معاون استاندار آذربایجانشرقی خواستار شد؛
ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه دستگاهها برای کاهش خسارات حوادث در فصل سرما
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: با توجه به احتمال بروز حوادث در فصول پاییز و زمستان، دستگاه ها باید اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهند تا در مواقع بروز حوادث طبیعی و غیرطبیعی با کمترین خسارت مواجه شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز،جواد رحمتی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با اشاره به اینکه سالیانه در فصول مختلف متناسب با هر فصلی حوادث خاصی در استان رخ می دهد، گفت: فصل زمستان در پیش است و باید دستگاه ها از هم اکنون آمادگی های لازم را داشته باشند و در خصوص تهیه اقلام مورد نیاز اقدام کنند تا شاهد کمترین مشکل در محورهای مواصلاتی باشیم.
وی با اشاره به اینکه در پاییز با موضوع افزایش بارندگی روبرو هستیم، ادامه داد: حوادثی در این ایام اتفاق می اقتد که انتظار داریم دستگاه های مسئول ملاحظات لازم برای مدیریت آنها داشته باشند.
رحمتی با بیان اینکه در طول سال دستگاههای متقاضی اعتبارات برای هزینههای پیشگیری، مرمت و جبران خسارات هستند؛ ادامه داد: در ماده ۲۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اعتباراتی هر سال به صورت ملی در اختیار دستگاه های مختلف قرار می گیرد که انتظار داریم دستگاه های استان نسبت به جذب اعتبارات اقدام کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: دستگاه های استانی باید این اعتبارات را از محل اعتبارات متمرکز پیگیری کنند تا از ایام باقی مانده سال از محل اعتبارات متمرکز کشور اعم از پیشگیری و اقداماتی همچون لایروبی، احداث رسوب گیری، کارهای آبخیزداری و در حوزه جنگل و آتش سوزی پیگیری کنند.
وی افزود: برای به حداقل رساندن خسارت ها باید پیشگیری های لازم انجام شود تا در سال های آینده شاهد کاهش مخاطرات باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه به سالگرد زلزله میانه و سراب نزدیک می شویم، گفت: عمده مشکل در روند بازسازی مناطق زلزله زده نوسان قیمت مصالح ساختمانی است.
محمدباقر هنربر اظهار امیدواری کرد: براساس قول مساعدی که مسئولان کشوری بنیاد مسکن داده اند و با همکاری کلیه دستگاه ها و مردم این واحدهای مسکونی در سالگرد زلزله به پایان برسد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به ناهماهنگی بین دستگاهی در زمان واژگونی یا تصادف تانکرهای سوخت، گفت: پیش از این در هنگام بروز این حوادث نماینده های شرکت پخش فراورده های نفتی در صحنه حاضر می شدند و به صورت تخصصی نوع مواد سوختی یا حلال را مشخص می کردند.
وی افزود: شرکت پخش فراورده های نفتی اعلام کرده که در تشخیص چهار نوع سوخت نفت، بنزین، نفت گاز و نفت کوره می تواند به صورت تخصصی اظهار نظر کند ولی در مواردی که تانکرها حامل محصولات پتروشیمی و پالایشگاه هستند نمی تواند اظهار نظر کند.
هنربر ادامه داد: برای این منظور ضروری است تیمی متشکل از کارشناسانی از شرکت پخش فراورده های نفتی، پالایش نفت و پتروشیمی و آتش نشانی برای شناسایی تخصصی محموله ها در محل حادثه حضور یابند تا اقدامات بعدی انجام شود.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز گفت: در حدود ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی در استان وجود دارد که از این تعداد ۱۵۰ هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شده است.
تقی کرمی افزود: واحدهای مسکونی روستایی که مقاوم سازی شده از طریق بنیاد مسکن و یا بانک های عامل دارای بیمه نامه هستند.
وی ادامه داد: اگر مقرر است به بحث بیمه منازل مسکونی ورود کنیم باید حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکونی بیمه شود.
کرمی اظهار داشت: سال گذشته با بیمه های مختلف استان مکاتبه و استعلام های متعددی انجام شده است که در نهایت با یکی از شرکت های بیمه به توافق رسیدیم.
وی افزود: مطابق تکلیف بودجه سنواتی، دهیاران مجاز هستند تا ۲ درصد بودجه جاری دهیاری را در امر بیمه کردن اماکن استفاده کنند.