در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
کاهش مصرف سمهای پر خطر کشاورزی به ۵ درصد/ در حال تولید ۱۱ نوع عامل بیولوژیک برای مبارزه با آفات هستیم
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از کاهش سهم سمهای پر خطر در سبد مصرفی کشاورزی به 5 درصد خبر داد.
چنگلوایی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با تاکید بر اهمیت کاهش مصرف سموم پر خطر کشاورزی در سلامت مردم و صادرات محصولات، اظهار کرد: علاوه بر حذف سموم پر خطر از سبد مصرف کشاورزان به دنبال توسعه استفاده از روشهای غیر شیمیایی در مبارزه با آفات هستیم.
وی ادامه داد: از جمله روشهای غیر شیمیایی که اکنون در حال توسعه آن هستیم روشهای فیزیکی، مکانیکی و بیولوژیکی است.
چنگلوایی یادآور شد: با حمایتی که از شرکتهای دانش بنیان به عمل آمده 102 واحد در حال تولید 11 نوع عامل بیولوژیک برای مبارزه با آفات هستند.
به گفته رئیس سازمان حفظ نباتات کشور؛ سالانه به طور متوسط در سطح 1.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور مبارزه بیولوژیک انجام میشود.
چنگلوایی رساندن میزان مصرف سمهای پر خطر کشاورزی به صفر را از اهداف مهم سازمان حفظ نباتات عنوان کرد و افزود: در سالهای گذشته میزان مصرف سموم پر خطر در تولیدات کشاورزی رقم بالایی بود به نحوی که در سال 75 میزان مصرف آنها به بیش از 27 درصد میرسید.
وی اظهار کرد: در سال گذشته میزان مصرف این سموم به 5 درصد رسید و این روند تا به صفر رساندن مصرف سمهای پر خطر در تولید محصولات کشاورزی ادامه پیدا میکند.
چنگلوایی حجم خروج سموم پرخطر از سبد مصرف کشاورزان در سالهای اخیر را بیش از 10 هزار تن اعلام کرد که به معنای سالمتر شدن محصولات کشاورزی است که مردم مصرف میکنند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر اینکه در مجموع میزان مصرف سموم در کشور ما کمتر از جهان است، یادآور شد: در جهان میزان مصرف سموم برای تولید محصول در هر هکتار 2.8 گرم است، در حالی که این رقم در کشور ما حداکثر 2.4 گرم است.