خبرگزاری کار ایران

معرفی برگزیدگان جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی در مشهد

معرفی برگزیدگان جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی در مشهد
کد خبر : ۹۴۱۷۴۲

برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی طی مراسمی در مشهد معرفی شدند.

به گزارش ایلنا از مشهد، حجت الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در مراسم دوازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی گفت: ما اگر بهترین کتاب‌ها را بنوسیم، اما نتوانیم ارتباط آن را برای مطالعه با متن جامعه برقرار کنیم فایده چندانی ندارد و فقط قفسه‌های کتاب پر می‌شود، کتاب را باید به گونه‌ای برای طیف‌های مختلف جامعه بنوسیم که در زندگی آن‌ها کاربرد داشته باشد.

وی افزود: باید راهی پیدا کنیم که آموزه‌های دینی و معرفتی اهل بیت (ع) به متن جامعه برود و باید کاری کنیم که کتاب معارف اهل بیت (ع) و آموزه‌های دینی و قرآنی و معصومین در سطوح مختلف جامعه امتداد پیدا کند.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر به مشهد مشرف می‌شوند، اما آیا توانسته‌ایم شرایطی فراهم کنیم که یک آموزه دینی و یک حدیث کاربردی معنوی از اهل بیت (ع) را با خود ببرند؟ چند درصد زائران به اینکه حضرت امام رضا (ع)، عالم آل محمد (ص) هستند واقفند، آیا ما برای معرفی این مهم به زائران کاری کرده‌ایم؟

مروی بیان کرد: ویروس کرونا مصیبت‌های بسیار به همراه داشت، اما درس‌هایی هم داشت و ثابت کرد مردم برای زیارت حضرت امام رضا (ع) به مشهد می‌آیند و کسی برای طرقبه شاندیز و مراکز تفریحی آن به مشهد نمی‌آید و اگر هم از این مراکز استفاده می‌شود بعد از زیارت حرم مطهر رضوی است.

وی تصریح کرد: درست است که ما در حرم مطهر رضوی کتابخانه داریم، اما چقدر امکان مطالعه در صحن‌ها و رواق‌ها برای زائران فراهم است؟ پیشنهاد دادیم  دو رواق را به مطالعه تخصیصی دهند  که زائران بعد از زیارت بهره معرفتی ببرند، اکنون نگاه مردم به نماز و زیارت، کاسب کارانه و به اصطلاح برای ثواب است در حالی از طرف ائمه معصومین (ع) عبادت بی معرفت نفی شده که اگر اینگونه بود خوارج بیشتر از همه نماز و دعا می‌خواندند.

تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: نگاه کاسبکارانه عوام به عبادات باید تغییر کند، کرونا نشان داد بسیاری از باور‌ها غلط و خرافه است و باید اصلاح شود، برخی موارد در مخیله خرافاتی‌ها نمی‌گنجد و برخی اصل ارادت به اهل بیت (ع) را زیر سوال می‌برند در حالی که استدلال آن‌ها غلط است و این‌ها مسایلی است که پژوهشگران و نویسندگان باید برای شفاف سازی روی آن‌ها کار کنند.

مروی اظهار کرد: بیشترین اهتمام را در بخش فرهنگی قایل هستیم در این حوزه نگاه اقتصادی نداریم، اینکه چقدر کتاب چاپ و پخش شود مد نظر نیست بلکه فقط تلاش داریم سالی یک کتاب چاپ کنیم در حالی که باید هدف ما تاثیرپذیری همه مردم از ملل و کشور‌های مختلف از معارف رضوی و ائمه اطهار (ع) باشد.

حجت الاسلام سید جلال حسینی رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و دبیر این جشنواره نیز در این مراسم گفت: راهبردی‌ترین هدف جشنواره دوازدهم، ارائه معرفت و منش حضرت امام رضا (ع) نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح فرا ملی است.

وی افزود: در جشنواره کتاب سال رضوی، همچنان محور اصلی برگزاری آن فرهنگ رضوی است، با این حال موضوع خاندان حضرت امام رضا (ع) در این جشنواره نسبت به سال‌های گذشته توسعه مفهومی داشته و اجداد مطهر ایشان را نیز شامل شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز