خبرگزاری کار ایران

کره جنوبی به قرارداد تجاری CPTPP می‌پیوندد

کره جنوبی به قرارداد تجاری CPTPP می‌پیوندد
کد خبر : ۱۲۱۹۳۴۸

کره جنوبی تصمیم گرفته است به توافقنامه تجارت آزاد بزرگ شامل 11 کشور آسیا-اقیانوسیه بپیوندد زیرا این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به سبد صادرات خود در میان عدم اطمینان اقتصادی شدید است.

به گزارش ایلنا از یونهاپ؛ کره جنوبی تصمیم گرفته است به یک توافقنامه تجارت آزاد بزرگ شامل 11 کشور آسیا-اقیانوسیه بپیوندد زیرا این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به سبد صادرات خود در میان عدم اطمینان اقتصادی شدید است.

اواخر سال گذشته، این کشور روند الحاق به توافقنامه جامع و مترقی برای مشارکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) را آغاز کرد.

به گفته مقامات، طرح پیوستن به CPTPP در جلسه وزیران مرتبط با اقتصاد روز جمعه تصویب شد و دولت پس از تکمیل مراحل داخلی، از جمله گزارش به مجلس ملی، درخواست رسمی ارائه خواهد کرد.

یئو هان کو، وزیر تجارت، گفت: «ورود پیش‌بینی‌شده دارای اهمیت است، زیرا به ما کمک می‌کند تا به شرایط جهانی در حال تغییر سریع واکنش نشان دهیم و زنجیره تأمین پایدار در منطقه آسیا و اقیانوسیه را تضمین کنیم.»

CPTPP که در دسامبر 2018 راه اندازی شد، توسط 11 کشور از جمله ژاپن، استرالیا، کانادا، نیوزلند و مکزیک امضا شده است.

بر اساس داده‌های دولت، کشورهای عضو حدود 15 درصد از کل حجم تجارت جهانی 5.2 تریلیون دلاری را تا سال 2020 به خود اختصاص داده اند.

CPTPP نسخه مورد مذاکره مجدد شراکت ترانس پاسیفیک (TPP) به رهبری دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده است. در سال 2017، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، از TPP خارج شد.

دولت کره جنوبی قصد دارد درخواست CPTPP را قبل از پایان دوره پنج ساله رئیس جمهور مون جائه این در 9 می ارائه کند.

انتظار می‌رود که دولت آتی رئیس جمهور منتخب یون سوک یول مذاکراتی را برای عضویت کشور انجام دهد که احتمالا حداقل یک سال طول بکشد.

وزارت تجارت کره گفت: «دولت طی هشت سال گذشته پیوستن به CPTPP را به دقت بررسی کرده و تصمیم ورود پس از در نظر گرفتن ارزش‌های اقتصادی و استراتژیک آن گرفته شده است.»

موسسه دولتی کره در مورد سیاست‌های اقتصادی بین المللی تخمین زد که الحاق CPTPP تجارت و سرمایه گذاری برای کره جنوبی را تقویت می‌کند و تولید ناخالص داخلی آن را 0.33-0.35 درصد افزایش می‌دهد.

با این حال، کشاورزان و ماهیگیران با این اقدام مخالفت کرده‌اند و دلیل آن را آسیب احتمالی آن به بخش‌های کشاورزی و شیلات می‌دانند.

دولت سئول اعلام کرد که تلاش خواهد کرد تا در مذاکرات خود برای الحاق CPTPP تا حد امکان درخواست‌های بخش‌های بالقوه آسیب دیده را منعکس کند و در صورت نیاز اقداماتی را برای حمایت از آنها انجام دهد.

وزارت بازرگانی همچنین تصریح کرد که پیوستن به این توافق به معنای لغو ممنوعیت واردات غذاهای دریایی از منطقه فوکوشیما ژاپن توسط کره جنوبی نیست.

از سال 2013، سئول تمامی واردات غذاهای دریایی را از هشت استان ژاپن در نزدیکی فوکوشیما به دلیل نگرانی در مورد میزان تشعشعات آنها در پی فروپاشی نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما در سال 2011 ممنوع کرده است.

این وزارتخانه گفت: مجاز بودن واردات غذاهای دریایی فوکوشیما به سلامت و ایمنی مردم بستگی دارد و به CPTPP مربوط نمی‌شود. همچنین پیش شرطی برای عضویت نیست. طبق گزارش‌ها، ژاپن مدت‌هاست که تمایلی به پیوستن کره جنوبی به این کشور ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز