با رونمایی از دو کتاب؛
آیین گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در شورای شهر شیراز برگزار شد
آئین گرامیداشت چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس با تجلیل از خانوادههای معظم سه شهیدی شهر شیراز، سخنرانی مقامات ارشد شهری و فرماندهان ارشد نظامی استان فارس و همچنین با رونمایی از دو کتاب حوزه دفاع مقدس در شورای شهر شیراز برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شورای شهر شیراز در این مراسم که با رونمایی از دو کتاب عبدالمجید رحمانیان از جانبازان و آزادگان دفاع مقدس با عنوانهای «رد پای خلیل» و «تنفس ممنوع» همراه بود از یک نمایشگاه عکس دفاع مقدس در محل شورا نیز بازدید بعمل آمد.
رسالت امروز مردم و مسئولان را حفظ فرهنگ ایثار و شهادت دانست
بر پایه این گزارش، در بخش نخست این مراسم، رئیس شورای شهر شیراز با قدردانی از زحمات ارزشمند ایثارگران هشت سال دفاع مقدس به ویژه خانوادههای چند شهیدی شیراز، رسالت امروز مردم و مسئولان را حفظ فرهنگ ایثار و شهادت دانست و تاکید کرد: لازمه حفظ فرهنگ ایثار و شهادت، شناخت خوب این فرهنگ است تا بتوان در ادامه آن را حفظ و ترویج کرد.
سید عبدالرزاق موسوی اظهار امیدواری کرد که نشستها و آئینهایی از این دست بتواند گامی در جهت حفظ و شناخت فرهنگ ایثار و شهادت باشد.
وی با اشاره به نگارش دو کتاب «رد پای خلیل» و «تنفس ممنوع» در حوزه دفاع مقدس توسط عبدالمحید رحمانیان که پیش از این نیز کتابهای دیگری را به چاپ رسانده بود، این اقدام را حتی مهمتر از فعالیتهای دوران اسارت وی دانست و افزود: وقتی طی ۱۱ سال کتابی به رشته تحریر درآید به منزله اسناد تاریخی ما خواهد بود و ارزشمند است.
بهره گیری از گنجینه دفاع مقدس سندی راهگشاست
امیر سرتیپ دوم ابوالقاسم رضایی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی در استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آئین با اشاره به دو نکته ارزشمند در فرمایشات رهبری در خصوص فرهنگ دفاع مقدس، آن را گنجینه بزرگ و راهبردی برای تمام افراد جامعه و بخصوص مسئولان و جوانان دانست.
وی بزرگترین دستاورد انقلاب را مباحث و مسائلی دانست که در دفاع مقدس محقق شد و همین فرهنگ دفاع مقدس را کمک کننده در گام دوم انقلاب دانست که همچون سندی راهگشا خواهد بود.
در جنگ تحمیلی نقش ولایت فقیه در دفاع از هویت ملی آشکار شد
سردار یدالله بوعلی فرمانده سپاه فجر فارس نیز در ادامه این مراسم عنوان داشت: در طول دوران دفاع مقدس آنچه برای همه دنیا اثبات شد به صورت عام، نقش دین و روحانیت شیعی و به صورت خاص نقش ولایت فقیه در دفاع از هویت ملی ایران بود.
وی اضافه کرد: در طول قرون گذشته ما مصادیق زیادی از ظرفیت مردمان کشور را داشتهایم که در برخی عرصهها برای دفاع از کشور ورود کرده و سربلند بیرون آمدند؛ امروز نیز آنچه بدست آوردهایم حاصل خون شهدای عرصه دفاع مقدس است.
بهترین الگوی مسئولان، مدیریت دفاع مقدسی است
سرداریوسف ملک زاده جانشین فرمانده انتظامی استان فارس نیز با تاکید بر اینکه تمام مجموعهها وامدار دفاع مقدس و ارزشی که در ایران اسلامی بواسطه آن ایجاد شده هستند، گفت: آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم اندیشههای دفاع مقدس را به نسل جدید منتقل کنیم و این مهم با انتشار کتابهایی از این دست ممکن میشود.
وی بهترین الگوی دفاع مقدس را الگوی مدیریت دفاع مقدسی دانست و تاکید کرد: در هشت سال دفاع مقدس با وجودی که تمام قدرتهای جهان مقابل ایران قرار گرفتند بی نتیجه ماندند و این همان مدیریت دفاع مقدسی بود که امروز نیز میتوانیم از آن بهره ببریم.
وی الگوی دیگر را بهرهگیری از توان مردم و اخلاص دفاع مقدسی دانست و یادآور شد: امروز ما نیاز داریم تا از الگوهای دفاع مقدس بهره گرفته و مشکلات حال حاضر کشور را حل کرده و بر آنها فائق آئیم.
شهدا و خانوادههای آنها میراث معنوی ایران هستند
حیدر اسکندرپور شهردار شیراز نیز در این آئین با اشاره به اینکه ملت ایران با اتکا به خداوند و فرزندان شهدا در دفاع مقدس افتخار آفرین شدند، تصریح کرد: ما شاهد نسلی بودیم که تا پای جان از این خاک دفاع کردند و اجازه ندادند حتی یک سانتیمتر از خاک این کشور از دست برود.
شهردار شیراز خانواده شهدا و ایثارگران را مهمترین سند افتخار کشور و مصداق میراث معنوی ایران دانست و تاکید کرد: هر کداممان در هر موقعیتی که هستیم تلاش کنیم این میراث را پاس بداریم.
وی ادامه داد: تاریخ معاصر ما یکی از درخشانترین لحظههای خود را به یاد دارد که فرزندان کوچک و بزرگ آن برای ماندگاری این خاک و مرز و بوم از آن دفاع کردند.