خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

محصولات ارگانیک تضمین‌کننده توسعه صادرات/ کاهش ۵۰ درصدی کشت سیب‌زمینی در سال گذشته

محصولات ارگانیک تضمین‌کننده توسعه صادرات/ کاهش ۵۰ درصدی کشت سیب‌زمینی در سال گذشته
کد خبر : ۱۲۰۸۳۵۸

رییس اتحادیه بارفروشان گفت: دلیل افزایش قیمت سیب‌زمینی در سال 1400 وقوع سیل عنوان شد اما به نظر من چنین نبود بلکه افزایش تولید در سال 99 باعث شد بخش قابل توجهی از کشت مصرف نشود و کشاورزان آن را دور بریزند از این‌رو کشاورزان میزان کشت را در سال 1400 حدود 50 درصد کاهش دادند.

مصطفی دارایی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به افزایش تولید در سال 1401، گفت: تولید ارگانیک می‌تواند تضمین‌کننده موفقیت ما در صادرات باشد.

وی با بیان اینکه در کشاورزی ایران حجم قابل توجهی از آب هدر می‌رود، گفت: تجربه نشان داده است که آبیاری‌های مدرن و قطره‌ای می‌تواند بهترین شیوه برای آبیاری مزارع و باغات باشد لازم است که کشاورزان ایرانی نیز  این شیوه آبیاری را در کشت خود توسعه بدهند.

این فعال صنفی با اشاره به توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور، خاطر نشان کرد: در حال حاضر کشت گلخانه‌ای در استان‌های یزد، فارس، ساوه، اصفهان و .... توسعه پیدا کرده است. کشت گلخانه‌ای علاوه بر کاهش مصرف آب، امکان نظارت بر تولید محصولات ارگانیک را افزایش می‌دهد.

رییس اتحادیه بارفروشان تصریح کرد: وزارت کشاورزی در سال 1401 باید باجدیت بیشتری به وظایف حاکمیتی خود عمل کند و به کشاورزان الگوی کشت و الگوی کشت جایگزین ارائه بدهد تا آنها با توجه به برنامه تولید و مازاد تولید را صادر کند. دلیل افزایش قیمت سیب‌زمینی در سال 1400 وقوع سیل عنوان شد اما به نظر من چنین نبود بلکه افزایش تولید در سال 99 باعث شد بخش قابل توجهی از کشت مصرف نشود و کشاورزان آن را دور  بریزند از این‌رو کشاورزان میزان کشت را در سال 1400 حدود 50 درصد کاهش دادند.

دارایی‌نژاد با اشاره به ارزآوری میوه، گفت: امیدواریم در سال جاری قوانین یک شبه برای صادرکنندگان با قوانین و مصوبات یک شبه نباید روند صادرات متوقف شود. دولت نباید کاری انجام دهد که اعتماد تجار خارجی نسبت به بخش‌خصوصی کشور از بین برود. در تمام دنیا معاون‌های اقتصادی وزارت خارجه برای توسعه صادرات تلاش می‌کنند اما متاسفانه این نهاد تلاشی در این بخش انجام نمی‌دهد.

دارایی‌نژاد با اشاره به بالا رفتن هزینه تولید کشاورزان، گفت: هزینه سم، کود، بذر، کرایه حمل، سردخانه و.... 100 درصد افزایش پیدا کرد ؛ پس اگر صادرات صورت بگیرد در واقع به کشاورزان کمک کردیم. من پیشنهاد می‌دهم وزارت کشاورزی از دانش و تخصص دانش آموختگان رشته مهندسی کشاورزی بیشتر استفاده کند تا آنها بر روند تولید کشاورزان نظارت کنند و به آنها نحوه استفاده از سم و کود را آموزش بدهند.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها علیه روسیه فرصت تصاحب بازار این کشور را برای ما فراهم کرده است، گفت: ترکیه، روسیه را تحریم کرده است و از آنجایی که این کشور سهم قابل توجهی از بازار روسیه را از آن خود کرده بود می‌توانیم جایگزین آنها شویم. اگر در حوزه صادرات برنامه‌ریزی انجام شود می‌توان همانند نفت برای کشور ارزآوری ایجاد کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز