خبرگزاری کار ایران

پیش بینی مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۶۰۰ هزار هکتار تا تیرماه امسال

پیش بینی مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۶۰۰ هزار هکتار تا تیرماه امسال
کد خبر : ۱۰۵۶۰۷۵

سازمان حفظ نباتات کشور پیش بینی کرد با موج جدید هجوم ملخ های صحرایی از چهارم فروردین به کشور حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار مبارزه با این آفت تا اواخر تیر امسال صورت گیرد.

به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با اعلام این مطلب گفت: از چهارم فروردین، حمله ملخ های صحرایی از سمت عربستان به استان های خوزستان، بوشهر و بخش کوچکی از ایلام شروع شده و ادامه دارد و تا دیروز در این مناطق در سطح ۲ هزار هکتار مبارزه با این آفت انجام شده است.

سعید معین افزود: در حال حاضر ۱۳ شهر در استان خوزستان در معرض هجوم ملخ های صحرایی با تراکم های شدید، متوسط و ضعیف قرار دارد.

وی اظهار داشت: تراکم هجوم دستجات ملخ های صحرایی در شهرهای هندیجان، بهبهان، دزفول، رامشیر و رامهرمز شدید و در شهرهایی مانند ماهشهر، اهواز و آبادان متوسط و پایین است.

معین اضافه کرد: ملخ های صحرایی که به خوزستان و بوشهر هجوم آورده اند، بالدار بالغ و آماده تخم ریزی هستند و ما تلاش می کنیم که تخم ریزی انجام نشود.

وی گفت: هر ملخ صحرایی ماده ۳۰۰ عدد تخم می گذارد که حدود ۲۰۰ تخم آن تبدیل به پوره می شود.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که حمله ملخ های صحرایی بر خلاف سال های قبل که از سمت شرق و مرکز عربستان بود، امسال از سمت غرب و شمال غرب صورت گرفته و به تدریج به سمت مرکز عربستان متمایل می شود و از این رو ظرف هفته های آینده فشاری که بر استان های خوزستان و بوشهر آمده است به تدریج متمایل به مناطق پایین دست می شود و سراسر بوشهر و بخش هایی از استان های فارس و هرمزگان را فرا می گیرد.

وی ضمن ابراز خشنودی از تامین اعتبارات مبارزه با ملخ های صحرایی توسط ستاد بحران کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: مبلغ ۱۵ میلیارد تومانی که برای مبارزه با ملخ صحرایی درخواست کرده بودیم تامین و در دو روز آخر اسفند بین استان های مورد نظر توزیع شد.

معین افزود: این اعتبارات هزینه ای و تملکی را صرف تامین تجهیزات و لوازم، سوخت و امکانات حمل و نقل کردیم.

وی با اشاره به درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه با ملخ صحرایی گفت: این مبلغ در هفته آخر اسفند توسط ستاد بحران کشور تصویب و به هیات دولت تحویل شد و امیدواریم تا اواخر فروردین امسال از طریق سازمان برنامه و بودجه به سازمان حفظ نباتات کشور ابلاغ و در استان هایی که درگیر این آفت هستند، متناسب با حجم عملیات و مبارزه توزیع شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز