خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

آخرین جزییات تجارت ایران و کنیا/ موفقیتی در آفریقا نداشتیم

آخرین جزییات تجارت ایران و کنیا/ موفقیتی در آفریقا نداشتیم
کد خبر : ۱۲۷۶۲۸۸

رییس اتاق بازرگانی شیراز اظهار داشت: ما از دیرباز کوشش زیاد برای ورود به بازار آفریقا داشتیم که علت آن تا حدودی بکر بودن آفریقا و بویژه شرق آن بوده اما تاکنون موفقیت چندانی حاصل نشده است‌.

جمال رازقی جهرمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد سفر هیات کنیایی به ایران اظهار داشت: استان فارس از دوره نخست ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد ارتباط خوبی با آفریقا داشته است و در مقطع گفته شده، دو سفر به شرق و غرب آفریقا انجام شد. طبق قرار قبلی در آن زمان قرار بود هیاتی از کنیا به ایران سفر کند که این اتفاق رخ نداد؛ با این حال زمینه‌های همکاری در حال حاضر وجود داشته و به دنبال سفر سفیر کنیا به ایران، اهتمام مجلس بر گسترش روابط اقتصادی بر کشورهای آفریقایی بویژه کنیا است.

وی افزود: ظرف دو سه ماه آینده احتمالا هیئت جدیدی عازم شرق آفریقا جهت ملاقات با بازرگانان کنیایی و دیدارهای B2B، توسعه روابط  تجاری خواهند شد و ملاقات‌های مراکز صنعتی در دستور کار خواهد بود.

وی در ارتباط با زمینه‌های همکاری میان ایران و کنیا اذعان کرد: محصول عمده باکیفیت کنیا که از قضا مورد نیاز ایران است، چای بوده که همه ساله به کشور وارد می‌شود. در زمینه صادرات به کنیا، این کشور نیازهای زیادی داشته و رب گوجه فرنگی به میزان بالایی به کنیا صادر می‌شود و این محصول از واردات عمده کنیا محسوب می‌شود. در زمینه‌های صنعتی نیز اشتراکات نظرهایی برای همکاری وجود دارد.

رازقی جهرمی خاطرنشان کرد: با این حال میزان تبادلات با کنیا بسیار ناچیز است و با سایر کشورهای آفریقایی نیز مبادلات تجاری گسترده‌ای نداریم. تصور می‌کنم علاقمندی برای همکاری بیشتر از سوی طرف ایرانی وجود دارد و البته از سوی دیگر، طرف مقابل نیز پذیرای این موضوع است. ما از دیرباز کوشش برای ورود به بازار آفریقا داشتیم که علت آن تا حدودی بکر بودن آفریقا و بویژه شرق آن بوده اما تاکنون موفقیت چندانی حاصل نشده است‌.

عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان ایران که به تازگی با سفیر کنیا دیدار داشته، ضمن انتقاد از عدم وجود سیاست بازرگانی مشخص در بخش اقتصاد کلان کشور، اذعان کرد: ما در کشور استراتژی معینی در حوزه بازرگانی نداریم این موضوع بدلیل در اولویت قرار دادن روابط تجاری با کشورهای همسایه است. ما باید سیاست‌های اصولی و پایداری اتخاذ کنیم، بسیاری از کشورها نظیر چین، ترکیه و آمریکا و سایر کشورهای دارای رشد اقتصادی بالا به سرمایه گذاری در آفریقا روی آورده که این مسئله ناشی از پایین بودن هزینه‌های تولید در آن جا بوده و امکان سرمایه گذاری در این کشورها فراوان است. ما نیز در صورت توافق در برجام و امکان سرمایه گذاری در آفریقا باید به این سمت حرکت کنیم، با توجه به وجود زمینه‌های همکاری با کنیا، همه چیز بستگی به اراده ملی و استواری در تصمیات اتخاذ شده دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز