هشدار عضو شورای شهر شیراز :
ترس از کرونا،روان شهروندان را به مخاطره انداخته است/ستاد کرونا نسخه امیدبخشی برای زمستان سخت پیشرو تجویز کند
عضو شورای شهر شیراز گفت:نرسیدن به پیک اصلی ویروس کرونا، همچنان جامعه را در مقابل یک خطر بزرگ قرار داده است، تداوم این بیماری و افزایش شمار بیماران و فوت شدگان کرونا ناشی از نداشتن حس مسئولیتپذیری از سوی برخی افراد است.
به گزارشخبرنگار ایلنا، قاسم مقیمی در جلسه علنی شورای شهر شیراز، با بیاناینکه نبود مسئولیتپذیری در برخی افراد و بیتوجهی به توصیههای اکید مسئولان بهداشتی، ما را به جایی رسانده که طی یک هفته تعداد 160 شهرستان قرمز کشور به رشدی 30 درصدی رسیده و اکنون به 190 شهرستان رسیده است.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به روز جهانی بهداشت روان و لزوم توجه به این مهم، خاطرنشان کرد که ترس از ابتلا به بیماری کرونا، سلامت روان شهروندان نه تنها در شیراز و فارس که در کُل کشور را با مخاطره مواجه کرده است.
این پزشک عمومی گفت: وقتی به پیک اصلی منحنی صعودی نرسیدهایم به آن معناست که امکان کاهش آمار مبتلایان حتی در پیکهای چهارم و پنجم هم قابل پیش بینی نخواهد بود.
عضو شورای شهر شیراز که مسئولیت اصلی رشد تعداد بیماران و فوت شدگان کروناویروس را متوجه مردم میداند، تاکید کرد که تداوم چنین وضعیتی به معنی خنجر زدن از پشت به کادر درمان و مدافعان سلامت است که با ایثار و از جان گذشتگی خود مدام در حال جانفشانی هستند.
50 درصد بیماران کرونایی فارس در شیراز ساکن هستند
مقیمی با یادآوری اینکه برابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز 50 درصد از مبتلایان کووید 19 استان فارس، ساکن شهر شیراز هستند، گفت: این موضوع مسئولیت مدیران و مسئولان شهری را در قطع زنجیره انتقال، سنگینتر میکند.
عضو شورای شهر شیراز گفت: هشدار شدیدتر اینکه شهرستانهای کازرون، مرودشت، سپیدان، کوار، فیروزآباد و قیر و کارزین که در فاصله کمتر و ارتباط روزانه بیشتر با شیراز هستند، شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان در میان سایر شهرستانهای فارس هستیم.
مقیمی با بیان اینکه وضعیت کنونی وقتی دردناکتر میشود که شاهد اضافه شدن بیماران مبتلا به بیماریهای ناشی از تغییر فصل و شایع در فصول پاییز و زمستان هم باشیم، گفت: در این صورت کام مردم شیراز تلختر خواهد شد.
ترس از کرونا و سلامت روان
وی گفت: ارتباط بی واسطه این آمارها با سلامت روان آنجاست که مطابق با بیانیه دیروز سازمان جهانی بهداشت ترس از کرونا سلامت روان جامعه را به شدت در معرض مخاطره قرار داده و تغییرات قابل توجهی در زندگی روزمره ما ایجاد کرده است.
مقیمی ادامه داد: محدودیت های حرکتی و ارتباطی، کار در خانه، بیکاری موقت، تحصیل در خانه کودکان و نداشتن ارتباط موثر با سایر اعضای خانواده، دوستان و همکاران همه از عوارض این خودترسی است که مراقبت از سلامت روحی و جسمی ما بویژه در کودکان، افراد مسن و گوشه نشین و تنها را دوچندان میکند.
عضو شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: ۸۱ درصد از مبتلایان و بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ احساس ترس و ۸۰ درصد از جمعیت مبتلا شده به ویروس کرونا احساس تنهایی دارند و ۹۰ درصد از آنان به استرس دچار شدهاند.
مقیمی با تاکید براینکه تداوم چنین وضعیتی مشکل لاینحل فرسودگی عاطفی را به همراه می آورد، گفت: میطلبد مجددا ستاد کرونای شهرداری شیراز با همکاری دانشگاه علومپزشکی شیراز و سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده و نسخه امیدوارکننده و گرمابخشی برای سرمای سخت زمستان شیراز تجویز کند.