مقام مسئول در بانک مسکن در گفتوگو با ایلنا:
صندوق پسانداز یکم، ۲۴۳ هزار نفر را خانهدار کرد/ جزییات تعیین تکلیف مانده ۴۵ هزار میلیارد ریالی صندوق
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن گفت: در مدت 5 سال 670 هزار نفر در صندوق پسانداز یکم مسکن حساب افتتاح کردند و آنها 243 هزار نفر تسهیلات خرید مسکن را گرفتند و 271 هزار نفر باقی ماندند و 155 هزار نفر هم پس از افتتاح حساب، انصراف دادند.
محمدحسن مرادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به اتمام فعالیتهای صندوق پسانداز مسکن یکم اظهار داشت: فعالیت صندوق پسانداز یکم 5 ساله تعریف شده بود و هجدهم خرداد ماه سال گذشته عمر این صندوق به پایان رسید. البته در آن زمان تصمیم گرفته شد که تا 6 ماه دیگر فعالیت صندوق تمدید شود.
وی ادامه داد: البته تعداد ورودیها به این صندوق بسیار کاهش یافته بود، به طوری که در تمام مدت زمان 6 ماهه تمدید شده، تعداد افتتاح حسابها حتی به 20 هزار فقره هم نرسید. بنابراین به این نتیجه رسیدیم که دریافت تسهیلات از طریق صندوق پسانداز یکم جذابیتی ندارد و از سوی دیگر تعهدات صندوق از میزان قابل تحمل بانک هم در حال افزایش بود البته بانک از محل منابع دیگر به صندوق کمک کرد اما این اقدام هم تا یک حدی امکان پذیر بود.
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن بیان اینکه در مدت 5 سال در مجموع 670 هزار نفر در این صندوق اقدام به افتتاح حساب کردند، گفت: از بین 670 هزار نفری که افتتاح حساب داشتند، 243 هزار نفر تسهیلات خرید مسکن را دریافت کردند و 271 هزار نفر باقی ماندند و 155 هزار نفر هم پس از افتتاح حساب، انصراف دادند.
مرادی در پاسخ به این سوال که تکلیف 271 هزار نفری که بدون دریافت تسهیلات در این صندوق باقی ماندند و انصراف هم ندادهاند، اظهار داشت: این افراد هر زمانی که مراجعه کنند امکان اخذ تسهیلات را دارند و جزو انصرافیها هم محسوب نمیشوند. برای اخذ تسهیلات از محل صندوق پسانداز یکم جلوی ورودی جدید گرفته شده اما تعهد بانک به 271 هزار نفری که با پایان عمر صندوق همچنان تسهیلاتی دریافت نکردند، همچنان پابرجاست، البته این افراد میتوانند انصراف دهند و برابر سود سپردههای کوتاه مدت، سود سپرده خود را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: هر چند که پرداخت سود به این افراد و بستن حساب آنها به نفع بانک است اما توصیه میکنیم افراد از این تسهیلات استفاده کنند چراکه رسالت بانک مسکن خانهدار کردن مردم است.
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن افزود: در حال حاضر مانده صندوق پسانداز یکم 45 هزار میلیارد ریال است.
مرادی با بیان اینکه ظرفیت صندوق برای فعالیت در 5 سال، ارایه تسهیلات به 84 هزار نفر در سال بوده، گفت: از همان ابتدا پیش بینی میشد که عدهای از دریافت تسهیلات و ادامه سپردهگذاری انصراف دهند و تقریبا به افتتاح حساب 420 هزار نفر رسیدیم که از این تعداد 243 هزار نفر خانهدار شدند.
وی با اشاره به افزایش سقف سن بنا که یکی از شروط دریافت وام صندوق پسانداز ادامه داد: در ابتدا سقف سن بنا 7 سال در نظر گرفته شد که بعد از آن به 15 سال رسید اما سال گذشته دوبار نسیت به افزایش سقف سن بنا اقدام شد، یک بار سقف سنی را به 20 سال و بار دیگر به 25 سال (خارج از بافت فرسوده) رساندیم.
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن درباره محل مصرف اقساط صندوق اظهار داشت: از ابتدا بنا بر این بود که اقساط پس از تنفس 7 ساله، به بانک مرکزی برگردد.