مسعود خوانساری مطرح کرد:
در ۴ سال آینده مشکلات اقتصادی سرریز میشوند/ کاندیداها به مشکلات اقتصاد واقف بودند به این تعداد ثبتنام نمیکردند/ ارز ترجیحی به نفع پولداران شد
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: ما در ۴ سال آینده مشکلات اقتصادی زیادی خواهیم داشت، مشکلاتی که در ده سال گذشته طلب شده در ۴ سال آینده سرریز خواهد شد. کاندیداها باید برنامههای خود را برای موضوع اعلام کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود خوانساری در نشست امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در مورد واردات واکسن متاسفانه به علت بروکراسی حاکم بر وزارت و همینطور به این علت که تجربه اول واردات واکسن بود واردات دچار تاخیر شد. سه بار پروفرمها رفتن و با تأخیر ایجاد شده نتوانستیم به موقع ۶ میلیون دوز واکسن را وارد کنیم. البته سه شرکتی که وارد کننده محصول بودند گزارش دادهاند که منابع جدیدی برای تامین آن یافتند.
وی با اشاره به مشکلات فعالیت اقتصادی در کشور گفت: وزارت صمت از ۹۵۰ نفر از کارآفرینان در مورد بزرگترین مشکلات و موانع فعالیت اقتصادی نظرسنجی گرفته که طبق آن اولین مانع از نظر کارافرینان عدم ثبات اقتصادی بوده است. انگیزه برای سرمایهگذاری کم شده و فرار سرمایه افزایش و همچنین انتقال سرمایه به کارهای غیر مولد زیاد شده است. با وجود تورم ۳۶/۴ درصدی بیشترین ضرر را سپردهگذارانی کردند که سود ۱۶ درصدی گرفتن در حالی که در همین مدت دلار ۶۰ درصد و مسکن ۸۰ درصد بازدهی داشته و نشانگر این است که انگیزه برای سرمایهگذاریهای غیر مولد بیشتر است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران وی با اشاره به تورم مواد غذایی بیان کرد: طبق آمار تورم مواد غذایی ۳۹ درصد بوده است. نرخ تورم برای چهار دهک اول ۴۰.۸ درصد و برای دهک دهم ۳۶/۵ درصد بوده است. این موضوع نشان میدهد که ارز ترجیحی نیز به نفع کسانی استفاده میشود که پول بیشتری دارند.
وی همچنین در مورد انتخابات ریاست جمهوری پیش رو تصریح کرد: امسال جو انتخابات بسیار سرد بود. متاسفانه از آنجا که در کشور حزبی وجود ندارد، افراد به شخص ثبتنام کردند و شعار میدهند. در چهار سال آینده بزرگترین چالش مربوط به اقتصاد خواهد بود و اگر کاندیداها به این چالشها واقف بودند شاید به این تعداد ثبتنام نمیکردند.
وی افزود: از چند سال پیش با پژوهشکده دانشگاه شریف قراردادی داشتیم که کارهای پژوهشی پیش ببرند در پروژه بنای ایران پنج شاخص مطرح شد که شامل رشد اقتصادی، فقرزدایی، مقابله پایدار با تورم، مقابله با فساد و ارتقای جایگاه ایران در اقتصاد جهان است امیدواریم کاندیداها به این موارد توجه کنند.
خوانساری در ادامه با طرح سوال از کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: طی ۱۶ سال گذشته ۱۰ میلیون نفر به سن کار اضافه شده اند اما میزان اشتغال مفید تنها ۳ میلیون نفر افزایش داشته برنامه کاندیداها برای موضوع چیست؟ سرمایه اجتماعی دچار ریزش شده که این موضوع در اقتصاد نیز تأثیرگذار است، میانگین ۱۰ ساله رشد اقتصادی ما تقریبا صفر بوده است، مشکلات منطقه و تحریمها همچنان پابرجاست و ماهانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه غیر هدفمند داده میشود. بنابراین برنامه کاندیداها برای هریک از مشکلات چیست؟ ما در ۴ سال آینده مشکلات اقتصادی زیادی خواهیم داشت، مشکلاتی که در ده سال گذشته طلب شده در ۴ سال آینده سرریز خواهد شد کاندیداها باید برنامههای خود را برای موضوع اعلام کنند.