خبرگزاری کار ایران

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در گفت‌وگو با ایلنا:

جزییات جدید از تغییرات قوانین چک/ چک برگشتی‌ها با موجودی سایر حساب‌ها پاس می‌شوند/ برای استفاده از سامانه«صیاد» سیم‌کارت به‌نام خودتان باشد

جزییات جدید از تغییرات قوانین چک/ چک برگشتی‌ها با موجودی سایر حساب‌ها پاس می‌شوند/ برای استفاده از سامانه«صیاد» سیم‌کارت به‌نام خودتان باشد
کد خبر : ۱۰۲۵۲۳۳

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهار داشت: افراد هنگام مراجعه به شعبه برای دریافت وجه چک در صورت کسری مبلغ چک در حساب جاری فرد صادرکننده، از بانک بخواهند سایر حساب‌های انفرادی او در همان بانک را بررسی کند و در صورت موجودی در آن حساب‌ها، مبلغ کسری چک را برداشت و چک را پاس کند.

 آمنه نادعلیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به مقررات مربوط به چک‌های جدید که از بیستم دی‌ماه به صورت اختیاری برای متقاضیان صادر می شود و از ابتدای سال آینده همگانی می‌شود، اظهار داشت: نقل و انتقال چک‌های با ظاهر و مندرجات جدید که از سال آینده توزیع می‌شود و در صورت ثبت مراتب انتقال در سامانه صیاد امکان‌پذیر خواهد بود اما در حال حاضر نقل و انتقال چک‌ها، طبق روال موجود است و نیازی به ثبت در سامانه صیاد نیست.

وی با بیان اینکه چک‌های کنونی و موجود می توانند در وجه حامل نیز صادر شوند، گفت: هر چند چک‌های کنونی امکان صدور در وجه حامل را دارند اما گیرنده چک‌های با ظاهر و مندرجات جدید باید مشخص باشد و در سامانه صیاد ثبت شود.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزید با تاکید بر اینکه در حال حاضر صادرکنندگان و دریافت‌کنندگان چک می‌توانند فرآیند ثبت، تایید و انتقال چک در سامانه صیاد را به صورت اختیاری انجام دهند، افزود: در حال حاضر این امکان از طریق برنامک‌های موبایلی ( اپلیکیشن‌ها) که فهرست آنها در «شاپرک» منتشر می‌شود، فراهم است. به مرور برنامک‌های دیگر و درگاه‌های نوین بانک‌ها و موسسات اعتباری (اینترنت بانک و همراه بانک) به این فهرست اضافه می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اختیاری بودن این اقدام، تمام چک‌ها مانند روال گذشته  بدون نیاز به ثبت در این سامانه در شبکه بانکی کشور پذیرش و پردازش خواهند شد.

نادعلیزاده تاکید کرد: افراد هنگام مراجعه به شعبه برای دریافت وجه چک در صورت کسری مبلغ چک در حساب جاری فرد صادرکننده، از بانک بخواهند سایر حساب های انفرادی او در همان بانک را بررسی کند و در صورت موجودی در آن حساب ها، مبلغ کسری چک را برداشت و چک را پاس کند.

معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی گفت: علاوه بر امکان ثبت، تایید و انتقال چک در سامانه صیاد که در حال حاضر به صورت اختیاری و از طریق برنامک‌های موبایلی حوزه پرداخت در دسترس مشتریان بانکی  قرار گرفته، در این برنامک‌ها، امکان «استعلام وضعیت چک صیادی» برای صادرکننده چک و ذینفع آن هم فراهم است.

وی افزود: این امکان به اصن صورت است که صادرکننده، پیش از تایید ذینفع و ذینفع تا قبل از تایید یا رد چک ثبت اولیه شده، قادر به مشاهده وضعیت و مندرجات چک ثبت اولیه شده در سامانه صیاد با استفاده از شناسه صیادی برگ چک مذکور خواهد بود.

نادعلیزاده تاکید کرد: اجرایی شدن قانون جدید چک و پس از الزامی شدن ثبت چک در سامانه صیاد، دارندگان چک برگشتی رفع سو اثر نشده نمی‌توانند در سامانه صیاد، چک جدید ثبت کنند. همچنین انتقال چک‌های کنونی از طریق پشت نویسی امکان پذیر است اما انتقال چک‌های جدید که سال آینده تحویل مشتریان بانکی می‌شود باید از طریق ثبت انتقال در سامانه صیاد انجام شود.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی خاطر نشان کرد: افراد برای ثبت، تایید یا انتقال چک در سامانه صیاد از طریق برنامک‌های موبایلی، حتما از تلفن همراهی استفاده کنند که سیم کارت آن به نام خودشان ثبت شده است.

وی ادامه داد: صادرکنندگان چک دقت کنند زمانی که برای دسترسی به سامانه صیاد از برنامک‌های موبایلی استفاده می‌کنند در بخش احراز هویت حتما باید مشخصات کارت بانکی را وارد کنند که دسته چک‌شان را صادر کرده است اما برای تایید یا انتقال چک، نیازی به همخوان بودن مشخصات کارت بانکی با بانک صادرکننده چک نیست.

به گزارش ایلنا، افراد برای استعلام وضعیت اعتباری چک صیادی می‌توانند به آدرس https://www.cbi.ir/EstelamSayad/19689.aspx مراجعه کنید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز