رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفتوگو با ایلنا:
عربستان میتواند رقیب بالقوه ایران در عراق شود/ سالانه ۶ میلیون سفر بین ایران و عراق به حداقل رسید
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: چین و ترکیه از سابق در بازار عراق حضور داشتند. رقبای بالقوهای مانند عربستان نیز وجود دارند که بعدا ممکن است برای ما رقیب جدی باشند، البته الان به این شکل نیست.
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد روند تجاری ایران و عراق اظهار کرد: مجموعه روابط تجاری ما با عراق یک پایه اصولی دارد که بر همان پایه در حال پیش رفتن است، ممکن است در مقاطعی زیاد یا کم شود. برای مثال زمانی که صادرات محصولات کشاورزی همزمان با برداشت محصولات کشاورزی عراقیها باشد، آن را وارد نمیکنند. همانطور که خود ما هم زمان برداشت برنج، واردات آن را ممنوع میکنیم. آنها هم واردات محصولات ما را کم میکنند.
وی افزود: مسائل متعددی در کاهش صادرات به عراق موثر است، برای مثال شیوع کرونا در این مورد اثر داشت یا مشکلات کشور در مورد قطعی برق بر صادرات برق اثرگذار بود. اما به طور کلی روند عادی است.
آل اسحاق با اشاره به مهمترین موانع تجارت ایران و عراق گفت: شرایط حمل و نقل، مسائل بانکی، عدم ثبات قوانین و مقررات دو کشور و شیوع کرونا از مهمترین مشکلات در راه تجارت ایران و عراق است. ضرباتی هم در حوزه گردشگری وارد شده، بطوریکه سالانه 3 میلیون نفر مسافر از ایران به عراق میرفت و در همین حدود هم مسافر از عراق به ایران میآمد. بنابراین به دلیل شرایط حاصل از کرونا 6 میلیون سفر به حداقل رسیده است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت رقبای تجاری ایران در عراق بیان کرد: چین و ترکیه از سابق در بازار عراق حضور داشتند. رقبای بالقوهای مانند عربستان نیز وجود دارند که بعدا ممکن است برای ما رقیب جدی باشند البته الان به این شکل نیست. به هر میزان که وضعیت عراق امنتر شود، کشورهای دیگری هم وارد بازار عراق خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: ما میتوانیم بازار خود در عراق را حفظ کنیم به شرطی که کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش خود را بهبود ببخشیم. در عالم تجارت رقابت وجود دارد، ما باید بتوانیم با قیمت و خدمات خوب بازار را داشته باشیم وگرنه از دست میرود.