آژانس بینالمللی انرژی:
توقف توسعه میادین جدید نفت و گاز را متوقف کنید
آژانس بینالمللی انرژی باور دارد که برای جلوگیری از بحران آب و هوایی باید توسعه و برداشت از میدانهای جدید نفت و گاز را متوقف کرد.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری بلومبرگ، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در ارزیابی جسورانه اعلام کرد که جهان یک گزینه دارد – یا توسعه میدانهای جدید نفت، گاز و زغال سنگ را امروز متوقف کنید یا با افزایش خطرناک دمای کره زمین روبهرو شوید.
این نهاد - که چهار دهه برای تأمین منابع نفتی کشورهای صنعتی تلاش کرده است - در نقشه راه جدید خود رویکردی سختگیرانه برای دستیابی به انتشار جهانی کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ و جلوگیری از تغییرات آب و هوایی اتخاذ کرده است.
آژنس بینالمللی انرژی معتقد است که واقعیت کنونی ما فاصله بسیاری با این هدف دارد.
به اعتقاد این آژانس، سرعت بهرهوری سالانه انرژی باید در سه دهه آینده سه برابر شود. باید تا سال ۲۰۳۰، هر روز صفحههای فتوولتائیک خورشیدی به اندازه بزرگترین پارک خورشیدی جهان نصب شوند، نقش سوختهای فسیلی ظرف سه دهه آینده باید بهطور کامل معکوس شود و تا اواسط قرن باید از ۸۰ درصد انرژی جهانی امروز به کمتر از یکپنجم برسد.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی روز سهشنبه (۲۸ اردیبهشتماه) گفت: نقشه راه ما اقدامهایی را نشان میدهد که امروز برای اطمینان از انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ در اولویت هستند، این اقدامها سخت اما هنوز قابل دستیابی هستند.
وی تصریح کرد: شاید این بزرگترین چالشی است که بشر تاکنون با آن روبهرو بوده است.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود تاکید کرد: برای دستیابی به این هدف، باید سرمایهگذاری در پروژههای جدید نفت و گاز را فوری متوقف کرد، این در حالی است که ادامه سرمایهگذاری در تاسیسات موجود موردی ندارد.
این نهاد افزود: نباید هیچ نیروگاه جدیدی با زغال سنگ ساخته شود مگر اینکه از فناوری جذب انتشار گازهای گلخانهای بهره ببرد.
آژانس بینالمللی انرژی معتقد است که تقاضای نفت باید تا سال ۲۰۵۰ بهطور چشمگیری کاهش یابد و به ۲۴ میلیون بشکه در روز برسد و دیگر هرگز از حدود ۱۰۰ میلیون بشکه دو سال پیش فراتر نرود.