یک اقتصاددان در گفت و گو با ایلنای فارس مطرح کرد؛
انتظار رفتار مناسب از مردم ،در برابر تفاوت فاحش دستمزدها و هزینهها بیجا است/انتخاب بایدن باعث اتحاد جهانی علیه ایران میشود
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با بیان اینکه محاسبه قیمت محصولات، کالاها و در آمدها طبق نرخ دلار توسط مردم رفتاری منطقی است، گفت: اما نباید فراموش کرد افرادی که باعث شدند شرایط اقتصادی به سمتی برود که خرج ها طبق دلار و درآمدها بر اساس ریال شود،مقصرند.
به گزارش خبرنگار ایلنا حسین راغفر در گفت و گو با ایلنا افزود: طبیعی است در شرایط فعلی تمام اقشار حقوقشان را بر اساس دلار ارزیابی کنند، نمیشود در جامعهای تفاوت فاحش میان دستمزدها و هزینهها باشد در مقابل هم انتظار رفتار خوب و مناسب از سوی مردم را داشته باشیم.
این اقتصاد دان با اشاره به اینکه آمریکا و دیگر کشورها با هدف ایجاد جنگ روانی در داخل کشور تحریم ها را علیه مردم ایران ایجاد می کنند افزود: بی شک آنها با ایجاد این تحریم ها قصد دارند مردم نسبت به سیستم طلبکار باشند که متاسفانه این اتفاق در عمل رخ داد.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در ادامه با اشاره به اینکه منتظر ماندن و چشم دوختن به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امری بیهوده است بیان کرد: این نکته قابل ذکر است که نتیجه انتخابات آمریکا و رئیس جمهور آینده این کشور هیچ تاثیری بر وضعیت اقتصاد کشور ایران نخواهد داشت.
وی با اشاره به نتیجه انتخابات آمریکا افزود: نباید فراموش کرد که انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده بنا به شرایط درونی کشور و مشکلاتی که در حوزه اقتصاد ایران وجود دارد می تواند باعث اتحاد جهانی اتحادیه اروپا، چین و روسیه علیه ایران می شود.
مسئولیت عملکرد اقتصادی کشور بر عهده سیاستگذاران داخلی است
وی با بیان اینکه مسئولیت عملکرد اقتصادی کشور بر عهده سیاستگذاران داخلی است گفت: نباید فراموش کرد که تاثیر سیاست های خارجی بر اقتصاد کشور مستلزم عملکرد ما در درون کشور است بهطوریکه اگر مسئولان در داخل کشور به درستی فعالیت می کردند بی شک تاثیر تحریم ها به شدت کاهش پیدا می کرد.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با اشاره به اینکه طبیعی است که دیگر کشورها زمانی که از نتیجه تحریمها بر کشور ایران سودی عایدشان نمیشود راههای دیگری را برای فشار به ایران بر میگزینند گفت: اما نباید فراموش کرد عمده سیاستهای اقتصادی کشور ارتباط تنگاتنگی با مسائل داخلی دارد.
این اقتصاد دان با اشاره به اینکه وضعیتی که در سال های گذشته در بخش اقتصاد کشور ایجاد شده و تداوم آن باعث می شود که تولید محصولات و کالاها در کشور روز به روز محدودتر شود، ادامه داد: بی شک چنین رفتاری باعث می شود که ظرفیت بقا و ادامه واحدهای تولیدی و کارخانه هایی که محصولات صنعتی تولید می کنند به شدت کاهش پیدا کند.
مشکلات اقتصادی تقاضا برای خرید را به شدت کاهش داده است
راغفر با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا تقاضای بسیاری از افراد برای خرید کالاهای اساسی به شدت کاهش پیدا کند گفت: این کاهش تقاضا از سوی مردم سبب افزایش هزینه تولید و نگهداری تجهیزات برای تولید کنندگان می شود و در نهایت منجر به بالا رفتن هزینه تولید و تورم می شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمتها باعث می شود هزینههای دولت به شدت افزایش پیدا کند، گفت: نباید فراموش کرد که در چنین شرایطی دولت ناچار است تا بودجه سال آینده را حدود 60 الی 70 درصد متورم تر ببندد که عملیاتی شدن این مهم مستلزم افزایش قیمت ارز، حامل های انرژی مانند آب برق، گاز و ...... است.
راغفر با بیان اینکه کمبود کالاها و افزایش ناگهانی قیمت محصولات از مهم ترین پیامدهای افزایش نرخ ارز در سال های گذشته است افزود: بی شک مسئولیت چنین اتفاقی بر عهده سران سه قوه است چرا که این تصمیمات باعث افزایش نرخ رشد و جرائم شده است.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با اشاره به اینکه ادامه وضعیت فعلی باعث می شود که جامعه شکنندهتر شود گفت: بی شک کاهش ارزش نرخ ارز و افزایش قدرت خرید ملی و کاهش نرخ تورم از مهم ترین راهکارهای بهبود وضع اقتصادی به شمار می رود.