در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
قول اتحادیه کشوری برای عدم تغییر قیمت آجیل و خشکبار در شب یلدا/ صادرات ۴۰ درصد کاهش یافت
رئیس اتحادیه کشوری آجیل و خشکبار با تاکید بر اینکه قیمت آجیل و خشکبار بر خلاف سایر کالاها با افزایش جزئی، تقریبا همانند سال گذشته است.
علیرضا ارزانی ممقانی در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت تامین و قیمت آجیل و خشکبار در بازار گفت: بهبود وضعیت آب و هوایی و کاهش صادرات عواملی هستند که شرایط تامین و عرضه آجیل و خشکبار در بازار داخلی کشور را در شرایط خوبی قرار داده است.
وی ادامه داد: بارانهای فراوان در زمان مناسب موجب شده تولید محصولات کشاورزی از جمله محصولات آجیل و خشکبار رشد داشته باشد.
ارزانی ممقانی با تاکید بر اینکه به دلیل تنوع در آجیل و خشکبار در کشور نمیتوان قیمت قطعی برای آن اعلام کرد، افزود: آجیل و خشکبار در کشور ما علاوه بر تنوع در ارقام در سطوح کیفی متفاوتی عرضه میشود که قیمت گذاری قطعی برای آنها را مشکل میکند.
به گفته وی؛ تنها میتوان حدود قیمت را درباره این محصولات اعلام کرد که در حال حاضر در آجیل چهار مغز قیمت هر کیلوگرم 190 تا 240 هزار تومان، آجیل شیرین که معمولا مختص شب یلدا است هر کیلوگرم 120 تا 180 هزار تومان است.
ارزانی ممقانی دیگر تنقلات مورد استفاده در شب یلدا را تخمه آفتابگردان برشمرد و گفت: قیمت تخمه آفتاب گردان داخلی در بازار از هر کیلوگرم 25 هزار تومان تا 45 هزار تومان متغییر است.
وی قیمت هر کیلوگرم تخم آفتاب گردان خارجی را نیز از 50 تا 60 هزار تومان اعلام کرد.
ارزانی ممقانی این نکته را یادآور شد که هر چند در بازار تخمه آفتابگردان خارجی یافت میشود، اما با توجه به افزایش سطح زیر کشت و افزایش تولید داخلی این محصول ورود آن به کشور ممنوع است.
وی قیمت هر کیلوگرم پسته برای شب یلدا را از 176 هزار تومان تا 245 هزار تومان عنوان کرد.
ارزانی این قول را داد که انواع محصولات آجیل و خشکبار در شب یلدا افزایش قیمت نداشته و قیمتهای اعلام شده عرضه شوند.
وی رقابت برای جذب مشتری در روزهای رونق بازار و فراونی محصول را دلیل بدون تغییر ماندن قیمت آجیل و خشکبار در شب یلدا دانست.
ارازنی ممقانی یادآور شد: به رغم اینکه کاهش صادرات موجب فراوانی عرضه شده است، اما میتواند به تولید و تولیدکننده آسیب بزند.
وی معتقد است؛ در شرایطی که تولید افزایش یافته است کاهش صادرات و خروج کالا از کشور میتواند مخرب تولید باشد چراکه انباشت محصول موجب کاهش زیاد قیمت و به زیان تولیدکننده میشود.
ارزانی ممقانی از مسئولان خواست پیش از آنکه شاهد بحران در تولید و بازار آجیل و خشکبار باشم برای صادرات مازاد این محصولات تدبیری کنند.
رئیس اتحادیه کشوری آجیل و خشکبار میزان کاهش صادرات را 40 درصد اعلام کرد.
ارازنی ممقانی یادآور شد: هر ساله ارزش صادراتی محصولات آجیلی و خشکبار به 3.5 میلیارد دلار میرسد، اما پیشبینی میشود در بهترین حالت ارزش صادراتی آن تا پایان سالجاری به 2 میلیارد دلار برسد.