نامه جمعی از کارشناسان شرکت دخانیات ایران به «شیخان»
شرکت دخانیات ایران یک واحد بزرگ صنعتی است که برای اداره اش نیاز به دانش و تجربه کاری مناسب و توان برنامه ریزی و سازماندهی قوی دارد . تنها چیزی که این بنگاه اقتصادی بدان نیاز ندارد و موکداً باید از آن دور شود فضا سازیهای سیاسی، باندی و حزبیست.
به گزارش ایلنا، در نامه جمعی از کارشناسان شرکت دخانیات ایران به محمد شیخان، مدیرعامل شرکت دخانیات آمده است:
جناب آقای شیخان
مدیرعامل محترم شرکت دخانیات
با سلام و احترام
جنابعالی در جلسه معارفه مطالبی را اظهار کردید که از یک مدیر با تجربه بعید بود و بنظر میرسد اطلاعات غلط به شما داده شد. ما جمعی از کارشناسان با سابقه شرکت برای اطلاع شما و روشنگری مطالبی رو به عرضتان میرسانیم.
امیدواریم تعصبات حزبی و باندی حجابی برای دیدن و شنیدن حقایق برای شما ایجاد نکند.
مقدمتاً عرض میکنیم شرکت دخانیات ایران یک واحد بزرگ صنعتی است که برای اداره اش نیاز به دانش و تجربه کاری مناسب و توان برنامه ریزی و سازماندهی قوی دارد . تنها چیزی که این بنگاه اقتصادی بدان نیاز ندارد و موکداً باید از آن دور شود فضا سازیهای سیاسی، باندی و حزبیست.
جهت اطلاع شما حتی در دوره مدیران اصلاح طلب نیز نگاه حزبی در اداره شرکت و انتخاب مدیران وجود نداشت و از همه ی جریانات سیاسی به شرط توانایی و صلاحیت در مدیریت های شرکت حضور داشتند .
به شما نیز توصیه میشود علائق سیاسی تان از گرایشات احمدی نژادی تا گردش قهرمانانه به دولت آیت الله رئیسی را در بیرون شرکت دنبال کنید .
١- قبل از ورود به مطالب اصلی تقاضا داریم شما که به جناب عامریان مدیرعامل محترم صندوق فولاد دسترسی دارید از ایشان سوال کنید منظورشان از این جمله که " باید شأن و جایگاه شرکت دخانیات به قبل باز گردد " چیست !؟ کدام دوره و دوره کدام مدیرعامل و کدام شأن را مد نظر داشتن تا ما هم بدانیم هدف گذاری مدیران جدید کجاست !؟
٢- اشاره کردید : قراردادهای شرکت دخانیات در زمان اصلاحات ننگین تر از قرارداد ترکمن چای بود !!!!"
برادر عزیز شما ظاهراً یا پیاز نخوردید یا عدد و رقم بلد نیستید !!!
بر اساس آماری که در زیر برایتان میاوریم دوره ٤ ساله مدیران اصلاح طلب بر شرکت دخانیات موفق ترین ، درخشان ترین ، پیشرفته ترین و سودآور ترین دوره شرکت دخانیات در کل دوره حیات شرکت مخصوصاً بعد از انقلاب بوده است. تا جائی که کارکنان شرکت دخانیات در یک توافق نا نوشته و ناخودآگاه به آن زمان " دوره طلائی شرکت دخانیات ایران " نام نهادند.
مزید اطلاع شما ، مدیران اصلاح طلب کوچکترین کارشان در بدو ورود به شرکت ، خارج کردن اداره و مدیریت شرکت از دست دوستان هم حزبی و همفکران شما در سازمان تبلیغات اسلامی بود که انحصار فروش شرکت را در دست گرفته و بدترین شرایط را به شرکت و کارکنان تحمیل کردند بطوری که علاوه بر زیان فاحش عملیاتی تنها مسیر پرداخت هزینه های شرکت استقراض از بانک ها و صندوق ذخیره فرهنگیان با نرخ بهره ٣٦ درصد بود.
٣- حق این بود قبل از ورود به دخانیات در اطراف شرکت و سوابق آن مطالعه کارشناسانه میکردید ، الان هم به جنابعالی برادرانه توصیه میکنیم پیش از هر اقدام و اظهار نظری که منجر به تضعیف شما و جایگاه مدیرعامل شرکت دخانیات در افکار عمومی و کارکنان شرکت شود سوابق و گذشته شرکت خصوصاً قرارداد های مشارکت تولید با شرکتهای خارجی را مطالعه کنید.
مطمئن نیستیم بدون داشتن دانش و تجربه عمیق مدیریتی و صنعتی بتوان به چارچوب قوی و ظرفیت های اقتصادی ، بازرگانی ، فنی و مهندسی آن قراردادها پی برد ولی استفاده از کارشناسان خبره میتواند در این مهم به شما کمک کند .
البته امیدواریم مقیاس و سنجه شما مثل همفکران تان در موضوع مذاکره با غرب و برجام نباشد که ؛ مذاکرات و قرارداد برجام در دولت قبل را قرارداد برد باخت و مذاکرات و قرارداد برجام بوسیله دولت فعلی با همان غربی ها را برد برد تلقی و ارزیابی میکنند.
تا فراموش نشد میخواستیم خواهش کنیم یک نسخه از برنامه ای که تقدیم وزیر محترم رفاه کردید و آن برنامه مبنای انتخاب شما شد را جهت اطلاع همگان و همچنین میثاق بین شما و کارکنان منتشر کنید تا عملکرد شما و همکاران تان قابل ارزیابی باشد .
٤- بدیهی است که گزارش عملکرد و توفیقات مدیران دوره اصلاحات نیاز به تدوین کتاب و دیوان است ، شاید اگر توفیق داشته باشیم و مدیرعامل همیشه محبوب آن زمان ( آقای رحمانی خلیلی) اجازه دهند زمانی این مهم را برای ثبت در حافظه تاریخ انجام دهیم ، ولی برای این نوشتار و بصورت تیتر وار خدمت شما عرض میکنیم که مهمترین کار مدیریت در آن زمان ، تهیه و تدوین برنامه استراتژیک (ساماندهی صنعت و تجارت دخانیات و مبارزه اقتصادی با قاچاق سیگار در کشور )بود که این برنامه هم به تصویب مجمع عمومی شرکت رسید و هم برای اطلاع کارکنان منتشر شد تا همه ذینفعان اطلاع داشته باشند شرکت از کجا به کجا میرود .
آنچه در زیر میاید فهرست بخشی از دست آوردهای آن برنامه بی نظیر بود :
- واردات رسمی سالانه از نیم میلیارد به ٤٠ میلیارد نخ افزایش یافت .
- کاهش سهم قاچاق از ٧٥ ٪ به حدود ١٠ ٪
- افزایش درآمد دولت از ١ میلیارد به بالغ بر صد میلیارد تومن .
- خروج شرکت دخانیات از یک شرکت زیان ده به یک شرکت سودآور و قرار گرفتن در رده های بالای صد شرکت برتر کشور
- افزایش سهم بازار محصولات شرکت دخانیات از ١٨ درصد به ٣٠ ٪ (اگرشمافقط سهم بازارشرکت را برگردانید ما مدیون شما خواهیم بود.)
- افزایش سهم مدیریت دولت بر بازار دخانیات کشور از ٢٠٪ به ٨٥٪
- انتقال آخرین دانش و تکنولژی صنعتی کشاورزی و تولیدی به شرکت و اعزام بیش از ١٥٠ نفر کارشناس در قالب همین قرارداد ها .
- صادرات بیش از چهل هزار تن توتون سنواتی در معرض فساد و خرابی .
- جلب سرمایه گذاری دو شرکت بزرگ خارجی (BAT و JTI ) در مجتمع گیلان و تهران بالغ بر یکصد میلیون دلار که پس از یک دوره ٥ و ٧ ساله کل این سرمایه گذاری به مالکیت شرکت دخانیات در آمد .
- احداث کارخانه عمل آوری در مازندران و تقویت خطوط تولید سیگار در ارومیه .
- الزام شرکتهای خارجی طرف قرارداد به عدم تولید محصولات هم رده شرکت ، استفاده از توتون های داخلی . تامین نیازهای بازارهای منطقه از طریق صادرات تولید مشارکتی و همچنین اصلاح سیستم کشاورزی از مرحله کاشت تا عمل آوری .
- تصویب صورت های مالی ، پرداخت بدهی های سنواتی ، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، اصلاح ساختار سازمانی که همه اینها از سالها قبل معوق و معلق مانده بود
- ایجاد بستر های مختلف رفاهی ، بیمه تکمیلی و تامین اجتماعی برای کارکنان و بازنشسته گان زحمتکش شرکت دخانیات که قبل و بعد از آن دوره تکرار نشد و همین امر موجب بیشترین سطح رضایت مندی ، علائق سازمانی و امید به آینده در مجموعه کارکنان شرکت دخانیات
- ساماندهی واردات و عاملین توزیع و الزام وارد کننده ها به الصاق هالوگرام برای جلوگیری و کنترل قاچاق.
آنچه گفته شد تنها یک برگ زرین از هزاران آن دوره طلایی است .
بلاخره من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم تو خواه از سخنم پند گیر خواه ملال .
اگر باهوش باشید منبعد سکوت میکنید و همین دستاوردها را اهداف و نقشه راه تان برای موفقیت قرار میدهید
اگر شما بتوانید فقط یکی از این اقدامات و دستاوردها را به ارمغان بیاورید ما شما رو هم برای همیشه محبوب و محترم میشماریم. در غیر اینصورت باید گفت: آن ره که تو میروی به ترکستان است جناب مجاور شیخان .
جمعی از کارشناسان شرکت دخانیات ایران . ٢١ آذر ١٤٠٠