وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد؛
وزارت کشاورزی در کاهش قیمت لبنیات، درصد خاصی را تعیین نکرد/ حذف واسطهها با دستور امکان پذیر نیست
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: هفته پیش از اتحادیه فرآوردههای لبنی درخواست کردیم که برای حمایت از قشر کم درآمد جامعه برای برخی از کالاهای اساسی درصدی تخفیف در نظر بگیرد وزارتخانه هیچ دستوری مبنی بر میزان درصد تخفیف برای اتحادیه در نظر نگرفت. و اتحادیه بدون نظارت و دستور دولت موفق شد در کمتر از یک هفته درخواست ما را عملیاتی کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست مشترک اتاق تعاون با سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز در اتاق تعاون ایران برگزار شد.
در این نشست ساداتی نژاد با اشاره به نقش اتاق تعاون در تولید، اشتغال و توسعه صادرات گفت: اتاق یکی از ستونهای تحقق اقتصاد مقاومتی است که میتواند در بحث بازارسازی و حل مشکلات بازار به نحو مطلوب عمل کند.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اتاق تعاون بیشترین همبستگی را با دو حوزه کشاورزی و دامپروری دارد و میتوان از ظرفیتهای اتاق برای تحول این دو بخش بهره گرفت.
وی با اشاره به لزوم حذف موازی کاریها در تشکلها، گفت: تشکلها و اتحادیه از 5 مجموعه مجوز دریافت میکنند و باید این موضوع را حل کنیم باید اتحادیه کنار هم قرار بگیرند تا تولید با قدرت پیش برود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی دلخوریها در واگذار نکردن امور به بخش خصوصی، گفت: هفته پیش از اتحادیه فرآوردههای لبنی درخواست کردیم که برای حمایت از قشر کم درآمد جامعه برای برخی از کالاهای اساسی درصدی تخفیف در نظر بگیرد وزارتخانه هیچ دستوری مبنی بر میزان درصد برای اتحادیه در نظر نگرفت. و اتحادیه بدون نظارت و دستور دولت موفق شد در کمتر از یک هفته درخواست ما را عملیاتی کند. این تجربه به ما نشان داد که اعتماد به بخش خصوصی نادرست نیست.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان حذف واسطهها با دستور امکان پذیر نیست، گفت: در حذف واسطهها تشکلها باید ورود کنند چرا که آنها در آغاز و پایان فرآیند تولید حضور دارند.
وی از اتاق تعاون درخواست کرد که برای تامین کالای اساسی و آرامش بازار ظرفیتهای خود را نشان دهد.
ساداتی نژاد با بیان اینکه تولیدات باید مبتنی برقرار اد باشد، خاطر نشان کرد: در دنیای گران امروز باید پیش از تولیدات بازارهای هدف صادراتی خود را بشناسیم. باید بدانیم تولید ما قرار است در بازار داخلی مصرف شود یا بازارهای خارجی.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش قابل توجهی از ارزش افزوده تولید عاید کسانی میشود که نقشی در تولید ندارند و این مهم با هیچ اصلی از اقتصاد همخوانی ندارد. یکی از اقدامات که سود کار در جیب تولیدکننده برود تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
وی با اشاره به لزوم واگذاری اسناد زمین به کشاورزان، تصریح کرد: تلاش داریم تا مدیریت و مالکیت زمین را به کشاورزان واگذار کنیم تا آنها اسناد زمین خود را در اختیار داشته باشند.
ساداتی نژاد افزود: دغدغه کشاورزان و دامپروران را به رسمیت میشناسیم بسیاری از مشکلات آنها به اجرا نشدن قوانین برمیگردد. ما تلاش داریم برخی اختیارات را به روسای سازمان ها استان های کشور واگذار کنیم تا برای حل مشکل و یا انجام کار مجبور به آمدن به تهران نباشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید همگی برای حل مسائل و دغدغههای پیش آمده همت کنیم چراکه با دستور نمیتوان کاری را پیش برد باید اختیارات به اتحادیه ها واگذار شود و ماندگاری اتحادیهها در گرو تولید و رضایت مشتری است دولت نیز به عنوان ناظر هست و تعامل خوبی با اتحادیه ها و بخش خصوصی برقرار خواهد کرد.