خبرگزاری کار ایران

جزئیات توسعه پیچیده‌ترین میدان گازی

جزئیات توسعه پیچیده‌ترین میدان گازی
کد خبر : ۱۰۷۷۵۳۳

مدیرعامل پتروپارس گفت: ورود دیرهنگام به توسعه میدان مخاطراتی دارد اما توسعه ناشناخته مخاطرات جدی‌تری دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمیدرضا مسعودی در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد B اظهار داشت: فرزاد B در 85 کیلومتری شرق بوشهر و در 35 کیلومتری فرزاد A واقع شده است. فشار مخزن 9000 هزار و دمای آن 130 درجه سانتیگراد است که ساختار زمین‌شناسی آن را پیچیده کرده است.

وی ادامه داد: حجم کل گاز میدان 29.3 PCF است که 23 PCF سمت ایران و 6.3 PCF سمت عربستان است.

مدیرعامل پتروپارس گفت: برای اولین بار مطالعات سه‌بعدی ژئومکانیک در پتروپارس انجام شد و در میدان فرزاد به اجرا رسید که حاصل آن این است که اگر در هر جای میدان حفاری انجام شود با استفاده از این مدل بهینه‌ترین مسیر را پیش‌بینی خواهیم کرد.

مسعودی با بیان اینکه 6 گزینه اصلی و 32 گزینه فرعی برای توسعه در نظر گرفته شد، خاطرنشان کرد: دو شرکت بزرگ بین‌المللی در مطالعات کنار پتروپارس بوده‌اند.

وی ادامه داد: این میدان مخاطرات و ریسک بالایی دارد و ممکن است در عمق 1000 متری عملیات حفاری را با مشکل مواجه کند.

مدیرعامل پتروپارس تاکید کرد: ورود دیرهنگام به توسعه میدان مخاطراتی دارد اما توسعه ناشناخته  مخاطرات جدی‌تری دارد.

مسعودی تاکید کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزیهای انجام شده ریسک‌ها کاهش یافته و توسعه میدان با حداقل زمان ممکن به سرانجام برسد.

وی کل سرمایه‌گذاری برای توسعه میدان را 1780 میلیون دلار اعلام کرد.

به گزارش ایلنا، میدان گازی فرزاد «ب» یکی از این میادین مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و کشور عربستان سعودی است که در نوار مرزی در فاصله ۲۰ کیلومتری جزیره فارسی واقع شده است.

هدف از این قرارداد با مبلغ قراردادی ۱۷۸۰ میلیون دلار، دستیابی به تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ترش طی ۵ سال است.

گاز تولیدی این میدان برای فراورش به تاسیسات خشکی منطقه پارس ۲ کنگان منتقل می شود. در تاسیسات خشکی ابتدا میعانات گازی از گاز ترش تفکیک شده و سپس به منظور تثبیت به پالایشگاه فازهای ۱۲ و ۱۹  پارس جنوبی منتقل می شود. گاز خروجی از تاسیسات خشکی طرح فرزاد «ب» نیز برای فراورش بین پنچ پالایشگاه موجود در منطقه پارس ۲ توزیع خواهد شد.

مهم‌ترین بخش‌های شرح کار این قرارداد شامل حفاری ۸ حلقه چاه تولیدی، ساخت و نصب دو سکوی سرچاهی فرعی و اصلی، احداث تاسیسات جداسازی مایعات در سکوی اصلی، احداث یک رشته خط لوله دریایی ۳۶ اینچ بطول تقریبی ۲۳۰ کیلومتر برای انتقال سیال ترش از سکوی اصلی به تاسیسات خشکی، احداث یک رشته خط لوله دریایی ۱۰ اینچ به طول تقریبی ۲۳۰ کیلومتر برای انتقال میعانات به خشکی، احداث یک رشته خط لوله ۲۰ اینچ رابط دو سکو به طول ۳ کیلومتر، احداث تاسیسات ساحلی طرح شامل تجهیزات دریافت سیال ترش تولیدی بخش فراساحل و جداسازی میعانات به همراه تاسیسات جانبی و خطوط لوله خشکی برای انتقال و توزیع گاز ترش و میعانات به پالایشگاههای مستقر در منطقه پارس ۲ است.

 با اجرای کامل این طرح، ضمن افزایش ظرفیت تولید گاز کشور و حفظ سرمایه ملی در میدان‌های مشترک، سبب رونق تولید داخلی و ایجاد اشتغال گسترده در کشور شده و بازار کار مناسبی به وجود خواهد آمد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز