استاندار گیلان تاکید کرد:
لزوم تقویت ابزارهای مرتبط با توسعه صادرات از گیلان/ میز کالایی تولیدات اختصاصی گیلان فعالتر شود
نماینده عالی دولت در گیلان بر ضرورت اهتمام و توجه جدی به تحقق هدفگذاری صادراتی استان تأکید کرد و گفت: لازم است ابزارهای مرتبط با توسعه صادرات از گیلان همچون خطوط کشتیرانی تقویت شوند.
به گزارش ایلنا از رشت، ارسلان زارع در جلسه مشترک کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی که نمایندگان شهرستان های آستارا و لنگرود در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، اظهار داشت : میزان صادرات استان در شش ماه نخست سال جاری، ۴۴۶ هزار تن با ارزش ۲۶۴ میلیون دلار بوده که این دستاورد با وجود شرایط سخت اقتصادی و تشدید تحریمها محقق شده است.
وی با بیان اینکه این میزان صادرات از نظر دلاری ۴۵ درصد و از نظر وزنی ۳۴ درصد بیشتر از میزان مشابه سال گذشته است، افزود: به طور معمول در نیمه دوم سال به دلیل صادرات محصولات کشاورزی شاهد افزایش میزان صادرات کالا هستیم از اینرو میتوان امیدوار بود که هدفگذاری صادرات غیرنفتی ۶۰۰ میلیون دلاری از گیلان در سال جاری محقق می شود که البته باید تلاش ها برای انجام این مهم استمرار یابد.
استاندار گیلان بر لزوم گسترش ابزارهای مرتبط با توسعه صادرات در استان از جمله خطوط کشتیرانی تاکید کرد و گفت: شرکت کشتیرانی خزر تلاشهای زیادی انجام داده ولی به دلیل فرسودگی ناوگان، با مشکلاتی مواجه است که میتوان با بهره گیری از ظرفیت سرمایه گذاران بومی، نسبت به نوسازی و افزایش کارکرد آن اقدام کرد.
زارع گیلان را از قطب های بزرگ صنایع سلولزی ایران دانست که در تولید ام. دی. اف رکورددار کشور است و گفت: جنگلهای هیرکانی، سرمایهای ارزشمند هستند و وارد آمدن آفت به این ثروت ملی غیرقابل جبران است از این رو ؛ برنامه زراعت چوب در استان تدوین و دوره زمانی نیز برای آن تعیین شده که البته باید در کنار اهتمام به حفاظت از جنگل، به توسعه صنایع این بخش نیز توجه شود.
وی با بیان اینکه نیاز صنایع سلولزی گیلان با منابع درون استانی تأمین نمی شود، بر ضرورت انجام همکاری های لازم از سوی جهادکشاورزی ،گمرک ، بنادر و دریانوردی برای واردات چوب مطابق با چارچوب های قانونی تأکید کرد.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به محصولات اختصاصی تولیدی استان همچون چای، بادام زمینی و زیتون، بر لزوم تشکیل میز تخصصی بررسی مشکلات پیش روی این محصولات تأکید کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به همکاری بانک های دولتی با بخش های مختلف اقتصادی استان اشاره و اضافه کرد: بانک های خصوصی نیز از منابع و سرمایه های مردم استان استفاده میکنند و لازم است حداقل ۵۰ درصد منابع جمع آوری شده خود را در راستای تولید و اشتغال اختصاص دهند.
وی تأکید کرد که در جلسه بعدی این شورا ، گزارش عملکرد بانک های خصوصی در ارتباط با اعطای تسهیلات به واحدهای اقتصادی استان ارائه شود.
دکتر زارع تعاونی مرزنشینان را ظرفیت خوبی برای استان دانست و گفت: باید با شناسایی مشکلات و اقدام برای رفع آنها، در جهت توسعه عملکرد و فعالیت این مجموعه بزرگ اهتمام شود.
در این نشست غلامرضا مرحبا نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مشکلات در حوزه صادرات گفت: در بخش واردات چوب که بصورت فله انجام می شود، اقداماتی برای ارزش افزوده آن صورت نمی گیرد که این امر باید مورد توجه باشد.
پرویز محمدنژاد نماینده مردم لنگرود نیز بخش خصوصی را از ارکان اصلی در جریان تولید و توسعه کشور خواند و صادرات را مهم تر از تولید ذکر و بیان کرد: باید با حذف بخشنامه های جزیره ای ، نسبت به رفع مشکلات حوزه تولید توجه کرد.
در این جلسه گزارشهایی از سوی ناظر گمرکات گیلان در خصوص وضعیت تجارت خارجی استان ، مدیرعامل شرکت کشتیرانی خزر در خصوص مسائل و مشکلات این شرکت، رئیس سازمان صمت گیلان درباره برگزاری میز ملی چای و همچنین گزارشی از مشکلات واردات چوب به استان از سوی مدیرکل بنادر و دریانوردی ارائه شد.