خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل اتحادیه گیاهان دارویی به ایلنا خبر داد:

راه اندازی اولین استارتاپ زنجیره گیاهان دارویی کشور در خراسان رضوی

راه اندازی اولین استارتاپ زنجیره گیاهان دارویی کشور در خراسان رضوی
کد خبر : ۹۳۵۵۵۲

مدیرعامل اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی گفت: اولین مرکز فرآوری و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی توسط اتحادیه تعاونی روستایی استان راه‌اندازی شد.

دکتر پریسا مردانی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در مشهد گفت: حوزه فرآوری و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی را می توان به سه مرحله تقسیم بندی کرد، مرحله اول شامل فرآوری اولیه روی محصولات است که در این مرحله می توان به خشک کردن و سورتینگ گیاهان دارویی اشاره کرد.  مرحله دوم فرآوری ثانویه که از جمله محصولات این مرحله می‌توان به استخراج اسانس‌ها و روغن‌های گیاهی اشاره‌کرد و مرحله آخر که محصولات نهایی گیاهان دارویی هستند در حوزه صنایع دارویی، صنایع غذایی و سایر صنایع مانند آرایشی و بهداشتی و ... کاربرد دارند. 

وی افزود: با توجه به نیاز به توسعه روستاها و نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشدجمعیت و کاهش منابع غذایی و با توجه به اینکه سال ۹۹ سال جهش تولید نام گذاری شده است، یکی از مهم ترین مسائلی که این اتحادیه در نظر دارد توسعه هدفمند گیاهان دارویی و طرح قطب بندی و بومی سازی گیاهان دارویی هر منطقه است.

وی با اشاره به اینکه ارزش دارویی، تقاضای بازار و سـطح فـرآوری از مهـمتـرین شاخص‌های سنجش اقتصادی یک گیـاه دارویـی است، گفت: بـه گزارش سازمان خواربار جهـانی، ارزش تجـارت جهـانی گیاهـان دارویی که در حال حاضر حدود صد میلیارد دلار در سال اسـت که در سال 2050  میلادی به رقم پنج تریلیون دلار خواهد رسید. کشور ایران با داشتن شرایط اقلیمی و تنوع گیـاهی بـه مراتـب بهتـر از اروپا، در حال حاضر تنها 60 تا 90 میلیون دلار از تجارت جهـانی گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده است. 

مردانی گفت:صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد روستاییان، بالا بردن بهره وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی در مناطق روستایی و نیز به عنوان جزئی از فرآیند توسعه روستایی ایفای نقش می کند.

مدیرعامل اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی در پایان گفت: توسعه گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده در استان خراسان رضوی است که باید احیا شود. با توجه به اینکه بیش از ٧٠ درصد تولیدات گیاهی کشور متعلق به خراسان رضوی است، اتحادیه این استان در نظر دارد اولین مرکز فرآوری و صنایع تبدیلی را در استان خراسان رضوی راه اندازی کند که این مرکز به منظور کنترل کیفیت گیاهان دارویی و فرآورده های آن مجهز به آزمایشگاه تخصصی گیاهان دارویی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز