در نشست خبری مطرح شد؛
ناتوان در تولید مسکن ارزانقیمت برای ۱۲ میلیون جوان هستیم/ بجای وعده دوچرخهسواری، به فکر مسکن مردم باشند
رئیس تشکلهای مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به مشکلات موجود در حوزه مهندسی گفت: متاسفانه در حال حاضر با سیاستگذاریهای غلط فقط 40 درصد از مهندسان فارقالتحصیل در تخصصهای مرتبط با ساختمان وارد کار شدند و 60 درصد مابقی یا بیکار هستند یا وارد رشتههای دیگری شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا حیدریون در نشست خبری امروز با اشاره به مطالبهگری تشکلهای مهندسی ساختمان در عرضه مسکن و ارائه راهکارها برای رفع دغدغهها و مشکلات صنعت ساختمان اظهار داشت: امروز در بخش مسکن و ساختمان با 10 مشکل اصلی مواجه هستیم که مهمترین آن سیاستگذاریهای نادرست دولت، شورای شهر و سایر نهادهای مربوط در حوزه مسکن است که این ناهماهنگیها و سیاستگذاریهای غلط امروز خود را در افزایش قیمت لجامگسیخته مسکن نشان داده است.
وی ادامه داد: این حق تمام مردم است که مسکن ایمن و مقاومت در برابر زلزله و سوانح طبیعی داشته باشند و امروز شاهد ناتوانی در تولید مسکن ارزانقیمت با هدف خانهدار شدن بیش از 12 میلیون نفر از جوانان مستعد ازدواج هستیم.
رئیس تشکلهای مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه احیای بافت فرسوده، تعهد دولت به مردم است و طبق قانون، باید سالیانه 10 درصد از بافت فرسوده احیا میشد اما این برنامه دولت و شهرداری و شورای شهر محقق نشده است.
حیدریون افزود: از دیگر مشکلات بخش صنعت ساختمان و مسکن، ناکارآمدی ارگانهای مربوطه در جلوگیری از احداث ساختمانهای بلندمرتبه بر روی گسلهای فعال تهران و مناطق خطرناک است.
وی یادآور شد: همچنین از دیگر مشکلات این بخش این است که شاهد فساد گسترده ناشی از تطویل پروسه اخذ پروانههای ساختمانی در شهرداری هستیم.
رئیس تشکلهای مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به مشکلات موجود در حوزه مهندسی گفت: متاسفانه در حال حاضر با سیاستگذاریهای غلط فقط 40 درصد از مهندسان فارقالتحصیل در تخصصهای مرتبط با ساختمان وارد کار شدند و 60 درصد مابقی یا بیکار هستند یا وارد رشتههای دیگری شدند.
حیدریون اظهار داشت: متاسفانه از دیگر مشکلات در حوزه ساختمان این است که 65درصد پروژههای ساختمانی توسط افراد فاقد صلاحیت ساخته شده که موجب کاهش کیفیت ساخت و ساز و کاهش طول عمر ساختمانها میشود.
وی ادامه داد: این مشکلات را میتوانیم در حوزه ساخت ببینیم چنانچه امروز با ضعف اساسی حداقل 34 درصد ساختمانهای شهر تهران در مقابل زلزله به ویژه در بافت فرسوده مواجه هستیم و این ساختمانها متاسفانه فاقد اسکلت فلزی و بتنی هستند.
حیدریون متذکر شد: تولید یک میلیون واحد مسکن بحث کلامی بسیار جذابی است و البته باید تاکید کنم که توان فنی و مهندسی برای ساخت و تولید یک میلیون واحد وجود دارد اما نکته حائز اهمیت بحث تامین مالی و تامین اراضی است. باید بخش خصوصی را در این حوزه فعال کنیم و شرکت های عمومی و خصوصی را بر سر کار. بیاوریم.
وی ادامه داد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که دیگر امکان سنتی سازی وجود ندارد و باید به سمت صنعتی سازی برویم.
حیدریون تاکید کرد: اگر کاندیداها برنامه مشخصی و شفافی نداشته باشند امکان تحقق این وعدهها وجود ندارد.
رییس تشکل های مهندسی استان تهران با بیان اینکه راه نجات تهران احیای بافت فرسوده و نوسازی این بافت است، ادامه داد: تهران دیگر ظرفیت ساخت مسکن مهر را ندارد و امروز شاهد آن هستیم که مسکن مهر هم مشتری ندارد. از سوی دیگر زمینی هم در داخل شهر وجود ندارد و گسترده کردن شهر تهران بیش از این ما را با مباحث اجتماعی و امنیتی مواجه میکند.
حیدریون تاکید کرد: افرادی که در شورای شهر وعده دوچرخه سواری را میدهند به فکر مسکن مردم باشند و مسکن در تمام زمینهها باید در اولویت قرار بگیرد.