رئیس اتاق بازرگانی فارس:
تربیت نیروی ماهر، نیاز ضروری برای ارتقای فضای کسب وکار است/افتتاح مرکز جوار صنعت در اتاق بازرگانی فارس
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با تاکید بر اینکه بهبود فضای کسب و کار نقش اساسی در افزایش رشد اقتصادی کشور دارد گفت: علاوه بر ارتقای آموزش و نگرش بین المللی به استانداردهای آموزشی همپا با تکنولوزی دنیا و نهادینه کردن روحیه کارآفرینی و کاهش هزینه های مبادله تولید، امید است به سوی هدف عالی رشد اقتصادی کشور در پرتو توسعه کسب و کار گام بر داشته شود.
به گزارش ایلنا جمال رازقی در آیین افتتاح مرکز جوار اتاق بازرگانی فارس و نشست تخصصی تشکل های اقتصادی استان که با حضور معاون محترم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برگزار شد، بیان کرد: در جوامع پیشرفته، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی آغازگر تحولات گسترده اقتصادی و توسعه صنعتی هستند. این در حالی است که این ارتباط در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بسیار کمرنگ و ضعیف است.
وی افزود: آنچه وضعیت نامساعد تعاملات صنعت و دانشگاه را به وضوح نمایان میسازد، رتبه کشور در زیر شاخص «همکاری صنعت و دانشگاه» است که متاسفانه کشور ما جایگاه 134 ام در بین کشورهای جهان قرار داراست.
رازقی اظهارداشت: بر اساس گزارش شاخص رقابت پذیری 2019، رتبه مهارت نیروی کار فعلی کشورمان 118 در بین کشورهای جهان است که این موضوع حاکی از عدم به کارگیری و تطابق مؤثر آموزه ها و سرفصلهای دانشگاهی در صنعت است.
وی اضافه کرد: ایجاد بالغ بر 2 هزار واحد دانشگاهی در کشور همراه با بیش از ۷۴۰ هزار دانشجو در دوره کاردانی، بیش از ۲ میلیون دانشجوی دوره کارشناسی و افزون بر 300 هزار دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی بدون ایجاد زیر ساخت های لازم و تگاه آیندهپژوهانه مشکلات بسیاری را به دنبال داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: گواه این مدعا آمار منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد در خصوص شاخص رقابت پذیری کشور در سال 2019 است. در این سال ایران رتبه 99 ام را در میان 141 کشور به خود اختصاص داد که جایگاه آن نسبت به سال 2018 ده پله ضعیف تر شده است.
رازقی عنوان داشت: همچنین در همین شاخص در سال 2019 نسبت به سال 2018 در میان 19 کشور چشم انداز افق 1404 دو پله ضعیف تر شده و از رتبه چهاردهم به رتبه شانزدهم تنزل یافته است.
رازقی افزود: در دنیای رقابتی امروز مهارت آموزی یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار است و آموزش های فنی و حرفه ای تا حد زیادی می توانند در هر یک از بخش های کشاورزی - صنعت و خدمات، برای فراگیران اشتغال ایجاد کنند. آموزشهای فنی و حرفه ای تا حد زیادی می توانند در تأمین نیازهای سالانه اشتغال نیروی انسانی ماهر در مناطق مختلف استان مؤثر باشند.
رازقی اظهارداشت: اهمیت و پیچیدگی مسایل و دغدغههای صنعت و بخش خصوصی با توجه به افزایش روزافزون نیازها و چالشهای موجود و با در نظر گرفتن موضوعات و اولویتهای مرتبط با توسعه پایدار، اتاق بازرگانی فارس را بر آن داشت که با بهرهگیری از یافتههای علمی- پژوهشی روزآمد، پویا و کارآمد، افزایش دانش تجربی فعالان اقتصادی را در دستور کار و وظایف اصلی خود قرار دهد.
رازقی افزود: به همین منظور با همکاری سازمان فنی و حرفه ای استان، مرکز آموزش بین کارگاهی در محل اتاق بازرگانی شیراز راه اندازی می شود تا با ایجاد همکاری میان صنعت و دانشگاه و ارتقا سطح کارایی دانش آموختگان در بازار کار، از کاربردی سازی علوم دانشگاهی در تولید کالا و خدمات بهره جست.