استاندار گیلان تأکید کرد؛
ضرورت ارائه پیامهای بهداشتی به گردشگران و استفادهکنندگان از دریا/ خدمات رفاهی در تفرجگاهها مطابق پروتکلهای بهداشتی باشد
استاندار گیلان با تأکید بر اینکه باید کاهش شمار غرقشدگان در سالجاری در کانون توجه همه فعالان این بخش قرار گیرد، گفت: لازم است پیامهای بهداشتی به گردشگران و استفادهکنندگان از دریا ، ارائه و خدمات رفاهی در تفرجگاهها نیز مطابق با پروتکلهای بهداشتی باشد.
به گزارش ایلنا از رشت، ارسلان زارع در دومین جلسه ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاههای استان که فرمانداران شهرستانهای ساحلی استان نیز حضور داشتند ، سواحل را یکی از ظرفیتهای خدادادی استانهای حاشیه دریا و از جمله فرصتهایی خواند که استفاده صحیح و اصولی از آنها ، به طور قطع میتواند به توسعه آن منطقه بیانجامد.
وی با بیان اینکه گیلان با برخورداری از نزدیک به 280 کیلومتر نوار ساحلی و نیز 9 شهرستان بهرهمند از ساحل، در شمار استانهای گردشگرپذیر برای استفاده از دریاست، تصریح کرد: علاوه بر لزوم استفاده بهینه از محدوده سواحل استان برای شادی و نشاط اجتماعی، باید اجرای برنامههای فرهنگی متناسب با مفاهیم و ارزش های دینی جامعه و رعایت عفاف و حجاب نیز مدنظر باشد.
زارع خاطرنشان کرد: به یقین کرونا آسیبهایی را در بخشهای مختلف به همراه داشت از این رو باید سبک جدیدی از استفاده از مواهب طبیعی برای پرهیز از شیوع این ویروس را مورد توجه قرار دهیم و با اجرای فعالیت های فرهنگی و هنری، پیام های بهداشتی را به عموم مردم اطلاع رسانی کنیم.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی انجام شده در مسیر مهار کرونا در کشور از جمله دعوت به پویش در خانه بمانیم ، رعایت اصل فاصله گذاری اجتماعی ، پرهیز از سفرهای غیرضروری و حضور مردم در منازل در روز طبیعت، تصریح کرد: باید با رویکرد ایجابی و اجرای فعالیتهای فرهنگی، دینی و ارزشی فضایی سالم ، امن و بانشاط را در سواحل و تفرجگاه ها فراهم و عفاف و حجاب را نیز ترویج کنیم.
وی با اشاره به بروز ناهنجاری هایی از سوی برخی گردشگران گفت: لازم است با عوامل بروز ناهنجاری ، برخوردی صحیح صورت گیرد .
استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت توجه به پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا یادآور شد: ارائه خدمات رفاهی عمومی و بهداشتی در تفرجگاه ها و مناطق ساحلی باید به گونه ای باشد که امکان گسترش ویروس نباشد.
نماینده عالی دولت در گیلان توسعه عمرانی و افزایش طرح های سالمسازی در سواحل را مورد تاکید قرار داد و اجرای فعالیتهای موثر با رویکرد تلفیقی همراه با نظارت مستمر را از جمله راهکارها در حوزه فرهنگ عفاف و حجاب دانست و تأکید کرد که این مهم مورد توجه همه دستگاه ها قرار گیرد.
وی بر لزوم تدوین سیاست های پیشگیرانه در مواجهه با حوادث و تلفات انسانی به ویژه نواحی ساحلی تاکید کرد و افزود: محافظت از جان گردشگرانی که گیلان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند ، با جدیت دنبال شود و در کنار ضرورت استقرار تیم های امداد و نجات در طرح های سالم سازی دریا، تجهیز آنها به امکانات کافی، انجام حمایت های لازم از منجیان غریق، آگاهی به مردم از خطرات استفاده از مناطق ساحلی غیر از طرح های سالم سازی دریا و در عین حال ترغیب هم وطنان به شنا در مناطق مشخص شده ، مورد توجه باشد.
زارع با اشاره به کاهش هفت درصدی شمار غرق شدگان در سواحل گیلان طی سال گذشته نسبت به سال ماقبل علیرغم افزایش شمار گردشگران در نواحی ساحلی استان بیان کرد: کاهش شمار غرق شدگان در سالجاری باید در کانون توجه همه فعالان این بخش قرار گیرد.
وی با اشاره به اشتغال حدود 25 درصد از جمعیت استان در فعالیت های مرتبط با گردشگری گفت: همکاری دستاندرکاران بخش گردشگری با فعالان حوزه بهداشتی در رعایت دستورالعملهای مراقبتی و اجرای دقیق و موثر آنها، هم زمینه بهره مندی مردم از لذت استفاده از دریا در عین سازگاری با کرونا را فراهم می سازد و هم کسب و کارهای این بخش را رونقی دوباره میبخشد.