معاون رییسجمهور خبر داد:
بزودی اوراق صرفهجویی منتشر میشود/ ثروت اصلی در مغز است، نه در جیب

معاون علمی رییس جمهور اعلام کرد: تا دو هفته آینده اخباری خوبی از انتشار اوراق صرفه جویی انرژی میدهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از بازار تامین مالی جمعی از انتشار اوراق صرفه جویی انرژی خبر داد و گفت: تا دو هفته آینده اخباری خوبی از انتشار اوراق صرفه جویی انرژی میدهیم.
وی ادامه داد: بازار انرژی از مهم ترین بازار های بورسی محسوب می شود و به زودی نسبت به انتشار اوراق صرفه جویی انرژی اقدام میکنیم.
معاون علمی رییس جمهوری افزود: این اقدام میتواند برای جوانان بسیار در حوزههای فنی و مهندسی اشتغالزایی کند.
ستاری با اشاره به اقدامات انجام شده در 7 سال گذشته در حوزه تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی اظهار داشت: در 7 سال گذشته این اقتصاد از یک عدد کمی شروع شد و امروز یک اکوسیستمی ایجاد شده که یک طرف آن دانشگاهها هستند. همیشه این سوال وجود داشت که چرا وقتی برای آموزش اینچنین هزینه سنگینی انجام میشود اثر آن را در اقتصاد نمیبینیم؟
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه از 170 هزار دانشجو از ابتدای انقلاب به بیش از 3.5 میلیون دانشجو رسیدهایم، گفت: دانشگاههای کشورمان ظرفیت پذیرش 5 میلیون دانشجو را دارند و امروز زمان آن رسیده که از آموزش، اقتصاد بیرون کشیده شود و مردم شیرینی دانش را در زندگی خود ببینند.
ستاری ادامه داد: در حال حاضر بیش از 50 پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد و همچنین بیش از 150 شتاب دهنده کسب و کار برپا هستند و استارتاپها که منبع تامین نیروی انسانی محسوب میشوند به 6000 شرکت رسیدهاند و حدود 5700 شرکت دانشبنیان داریم.
وی تاکید کرد: نیروی انسانی قابل توجهی در خارج از کشور داریم که به کشور برگشتهاند و در این حوزهها فعال هستند.
معاون رئیس جمهور با توجه به اینکه این اکوسیستم را نمیتوان با سیستم سنتی گذشته تامین مالی کرد، بیان داشت: در اقتصاد دانشبنیان اصلا راه حل تامین مالی وام نیست و با وام نمیتوان مجموعههای دانشبنیان را توسعه داد.
ستاری با بیان اینکه تامین مالی این مجموعهها از نوع جسورانه باید باشد، گفت: یکی از منابع تامین مالی جسورانه، بازار سرمایه است که از روز اول در دوره مدیریت آقای محمدی در بازار سرمایه مکانیزمهای متعددی را در این زمینه تست کردیم، هرچند این روشها کند بود اما تزریق نوآوریهای جدید در ساز و کار بازار سرمایه کمی زمانبر و این روند طبیعی است.
وی افزود: البته امروز با سرعت عجیب و غریبی تمام این ابزارها در بازار سرمایه شکل گرفتند و میگیرند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزههای مختلف دارای بزرگترین شرکتهای استارتاپی هستیم، تصریح کرد: در حوزه بیوتکنیک از قدرتهای اول آسیا محسوب میشویم.
ستاری با توجه به اینکه در قیمتگذاری این فعالیتها و مجموعهها، با سیستم سنتی امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: به موجودات عجیبی در بورس نیازمندیم که این روشهای جدید را مدیریت کنند.
وی درباره سیستم قیمتگذاری این شرکتها گفت: دیگر قیمتگذاری براساس داراییهای فیزیکی شرکتها انجام نمیشود. برای مثال فیسبوک شرکت واتساپ را که دارای 48 کارمند بود 21 میلیارد دلار قیمتگذاری کرد و از این دست از شرکتها بسیار زیاد هستند.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: داروی فاکتور 7 را هر گرم به قیمت یک میلیون یورو وارد میکنیم و قیمتگذاری برای محصولات شرکتهای دانشبنیان با سیستمهای سنتی دیگر امکانپذیر نیست.
ستاری گفت: 41 شرکت دانشبنیان بورسی داریم که 5 شرکت دیگر به آن اضافه میشود که ارزش آنها برروی تابلوی بورس 200 هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: همچنین 13 صندوق جسورانه وجود دارد که عدد سرمایه آن 24 هزار میلیارد تومان است.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در حوزه هوش مصنوعی دارای بزرگترین شرکتهای منطقهای هستیم، تاکید کرد: در حال حاضر 29 مرکز احراز هویت الکترونیکی داریم که 6000 نفر از طریق این مراکز احراز هویت غیرحضوری شدهاند.
ستاری گفت: پول نفت باعث شد فراموش کنیم که ثروت اصلی در مغز است و نه در جیب.