در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
دلیل کاهش سوخت در برخی جایگاهها تشریح شد
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران گفت: باید در مخازن جایگاهها 2500 تا 3 هزار لیتر بنزین موجودی سوخت باشد.
همایون صالحی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره علت کمبود بنزین در برخی جایگاههای عرضه سوخت اظهار داشت: دلیل کمبود سوخت در جایگاهها پایین بودن کرایه حمل نفتکشها است.
وی افزود: مشکل ناوگان حمل و نقل یعنی نفتکشها کرایه است، مبلغی که به کرایه حمل اضافه شده کفایت نمیکند و با کامیونهای دیگر تفاوت دارد، بنابراین رانندگان ترجیح دادهاند نفتکشها را به کانتینر و دیگر کشندهها تبدیل کنند. بنابراین شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی با مشکل حمل و برخی جایگاهها با چالش کمبود سوخت مواجه شدهاند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران یادآور شد: سوخت در برخی جایگاهها بسیار کاهش یافته در حالی که باید در مخازن جایگاهها 2500 تا 3 هزار لیتر بنزین موجودی سوخت باشد.
وی با بیان اینکه تفاوت نرخ کرایه نفتکشها با دیگر کامیونها گاها تا دو برابر است، گفت: نرخ کرایه کامیونها بر اساس میزان محموله و مسافت محاسبه میشود، بنابراین وقتی یک نفتکش با میزان بار و مسافت مشابه نسبت به یک کامیون با نوع بار متفاوت دریافتی نصف دارد، ترجیح میدهد که نوع بار خود را تغییر دهد.
صالحی خاطرنشان کرد: قرار بود وزارت نفت نرخ کرایه نفتکشها را اضافه کرده و برابری ایجاد کند یعنی همان نرخ سازمان پایانهها را برای کامیونهای حمل سوخت نیز اعمال کند، اما این اتفاق نیفتاد و معاونت برنامهریزی وزارت نفت با 50 درصد مطالبات ناوگان موافقت کرد.
وی در ادامه با اشاره به چالش جایگاهداران با حقالزحمه تاکید کرد: طبق اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار تورم کشوری 42 درصد است اما علیرغم این تورم که البته نرخ آن در جامعه بیش از این است، تنها 25 درصد به حقالزحمه جایگاهها و مجاری عرضه اضافه شده و این در حالی است که در بخش ابزار و تجهیزات جایگاهها بیش از 300 درصد تورم را شاهدیم.