خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی:

769 روستای آذربایجان شرقی بدون دهیار/ وضیعت کرونا در روستاهای استان نسبت به شهرها خوب است

769 روستای آذربایجان شرقی بدون دهیار/ وضیعت کرونا در روستاهای استان نسبت به شهرها خوب است
کد خبر : ۹۳۶۴۵۷

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی گفت: آذربایجان‌شرقی دارای 3 هزار و 77 روستاست که از این میان، 2 هزار 709 روستا دارای سکنه و 360 روستا خالی از سکنه هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تقی کرمی مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی امروز در نشست خبری به مناسبت 14 تیرماه، روز شهرداری و دهیاری در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار روستاهای آذربایجان شرقی گفت: ما متولی امور روستا و هدایت و راهبری دهیاری و شوراهای روستا هستیم، که 6 هزار و 77 نفر عضو شورای اسلامی روستا‌ها هستند و کار رصد و پیمایش را دارند.

وی با اشاره بر اینکه نهاد دهیاری برای اولین بار در 14 تیرماه سال1377 مصوب شده است، متذکر شد: 769 روستا فاقد دهیاری است که مشمول شرط ایجاد دهیاری نمی‌شود.

مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی یادآور شد: چندین دهیار در فعالیت‌های ایثارگرانه درگیر کرونا شد ولی به علت مظلومیت این قشر، هیچ کسی با خبر نشد.

وی افزود: 2 هزار و 500 پروژه عمرانی توسط دهیاران در سطح استان و در طول 4 سال اجرا شده است.
کرمی خاطرنشان کرد: پروژه‌های سال جاری 109 پروژه با اعتبار نزدیک به 40 میلیارد تومان به مناسبت هفته دهیاری است که آماده کلنگ‌زنی است.

وی با تاکید بر اینکه قانون گذار به صراحت نهاد دهیاری را خودکفا و غیرانتفاعی می‌داند اما دولت جمهوری اسلامی بیش از هزار میلیارد تومان به نهاد دهیاری استان کمک کرده است، گفت: 850 میلیارد تومان از آن در دوران دولت تدبیر و امید اختصاص یافته است.

مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی ادامه داد: 769روستا فاقد دهیاری است که هیچ ارگانی به وضعیت آنها مداخله نمی‌کرد ولی در سه سال اخیر 41 میلیارد تومان به حساب فرمانداری‌های استان پول پرداخت شده تا پروژه‌های زیادی اجرا شده است.

مجوز برای ایجاد 300 بخش بوم‌گردی

وی گفت:  تا سال ۹۷ با کمال تاسف در بوم‌گردی بسیار عقب بودیم درحالیکه ظرفیت زیادی هم داشتیم ولی از آن سال به بعد بیش از ۳۰۰ بوم‌گردی مجوز صادر شد که از رونق خوبی هم برخوردار هستند.

وی با تاکید بر اینکه در برخی روستاها نگاه منفی به گردشگری وجود دارد که رسانه‌ها در این میان نقش زیادی دارد تا با آگاه‌سازی به مردم روستا، توجیه کنند که هر گردشگر با خود آورده‌ای خواهد داشت.

وضیعت کرونا در روستاها نسبت به شهرها خوب است

مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی در خصوص وضعیت کرونا در روستاهای استان گفت: ویروس کرونا یک ویروس همه‌گیری است ولی در قیاس با شهرها وضعیت روستاها خوب است که متاسفانه فقط چند روستا در وضعیت بدی قرار دارند.

وی افزود: برخی روستاها در شرایط سفید هستند ولی برخی روستاها به علت قرارگیری در مسیر تردد در وضعیت زرد و برخی روستاها به صورت ناخواسته در شرایط قرمز قرار گرفته‌اند.

حضور کمرنگ زنان در دهیاری‌ها

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان‌شرقی افزود: تعداد بانوان عضو شورا بسیار کم‌رنگ است به طوریکه از تعداد کل فعالان فقط 40 نفر عضو شورا هستند.

وی با اشاره بر اینکه 1049 دهیاری در روستا مجوز فعالیت دارند که فقط 10 نفر  از آنها غیرفعال هستند، گفت: شرط انتخاب دهیار در روستا حداقل وجود 30 خانوار و یا 150 نفر ساکن در آن روستا می‌باشد.

کرمی با بیان اینکه تعداد روستایی20 خانوار استان، 2هزار و 20 روستا می‌باشد، ادامه داد: برخی روستاها مردم رغبتی برای انتخابات و شورا شدن ندارند و یا به علت تخلفات شورا، دست به انحلال آن شورا زدیم که البته تخلف به معنای مشکلات مالی نیست بلکه عدم حضور  در 6 جلسه و مهاجرت به شهر دیگر از دلایل انحلال است.

حذف کد آبادی به خاطر عجله در الحاق به شهر

وی با ابراز تاسف از اینکه در برخی‌ مواقع عجله به حذف روستا داریم که مصداق آن آناخاتون است، گفت: آن زمان، هماهنگی بین وزارت کشور و شورای عالی معماری و شهرسازی انجام نگرفته بود از این‌‌رو شورای عالی طرح الحاقی داده بود در حالیکه برای حذف روستا، باید کد آبادی را حذف کنیم که برای آناخاتون حذف شده است.

کرمی در خصوص طرح الحاقی روستا‌ها گفت: اگر در آلوار و کندرود دهیار را برداریم، مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهند شد ولی هر زمان وزارت کشور کد آبادی آن روستا را حذف کند، ما دفتر دهیاری را جمع می‌کنیم.

وی یادآور شد: دولت مکلف شده است تا هر سال برای5 هزار روستا برنامه و سند تدوین کند که استان با مطالعه چند روستا و ارائه یک طرح توانست مقرر کند تا طرح پیشنهادی با عنوان الگوی رفتاری تمام دستگاه‌های روستای در مداخله آن روستا طبق نیازسنجی اجرا شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز