رئیس شورای عالی استانها:
یکی از مشکلات اصلی کشور نبود انسجام میان دستگاههای اجرایی است
رئیس شورای عالی استانها گفت: یکی از مشکلات اصلی امروز کشور نبود انسجام میان دستگاه های اجرایی است که شورای عالی استانها تلاش دارد تا با امضای تفاهمنامه همکاری با دستگاه های اجرایی این مشکل را مرتفع کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا احمدی در آئین آغاز مرحله اجرایی تفاهمنامه همکاری شورای عالی استان ها و دانشگاه آزاد که صبح امروز (دوشنبه) با حضور نمایندگان شورای عالی استان ها، روسای شوراهای استان و روسای واحدهای استانی دانشگاه آزاد به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تشکر از تلاش برای همکاری شورای عالی استانها و دانشگاه آزاد سراسر کشور گفت: یکی از مشکلات اساسی امروز کشور این است که اتحاد و انسجام بین دستگاه ها وجود ندارد.
وی افزود: از این رو امضای تفاهمنامه همکاری با سایر نهادها یکی از اقدامات ما در شورای عالی استان ها است تا بتوان به این شکل انسجام و اتحاد میان دستگاه های اجرایی ایجاد کرد.
احمدی در تکمیل سخنان خود افزود: وقتی طرحی به مجلس ارسال میشود حداقل 6 ماه زمان برای تصویب و یک سال زمان برای ابلاغ آن نیاز است. درحالی که ما میتوانیم با اشتراک اختیارات دستگاهها بسیاری از کارها را بدون نیاز به فوت وقت و طی کردن مراحل بروکراسی انجام دهیم.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی و شورای عالی استانها یکسری اختیاراتی دارند که خاص خودشان است و میتوانند این اختیارات را برای پیشبرد کارها به اشتراک بگذارند.
رئیس شورای عالی استانها اضافه کرد: یکی از همکاریهایی که دو طرف میتوانند انجام دهند استفاده از پایاننامهها و رسالههای دانشگاه آزاد برای حل مشکلات شهری و روستایی است.
احمدی اضافه کرد: همچنین میتوانیم مشکلات شهری و روستایی را احصا کرده و در اختیار دانشگاه آزاد قرار دهیم تا به عنوان موضوعات رساله و پایاننامه در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اصلاح قوانین معماری و شهرسازی میتواند توسط روسای دانشگاه آزاد به شورای عالی استانها پیشنهاد شود تا برای تصویب آن اقدام کنیم.
رئیس شورای عالی استانها بیان کرد: قوانین معماری و شهرسازی ما مشکلات بسیاری دارد چراکه اگر مشکلی نبود اکنون ما باید شاهد معماری اسلامیدر شهرها بودیم درحالی که معماری شهرها آشفته و به هم ریخته است.
احمدی تصریح کرد: ما در شورای عالی استانها مرکز پژوهشها را راهاندازی کردیم که باید طرحهایی را برای ارائه به مجلس و یا تصویب در شورای عالی استانها آماده کند. ازاینرو همکاری میان مرکز پژوهشهای شورای عالی استانها و دانشگاه آزاد اسلامی میتواند به تقویت طرحها کمک کند.
وی گفت: یکی از اعضای شورای استان نیز به عنوان عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در استانها حضور داشته باشند. چرا که اعضای شورای عالی استانها معتمد مردم هستند و میتوانند بسیاری از مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی در استانها را حل کنند.
احمدی اضافه کرد: شهرها و روستاهای ما آمادگی این را دارند که زمینه احداث پارکهای علم و فناوری از سوی دانشگاه اسلامیرا فراهم کنند.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به تشکیل شوراهای راهبردی در شورای عالی استانها توضیح داد: شورای راهبردی سرمایه گذاری اقتصادی شهری و روستایی یکی از شوراهای راهبردی شورای عالی استانها است و برای توسعه شهرهای و روستاها فعالیت میکند.
احمدی تصریح کرد: از آنجایی که بسیاری از روستاهای ما دارای زمینههای توسعه ایی هستند و میتوانند در اقتصاد کشور تاثیرگذار باشند بنابراین پیشنهاد میکنم اقتصاددانان فعال در دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه با ارائه طرح های اقتصادی ما را یاری کنند.
وی ادامه داد: ما سامانهای با عنوان سامانه جامع شوراهای شهر و روستا را راهاندازی کردیم تا بتوانیم زمینههای سرمایهگذاری در سراسر کشور را به عنوان اطلس سرمایهگذاری در کشور جمعآوری کنیم که امیدواریم بتوانیم از ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی هم در این حوزه استفاده کنیم.
احمدی با اشاره به برگزاری جلسه آغاز اجرای تفاهمنامه همکاری شورای عالی استانها و دانشگاه آزاد اسلامی از استانها نیز خواست تا به صورت شهرستانی این جلسات را در جهت اجرای بهتر تفاهمنامه و افزایش هماهنگی برگزار کنند.
رئیس شورای عالی استانها در خصوص درخواست رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان مبنی بر استفاده از معافیتها مالیاتی و عوارض ساختوساز واحدهای آموزشی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تغییر کاربری تجاری به آموزشی تقریبا غیرممکن است اما ما میتوانیم به صورت موردی پیگیری کنیم تا در صورت امکان مشکلات موجود را برطرف کنیم.