در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
تشریح جزییات نظارت بسیج بر فعالیت کارخانهها
دبیر فدراسیون صنایع غذایی خاطر نشان کرد: نظارت بسیج بر فعالیت کارخانهها باهدف حفظ ثبات در قیمتها و ایجاد آرامش در بازار اعلام و بدون مشورت با تشکلها اجرا شده است و کارشناسی نیست.
محسن نقاشی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به بخشنامه مدیر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر نظارت دو نیروی بازرس با همکاری سازمان بسیج اصناف در کارخانههای تولیدکننده کالاهای اساسی، گفت: ساداتینژاد در بدو احراز وزارت کشاورزی تا به امروز مشورت با تشکلها در تصمیمگیریها را مهم جلوه دادند، این در حالیست که تا به امروز کمتر شاهد این مهم از سوی دولت هستیم.
وی با بیان اینکه نظارت بسیج بر فعالیت کارخانهها باهدف حفظ ثبات در قیمتها و ایجاد آرامش در بازار اعلام شده است، تاکید کرد: این نظارت بدون مشورت از تشکلها اجرا شده است و کارشناسی نیست. تولیدکنندگان نیز مانند دولت نیز دغدغه ثابت ماندن قیمتها و گران نشدن کالاهای اساسی را و منافع آنها در ثبات قیمتهاست.
نقاشی تاکید کرد: ناظران بسیج موضوع گرانی کالاهای اساسی را در بعضی فروشگاههای زنجیرهای دنبال کنند؛ این فروشگاهها با حق ورودیهای سرسام آور و سودهای نجومی، بازگشت مرجوعی، قردادهای سوری و.... باعث اجحاف به مصرف کننده و ورشکستگی تولید کنندگان شدهاند.
به گفته دبیر فدراسیون صنایع غذایی؛ نفس این بخشنامه این ذهنیت را برای مردم ایجاد میکند که آنها عامل گرانی کالاهای اساسی هستند.
وی با بیان اینکه تجربه نشان داده است که این نظارتها بعد از صرف انرژی و هزینه بدون هیچ خروجی منتفی میشوند، خاطر نشان کرد: طرحهایی مانند درج قیمت تولیدکننده بر روی کالا و کوچک کردن لگو و برند هزینه مالی زیادی را به تولیدکنندگان تحمیل کند و بعد از گذر زمان بینتیجهگی آن بر همه ثابت شد.
نقاشی ادامه داد: تشکلها و تولیدکنندگان بعد از طرح درج قیمت خواستار رسیدگی به وضع بعضی فروشگاههایی که به مصرفکنندگان اجحاف میکنند شدیم؛ سازمان حمایت آنالیزها قیمتها را دارد و مشخص است که گره کور افزایش قیمت از تولید کنندگان نیست.
دبیر فدراسیون صنایع غذایی با بیان اینکه تولیدکنندگان سپر تمام دستگاههای نظارتی شدهاند، تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی تلافی فرار مالیاتیها و سازمان حمایت تلافی گرانی مواد اولیه را میخواهند از تولیدکنندگان بگیرند؛ این در حالیست که اگر خواهان اقتصادی پویا در کشور هستیم باید فرصت را برای توسعه تولیدکننده و بهرهگیری از دانش جدید را برای تولیدکنندگان فراهم کنیم.
گفتنی است بنا بر این بخشنامه مقرر شده است که 2 بازرس از بسیج اصناف بر کارخانههای واحدهای تولیدی لبنیات، آرد، حبوبات بستهبندی گوشت مرغ و رب گوجه فرنگی نظارت داشته باشند.