در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
اعلام نرخ انواع روغن/ افت مصرف روغن ملموس است/ کاهش ۱۰ درصدی قیمت تاثیری در بازار نداشت
مدیرعامل شرکت تعاونی فرآوری روغن و دانههای روغنی اظهار کرد: کاهش تقاضا همچنان ملموس است و این کاهش قیمت باعث شد که بازار رقابتی در شرکتها همچنان دنبال شود و مشکلی در زمینه تامین روغن تا پایان سال وجود ندارد.
علیرضا شرفی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه چالشی در زمینه واردات روغن پیشروی ما قرار ندارد، گفت: ریزش قیمت روغن در بازارهای جهانی با رفع موانع صادرات روغن از مالزی و اندونزوی همزمان شد؛ همچنین روند صادرات روغن آفتابگردان از روسیه و اوکراین تسهیل شده است و این عوامل دست به دست هم داده تا شاهد کاهش قیمت روغن خام در بازار جهانی باشیم.
وی با اشاره به کاهش قیمت پایه صادراتی روغن پالم در اندونزوی، افزود: کاهش قیمت بر اساس ساختار مالیات صادرات فعلی، تاثیر میگذارد و باعث شده است که روغن خام پالم اندونزی نسبت به مالزی رقابتیتر شود.
وی تقاضا برای خرید روغن در بازار داخلی را کاهشی دانست و تصریح کرد: توان خرید مردم، افزایش تولید، توزیع کالا و اطمینان مصرف کنندگان از تداوم تامین این کالا در میزان مصرف و تقاضای این محصول تاثیر گذاشته است.
شرفی در پاسخ به این پرسش که چندی پیش دولت 10 درصد نرخ روغن را در بازار داخلی کاهش داد آیا این مسئله تقاضا برای خرید روغن در بازار را تحریک کرد؟ گفت: کاهش تقاضا همچنان ملموس است و کاهش قیمت باعث شده که بازار رقابتی در شرکتها همچنان دنبال شود اما آنچه مسلم است مشکلی در زمینه تامین روغن تا پایان سال وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت تعاونی فرآوری روغن و دانههای روغنی با اشاره به حذف شدن ارز ترجیحی برای واردات روغن، گفت: ارز واردات روغن نیمایی شد و این مسئله نیاز به نقدینگی، برای واردات را افزایش داد. پیش از نیمایی شدن ارز واردکنندگان برای یک کشتی 5 هزار تنی نیاز به نقدینگی حدود 40 میلیارد تومانی داشت، در حالی که این کشتی امروز با بیش از 200 میلیارد تومان وارد کشور میشود از اینرو لازم است سازوکارهایی فراهم شود که بانکها بتوانند نقدینگی افرادی که در زمینه واردات کالاهای اساسی فعالیت میکنند را فراهم کنند.
نرخ انواع روغن در بازار داخلی
همچنین در این رابطه داود فکوری رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به نرخ انواع روغن در بازار، تصریح کرد: روغن نباتی 5 کیلویی 365 هزار تومان، روغن جامد کوچک 70 هزار و 400 هزار تومان، روغن مایع 810 گرمی 59 هزار و 400، روغن مایع 900 گرمی سرخ کردنی 62 هزار و 500 تومان است.
به گفته وی؛ حدود 10 درصد قیمت روغن در بازار داخلی کاهش پیدا کرد اما این رقم نتوانست محرک مردم برای افزایش مصرف باشد چراکه روغنیها که امروز با این نرخها عرضه میشوند 5 ماه پیش 14 تا 20 هزار تومان بودند اما با این وجود این کاهش نرخها میتواند رضایت بخش باشد.