معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی:
تب کریمه کنگو را با آغاز فصل گرما جدی بگیرید
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما هشدار داد.
به گزارش ایلنا، محمد فتاحی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصول گرم سال شایع میشود و مردم استان باید با رعایت اصول پیشگیری این بیماری را جدی بگیرند.
فتاحی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک ویروسی است که از طریق کنهها در بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود و کنه آلوده بیماری را به نسلهای بعدی داده و این مهم ریشهکنی بیماری را مشکل میکند.
وی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان با ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی در نقاط مختلف بدن و ایجاد کبودی، چهره ترسناکی از بیماری بهوجود میآورد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه افزود: راه انتقال این بیماری مشترک به انسان از طریق گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده است.
فتاحی گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع این بیماری مشترک وجود دارد ، بنابراین باید هوشیارانه اقدامات پیشگیری از جمله سم پاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: شهروندانی که در خارج از کشتارگاه و بدون رعایت پوشش بهداشتی از جمله دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار دام میکنند و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه میکنند بیشتر از سایران در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو هستند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ، از مردم خواست بهمنظور جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان جهت اطمینان، گوشت خریداری شده را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مشاهده کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.