خبرگزاری کار ایران

آمادگی ایالت باشقیرستان روسیه برای اختصاص ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشت فراسرزمینی ایران

آمادگی ایالت باشقیرستان روسیه برای اختصاص ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشت فراسرزمینی ایران
کد خبر : ۱۲۳۲۳۲۴

یک هیات تجاری از ایالت باشقیرستان روسیه برای گفت‌وگو و تبادل‌نظر درباره زمینه‌های همکاری میان ایران و روسیه در پارلمان بخش خصوصی پایتخت حضور یافتند. سرگئی گریکوف، سرپرست این هیئت، در نشست فعالان اقتصادی دو کشور، از آمادگی این ایالت برای اختصاص 100 هزار هکتار زمین کشاورزی برای کشت فراسرزمینی ایران خبر داد.

 به گزارش ایلنا از اتاق بازرگانی تهران؛ یک هیات تجاری از ایالت باشقیرستان (باشکرتستان) روسیه به سرپرستی سرگئی گریکوف، معاون استاندار این ایالت، برای دیدار و گفت‌وگو با فعالان اقتصادی ایرانی در اتاق بازرگانی تهران حاضر شد. اعضای این هیات که همزمان با برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به تهران سفر کرده‌اند، در ملاقات با فعالان فعالان بخش خصوصی، توسعه همکاری‌ها میان ایران و روسیه را مورد تاکید قرار دادند.

در ابتدای نشست فعالان اقتصادی دو کشور، معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اهمیت توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه عنوان کرد که تحولات بین‌المللی، فرصت‌هایی را برای همکاری دو کشور ایجاد کرده و بخش مهمی از این فرصت‌ها معطوف به حوزه نفت و گاز است. حسام‌الدین حلاج با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دو طرف بتوانند در تعامل با یکدیگر، فرصت‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت همکاری را با ارائه اطلاعات شفاف شناسایی کنند، افزود: حجم مراودات دو کشور در حدود چهار میلیارد دلار است که تقریباً سه میلیارد دلار آن به صادرات روسیه به ایران اختصاص داشته و ارزش صادرات ایران به روسیه نیز حدود یک میلیارد دلار است. نکته حائز اهمیت اینکه، اگرچه حجم مراودات دو کشور پس از عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا افزایش یافته اما سطح مناسبات در حد ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دو کشور نیست.

معاون امور بین‌الملل اتاق تهران سپس به تداوم برگزاری این جلسات برای دستیابی به شناخت درباره زمینه‌های همکاری و کسب اطلاع از سطح استاندارد محصولات و خدمات طرفین تاکید کرد.

فرصت‌های همکاری ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز

در ادامه رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق بازرگانی تهران، تعداد شرکت‌های خصوصی فعال در صنعت نفت و گاز و انرژی ایران را بیش از 3 هزار بنگاه اعلام کرد که به گفته وی در زمره سازندگان تجهیزات صنعت نفت، پیمانکاران، مشاوران، شرکت‌های مهندسی و ساخت و نیز صنعت برق و انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

رضا پدیدار با اشاره به سابقه بیش از دو دهه همکاری‌های ایران و روسیه در صنایع نفت و گاز، یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش تبادلات دوجانبه در این بخش طی سال‌های اخیر را نبود بانک اطلاعاتی تخصصی در حوزه انرژی عنوان کرد که به گفته وی، با تبادل ادامه‌دار هیات‌های تجاری میان دو کشور، دسترسی به بنگاه‌های فعال برای برقراری همکاری‌های اقتصادی و صنعتی، تسهیل خواهد شد.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین از جمله زمینه‌های همکاری میان صنایع نفت و گاز ایران و جمهوری باشقیرستان روسیه را تامین تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز در این صنعت عنوان و در این رابطه، سوپرآلیاژها برای تولید پره‌های توربین‌ها و دیگر تجهیزات از جمله کنترل والوها را نیازهای صنعت نفت و گاز ایران بیان کرد.

پدیدار همچنین با اشاره به مصوبات دولت ایران در رابطه با راه‌اندازی و تجهیز 55 طرح توسعه پتروشیمی در کشور و یادآوری اینکه با توسعه در این بخش، تنوع محصولات پتروشیمی ایران از 37 محصول فعلی به 108 محصول افزایش خواهد یافت، میزان سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای این طرح‌ها را 100 میلیارد دلار اعلام کرد و حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری روسی از جمهوری باشقیرستان در این طرح‌ها را فرصتی رو به جلو برای گسترش مناسبات دو طرف دانست.

وی با توصیه به اینکه شرکت‌های فعال در صنعت نفت و گاز جمهوری باشقیرستان روسیه، همکاری با بنگاه‌های بخش خصوصی در ایران را در پیش گیرند، مشارکت در تولید برق تجدیدپذیر را از دیگر فرصت‌های تعاملات اقتصادی و صنعتی دو طرف برشمرد.

آمادگی برای اختصاص 100 هزار هکتار زمین برای کشت فراسرزمینی ایران

در ادامه این جلسه، سرگئی گریکوف، نماینده ایالت باشقیرستان روسیه نیز طی سخنانی به قدمت این ایالت در حوزه نفت، گاز و ماشین‌سازی اشاره کرد و گفت: جمهوری باشقیرستان بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی را در روسیه دارد و در این مجتمع علاوه بر پالایش نفت، تولید کاتالیزها، کائوچو و سوداهای مختلف انجام می‌گیرد.

او همچنین تجهیرات لازم برای تولید موتور و توربین‌های هواپیما را جزو محصولات این ایالت برشمرد و گفت: جمهوری باشقیرستان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی است و آماده‌ایم که در این زمینه به شرکت‌های ایرانی خدماتی را ارائه کنیم. این آمادگی وجود دارد که 100 هزار هکتار زمین برای کشت فراسرزمین در اختیار ایران قرار گیرد تا در‌آن انواع غلات و ذرت کشت شود. این همکاری نه تنها در حوزه کشت محصولات کشاورزی که به تولید محصولات ثانویه از این تولیدات قابل تعمیم است.

گریکوف، جمهوری باشقیرستان را پیشرو در تولید گوشت قرمز و روغن آفتابگردان معرفی کرده و شرکت‌های ایرانی را به سرمایه‌گذاری در این زمینه توصیه کرد. این مقام مسئول در ایالت باشقیرستان، تقویت ارتباطات تجاری میان ایران و روسیه را مورد تاکید قرار داد و گفت، این ایالت اتاق بازرگانی خود را دارد و ‌می‌توان با برقراری ارتباط میان اتاق باشقیرستان و اتاق تهران ارتباط مستقیمی میان دو پایتخت ایجاد کرد.

او همچنین با اشاره به اینکه ایران 42 سال تحت تحریم قرار داشته است، گفت که این تجربه ایران برای روسیه در شرایط فعلی مفید خواهد بود. گریکوف سپس با ارائه این پیشنهاد که بخش نفت و گاز به زیربخش‌های مختلف تقسیم شده و کارگروهی برای هر یک از این بخش‌ها تشکیل شود،‌ از برگزاری نمایشگاهی در حوزه نفت و گاز در شهر اوفا، طی روزهای 24 تا 27 می خبر داد و از فعالان اقتصادی ایران دعوت کرد که از طریق نمایندگی بازرگانی وکنسولگری فدراسیون روسیه برای حضور در این نمایشگاه اقدام کنند.

تطبیق استانداردهای صنعت نفت و گاز ایران و روسیه

همچنین رستم ژیگانشین، نماینده بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران نیز طی سخنانی بر توسعه مناسبات استانی میان ایران و روسیه تاکید و تحقق آن را عاملی در رشد و گسترش همکاری‌های دو کشور دانست و با اشاره به ضرورت هماهنگی استانداردهای دو کشور در بخش‌های مختلف از جمله صنعت نفت و گاز، از تطبیق استانداردها در این بخش طی ماه‌های آتی خبر داد.

در ادامه این جلسه، مهدی احمدی مروست، رییس پژوهشکده توسعه فرایند و فناوری تجهیزات پژوهشگاه صنعت نفت هم با اشاره به اینکه وزارت نفت ایران برای افزایش ارزش افزوده در بخش پتروپالایش‌ها 8 طرح صنعتی را به بخش خصوصی واگذار کرده است، گفت که می‌توان در حوزه مهندسی، تامین مالی و ساخت و اجرا با شرکت‌های روسی همکاری داشت. او همچنین همکاری شرکت‌های ایرانی و روسی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای اطراف را مورد تاکید قرار داد.

در ادامه، هر یک از فعالان اقتصادی ایرانی و روسی حاضر در این گردهمایی به معرفی تخصص و توانمندی‌های خود پرداختند و برای توسعه همکاری‌ها و مراودات با یکدیگر به گفت‌وگو نشستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز