خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

واردات مرغ نمایشی و بر بازار نوروز بی‌تاثیر است/ مشکلات امروز؛ نتیجه ضعف مدیریت و قیمت دستوری

واردات مرغ نمایشی و بر بازار نوروز بی‌تاثیر است/ مشکلات امروز؛ نتیجه ضعف مدیریت و قیمت دستوری
کد خبر : ۱۰۵۲۰۸۱

خبرها حاکی از آن است که دیروز در هیات دولت تصمیم به واردات مرغ گرفته شده است. کارشناسان معتقدند تصمیم به واردت مرغ با ادعای تنظیم بازار نوروز نمایشی است چرا که روند ثبت سفارش ورود کالا به کشور زمان‌بر بوده و نه تنها بر بازار مرغ نوروز بلکه بر بازار مرغ ماه رمضان نیز تاثیر نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ خبرها حاکی از آن است که در جلسه دیروزِ هیات دولت تصمیم به واردات 50 هزار تن مرغ برای تنطیم بازار گرفته شده است. این تصمیم در حالی است که به گفته کارشناسان روند ثبت سفارش کالا زمان‌بر بوده و این واردات تاثیری بر بازار نوروز که تنها چند روز از التهاب آن باقی مانده نخواهد گذاشت و حتی به تنظیم بازار ماه رمضان پیش‌رو نیز نرسیده و بر آن هم بی‌تاثیر است.

محمدعلی کمالی‌سروستانی، مشاور عالی هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور، در گفت‌وگو با ایلنا درباره این تصمیم دولت، اظهار کرد: بر اساس اخبار رسیده به اتحادیه، دولت با هدف تنظیم بازار تصمیم به واردات 50 هزا رتن مرغ گرفته است.

وی ادامه داد: ادعای واردت مرغ با هدف تنظیم بازار درحالی است که تنها چند روز تا پایان سال مانده و به هیچ شکل نمی‌توان مرغ‌ها را در مدت زمان باقی‌مانده ثبت سفارش و وارد کرد.

کمالی‌سروستانی با تاکید بر اینکه مرغ‌های وارداتی حتی به بازار ماه رمضان نیز نخواهند رسید، افزود: برای ثبت سفارش باید با یکی از کشورهای تامین‌کننده وارد مذاکره شد پس از آن سازمان دامپزشکی ورود کرده و سلامت مرغ را پس از ارزیابی تائید کند، سپس تیمی همراه با ناظر شرعی به کشور مبدا فرستاده می‌شود که ذبح‌ها همگی بر اساس اصول شرعی انجام شود.

وی تصریح کرد: این پروسه از مذاکره تا ارسال تیم‌های نظارتی در بهترین و سریع‌ترین شکل ممکن منتج به واردات مرغ در زمانی خواهد شد که ماه رمضان رو به پایان است.

کمالی‌سروستانی با اشاره به ظرفیت بالای کشور در تولید مرغ گفت: ما ظرفیت تولید 3 میلیون تن مرغ داریم که حداقل 500هزار تن بیش از نیازمان است، آنچه موجب شد به‌رغم توان تولید بالا به شرایط کنونی مبتلا شویم ضعف مدیریت دولتی و قیمت دستوری است.

وی اظهار کرد: عدم تامین به موقع، کافی و با کیفیت نهاده‌های دامی و قیمت دستوری و نامتناسب با هزینه تمام‌شده تولید از جمله عواملی بودند که مرغداران را از تولید ناامید کرد.

کمالی‌سروستانی معتقد است؛ سال‌هاست که مرغداران تاوان اشتباه مدیران دولتی را می‌دهند و ادامه این اشتباهات می‌تواند برای کشور جبران ناپذیر باشد.

وی یادآور شد: ما بارها نسبت به نتایج تصمیمات اشتباه در این حوزه هشدار داده‌ایم، اما گوش شنوایی نبوده و هر زمان به مشکل مواجه شدیم دولت‌ها راحت‌ترین راه یعنی واردات را انتخاب کرده‌اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز