خبرگزاری کار ایران

وزیر ارتباطات مطرح کرد؛

با بودجه ۲۵ میلیون دلاری نمی‌توان ماهواره پرتاب کرد/ به دنبال افزایش سرعت اینترنت هستیم/ برای رفع فیلتر توئیتر و یوتیوب به تنهایی تصمیم‌گیری نمی‌کنیم

با بودجه ۲۵ میلیون دلاری نمی‌توان ماهواره پرتاب کرد/ به دنبال افزایش سرعت اینترنت هستیم/ برای رفع فیلتر توئیتر و یوتیوب به تنهایی تصمیم‌گیری نمی‌کنیم
کد خبر : ۱۱۷۱۰۴۳

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در دهه فجر شبکه پرسرعت را رونمایی خواهیم کرد. برای محقق کردن این مهم همه دستگاه‌های مربوط باید با ما همراه شوند وزارتخانه نیرو و شهرداری‌ها باید در این زمینه با ما همکاری کنند تا مشکل سرعت به کلی برای ما حل شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا؛ عیسی زارع پور در نشست خبری امروز با اشاره به برنامه‌های آتی وزارتخانه گفت: فناوری اطلاعات زندگی بشر را زیر و رو کرده است و کمتر حوزه‌ای از آن متاثر نشده است.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا به فرصت تبدیل شد، خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم به فناوری اطلاعات به صورت فرصت نگاه می‌کند و بر این باور هستیم که فرصت های آن بیشتر از تهدیدهای آن است و ما باید عقب ماندگی تاریخی خود را در این بخش جبران کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه شبکه ملی اطلاعات، افزود: این بخش 2 بال اساسی دارد بال نخست، شبکه پرسرعت در کشور است و تلاش داریم فیبرنوری را در منازل و همه نقاط کشور را در دستور کار قرار دادیم. 20 میلیون پرت پرسرعت برنامه ریزی کردیم و این مسئله نیازمند عزم ملی است.

به گفته وی، در دهه فجر شبکه پرسرعت را رونمایی خواهیم کرد. برای محقق کردن این مهم همه دستگاه‌های مربوط باید با ما همراه شوند وزارتخانه نیرو و شهرداری‌ها باید در این زمینه با ما همکاری کنند تا مشکل سرعت به کلی برای ما حل شود.

زارع پور درباره بال دوم توسعه شبکه ملی اطلاعات، افزود: بال دوم خدمات است. 3 دسته خدمات را در اختیار مردم قرار می دهیم. خدمات دولت الکترونیک به عنوان پروژه بزرگ دنبال می شود. در خوشبینانه ترین حالت توسعه در این زمینه جزیره‌ای بوده است ما تلاش داریم که پنجره واحد خدمات راه اندازی کنیم. تا با یک بار احراز هویت 30 درصد خدمات دولتی را مردم دریافت کنند.

وی با اشاره به لایحه پیشنهادی بودجه برای حوزه ارتباطات، خاطر نشان کرد: اگر نمایندگان در این زمینه همکاری کنند نقشه راه ارتباطات کشور تدوین شده است.

وی با ارائه تعریف خود از دولت مردمی، گفت: اگر بخواهیم عدالت و دولت مردمی را محقق کنیم و زمینه فساد را از بین ببریم باید خدمات هوشمند در اختیار مردم قرار بگیرد. دولت مردمی از دید من یعنی اینکه مردم خدمات را بدون دخالت انسان دریافت کنند.

زارع پور بابیان اینکه پلتفرم‌های داخلی خوبی در کشور راه اندازی کردیم، افزود: سکوهای ارائه خدمات خوبی در کشور داریم که از کشورهای پیشرفته دنیا دستکمی ندارند. پلتفرم‌های حمل و نقل و مسیریابی به موفقیت های خوبی دست یافتیم و بسیاری از مردم از گزینه حمل و نقل وطنی استفاده می کنند. تلاش ما این است که مردم طعم شیرین استفاده از فناوری جدید را در زندگی خود بچشند.

سهم اقتصاد دیجیتال از GDP را به 10 درصد برسانیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به حوزه اقتصاد دیجیتال، افزود: تلاش کردیم که سهم این حوزه را در تولید ناخالص ملی را افزایش بدهیم و یک کارگروه با اختیارات ویژه تعریف کردیم که سهم اقتصاد دیجیتال را به 10 درصد برسانیم. موانع ورود کسب و کارهای دیجیتال در بورس را برطرف کردیم که این مسئله آغاز راه جدیدی است.

وی بابیان اینکه با توسعه فیبرنوری به دنبال افزایش سرعت هستیم، افزود: در حوزه توسعه اینترنت ثابت عقب مانده هستیم در 3 ماه گذشته وضعیت ثابتی داشتیم و رتبه ما در جهان در بین130 کشور رتبه ما بین 70 تا 74 بوده است. همچنین رتبه ما در حوزه اینترنت همراه در 180 کشور رتبه 142 را احراز کردیم.

وی بابیان اینکه لایه دسترسی در اختیار اپراتورها ست، گفت: اگر پروژه فیبر نوری در نقاط اتفاق بیفتد وقتی به خانه رسیدند از اینترنت خانگی استفاده کنند و فشار از اینترنت همراه کمتر شود.

به گفته وی، سازمان تنظیم و مقررات تعرفه‌ها با وجود تورم تغییری نداد.

زارع‌پور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا، که گزارشی از میزان حملات سایبری در ماه‌های اخیر ارائه بدهید؟ گفت: زیرساخت‌های اطلاعاتی مسئله همه کشورهاست و حوزه اثرگذار است چراکه با کمترین جنگ فیزیکی می‌تواند محقق شود از این‌رو مرکز پایش امنیت ما به صورت هفتگی به ما گزارش عملیاتی که صورت می‌گیرد را می‌دهد. باید بگویم که حملات سایبری در تمام دنیا رایج و طبیعی است و گاهی الگوی آن مشخص است .

وی ادامه داد: گاهی اوقات مدیران تحت فشار قرار می‌گیرند که زودتر سرویس‌های خود را راه‌اندازی کنند به همین دلیل چندان به امنیت توجه نمی‌کنند اما باید بیش از پیش این مهم توجه کرد. بالاترین مسئول یک نهاد، مسئول حفظ امنیت است و دستگاه‌ها باید پیوست امنیت هر سرویسی که راه اندازی می‌کنند را داشته باشند و باید در این زمینه هزینه کرد و وزرات ارتباطات تلاش دارد در کنار دستگاه‌ها قرار بگیرد تا امنیت سیستم‌ها را ایجاد و حفظ کند.

زارع‌پور با اشاره به ارائه خدمات از سوی پلتفرم‌های داخلی، گفت: پیام رسان‌ها که بتوانند خدمات باکیفیت تری به مردم ارائه بدهند مورد حمایت ما هستند؛ البته خط قرمز ما کیفیت است و اگر پلتفرمی سرویس خوبی به مردم از ارائه بدهد موفق خواهد بود ما تلاش داریم که مزیت‌سازی در این زمینه انجام بدهیم.

وی با اشاره به ایجاد فضای ایمن برای کودکان و نوجوانان، گفت: ما تلاش داریم فضای ایمن در فضای مجازی برای کودکان ایجاد کنیم به همین دلیل پلتفرمی تعریف کردیم که اگر هر خانواده‌ای بخواهد فضای برای فرزند خود ایجاد کند که عاری از هر گونه فضای نامناسب باشد این پلتفرم را تهیه کند.

زارع‌پور بابیان اینکه بودجه برای بخش فضای کشور 25 میلیون دلار بوده است، گفت: می‌دانیم که با این بودجه نمی‌توانیم اقدام قابل توجهی در زمینه پرتاب ماهواره به فضای داشته باشیم. آنچه در این زمینه اهمیت دارد امکان پرتاپ ماهواره است که جمهوری اسلامی یکی از 10 کشوری که می‌تواند در این زمینه ورود کند.

وی تاکید کرد: پس از ۱۱ سال، جلسه شورای عالی فضایی را تشکیل دادیم که این نشان می دهد دولت به صورت جدی قصد دارد به عرصه توجه کند. قصد داریم یک برنامه ۱۰ ساله برای توسعه صنعت فضایی در کشور به تصویب برسانیم.

زارع‌پور بابیان اینکه برای توسعه این صنعت باید از همه ظرفیت‌های خود بهره بگیرم، افزود: پرتاب ماهواره، تازه شروع این نقشه راه است. صنعت فضایی روی زمین، خاک بازی است و تا زمانی که ماهواره پرتاب نشود نمی‌توان از پیشرفت صحبت کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بحث فیلترینگ، گفت: من به‌عنوان شخصی که 5 سال در خارج از ایران زندگی کردم و به کشورهای زیادی سفر کردم می‌گویم که بحث فیلترینگ در کشورها رایج است و کشورها برای حفظ امنیت خود از فیلترینگ استفاده می‌کنند. ما مسئله جدی این است که اسناد و مدارک دولتی هم‌اکنون در پیام‌رسان‌های خارجی جابجا می‌شوند و این باید سامان  پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که بیشتر مسئولان دولتی در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند که فیلتر شده است، گفت: این موضوع باتوجه به انتخاب آنها صورت گرفته و خود باید در این زمینه پاسخگو باشند من اکانت ناشناسی در توئیتر ندارم و امکان رصد آن با توجه به ابزار پایش شبکه‌های اجتماعی وجود دارد.

زارع‌پور ادامه داد: برای رفع فیلتر برخی از پلتفرم‌های خارجی چون توئیتر و یوتیوب وزارتخانه نمی‌تواند به تنهایی تصمیم‌گیری کند چراکه ما فقط در این زمینه یک رای داریم و نظر خود را هر زمان که از ما خواستند که ارائه بدهیم رسانه‌ای خواهیم کرد.

خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز