دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی عنوان کرد:
پویایی تجارت با انعقاد تفاهم نامههای بین المللی
دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی گفت : همکاری بین المللی اقتصادی اقدامی راهبردی برای پویایی اقتصاد کشورهاست.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این همایش به تشریح نقش انعقاد موافقتنامه های اقتصادی منطقه ای از جمله موافقتنامه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در تعمیق و گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی منطقهای پرداخت و گفت: انعقاد موافقتنامه های همکاری بین المللی به عنوان اقدامی راهبردی ، بهترین ابزار تحقق برونگرایی اقتصاد است که پویایی تجارت، تسهیل در سرمایهگذاری و جهتدهی های تولید داخلی را به همراه خواهد داشت .
مرتضی بانک همچنین افزود : کشورها با انعقاد این تفاهمنامه ها و توجه به مزیت های نسبی و رقابتی در بازار و شرکتهای تجاری از طریق ایجاد توازن تجاری در صادرات توانمندیها و واردات مایحتاج ، سبب توسعه بازار می شوند.
وی همچنین شاخص ترین نمونه همکاری های اقتصادی منطقه ای را امضای بزرگترین توافق تجارت آزاد جهان از سوی ۱۵ کشور آسیا و اقیانوسیه در روزهای اخیر دانست و افزود : موافقتنامه ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی از موثرترین اقدامات در راستای توسعه بازار اشتغال زایی ، بهبود حمل نقل و جهش تولید است که دسترسی فعالان اقتصادی کشور را به بازار ۸۷۰ میلیارد دلاری کشورهای حوزه اوراسیا آسان می کند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت : این موافقتنامه که از پنجم آبان ۱۳۹۸ وارد فاز اجرایی شده با توجه به حصول نتایج موفق، در یک سال گذشته در چهار مرحله به تجارت آزاد با اعضای اتحادیه اوراسیا منجر خواهد شد.
مرتضی بانک در ادامه بهره برداری حداکثری از ظرفیتهای موافقت نامه اتحادیه اقتصادی اوراسیا را مستلزم بهرهگیری از تجربیات موافقت نامههای قبلی نظیر اکو بی ۸ و آسیبشناسی آنان و همچنین برنامهریزی برای رفع نواقص موجود دانست و گفت: با توجه به محدود شدن بازارهای تجاری در دسترس و مشکلات و مبادلات مالی بین المللی، حساسیت و لزوم بهره برداری صحیح از ظرفیتهای ایجاد شده در این موافقتنامه باید به درستی تبیین شود و تمامی لایه های داخلی نسبت به ایجاد مسیر سبز و پایدار جهت تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ایجاد شود.
وی همچنین بر ضرورت شناسایی صحیح نیازهای بازار اوراسیا تاکید کرد و افزود: ارائه کالاهای باکیفیت برای اخذ سهم بازار مناسب تولید و صادرات برای ایران ضروری است .
مرتضی بانک در ادامه به موقعیت ممتاز ایران در شاهراه های کلیدی منطقه و همچنین موقعیت مناطق آزاد و ویژه کشور به عنوان دروازه های این کریدورها در توسعه مبادلات تجاری منطقهای اشاره کرد و افزود: پتانسیل بالای بازار لجستیک در این مناطق میتواند زمینه نقشآفرینی هرچه بیشتر مناطق آزاد و ویژه ایران در کریدورهای بینالمللی را تسهیل و توسعه عملیات تجارت بین الملل را مهیا سازد .
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در پایان برگزاری چنین همایش هایی را راهی برای تسریع در روند توسعه روابط دو کشور با کشورهای حوزه اوراسیا قابل توجه دانست و گفت: شناسایی ظرفیتها، رفع آسیب ها و محدودیت ها می تواند زمینه ساز توسعه مبادلات تجاری کشورهای عضو اوراسیا با ایران شود.