خبرگزاری کار ایران

در گفت وگو با ایلنا مطرح شد:

افزایش درگیری‌های خانوادگی در دوران کرونا / لزوم توجه والدین به سلامت روانی کودکان/ دو عامل اصلی در عدم مراجعه به روانشناس

افزایش درگیری‌های خانوادگی در دوران کرونا / لزوم توجه والدین به سلامت روانی کودکان/ دو عامل اصلی در عدم مراجعه به روانشناس
کد خبر : ۹۱۳۹۹۸

یک روانشناس با اشاره به افزایش درگیری خانواده ها در روزهای کرونایی، عنوان کرد: بیشتر برخوردها در خانواده هایی رخ می‌دهد که پیش از این نیز تعارضاتی با هم داشتند و ریشه این مسئله را می‌توان در اضطراب‌های نامعقول اعضای خانواده یافت.

بنفشه نوری زاده، در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اختلافات خانوادگی در دوران کرونا، اظهار کرد: در هفته های اخیر، بیشتر تماس‌ها با سامانه 1480 به دلیل اختلافات با همسر یا فرزند بر سر موضوعاتی چون رعایت موارد بهداشتی در دوران قرنطینه و بیرون رفتن اعضای خانواده بوده است.

وی با تاکید بر دغدغه اصلی خانواده ها در روزهای کرونایی، تصریح کرد: بیشتر برخوردها در خانواده هایی رخ می دهد که پیش از این نیز تعارضاتی باهم داشتند که این درگیری ها در این دوره خود را به شکل شدیدتری نشان می دهد، اغلب ریشه این مسئله را می‌توان در اضطراب های نامعقول اعضای خانواده یافت که به شکل افراطی بروز و اختلافات را پدید می آورد.

نوری زاده توضیح داد: در چنین مواردی، افزایش آگاهی و شناخت راه های پیشگیری از به کاهش اضطراب و نگرانی افراد خانواده کمک می‌کند؛ همچنین در بسیاری از موارد یکی از اعضای خانواده شیوع ویروس کرونا را جدی نگرفته و اختلافات شدت می گیرد. راه حل پیشنهادی برای حل این معضل استفاده از یکی از اعضای مورد قبول برای صحبت کردن است.

وی با بیان چگونگی ارائه توصیه های پزشکی به افراد سهل انگار، عنوان کرد: سخن گفتن در این باره باید با زبان نرم و عاطفی به دور از داد و فریاد زدن باشد چرا که در عده ای ترس از این ویروس به گونه ای متفاوت بروز می کند و با انجام رفتارهای پرخطر نظیر حضور در جامعه ترس خود را پنهان می‌کنند که در این صورت خطرات بیشتری فرد و خانواده را تهدید و بهتر است برای درمان مراجعه حضوری صورت گیرد.

این روان شناس با اشاره به آسیب‌هایی که در این دوران کودکان را تهدید می‌کند، گفت: در بحث حمایت از کودکان در مقابل ویروس کرونا، پیشنهاد به خانواده ها این است که دسترسی به اخبار و اطلاعات را محدود کنند و از گفتگوهای طولانی مدت در محیط خانواده در خصوص ویروس کرونا بپرهیزند.

نوری زاده ادامه داد: در این روزها نباید از حمایت کودکان غافل شد؛ آنان را در آغوش بگیرید و با لحن آرام با او سخن بگویید، در مورد چیزی که او را نگران کرده بپرسید. همچنین اینکه چه چیزی به او کمک می‌کند آرام شود؛ در کودکان زیر دوسال نیز به همین شیوه است با اینکه او درکی از بیماری ندارد اما نگرانی پدر و مادر خود را در می یابد و به آن واکنش نشان می دهد؛ بنابراین کنترل هیجانات در محیط خانه امری ضروری است.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از کودکان در این دوران، بیان کرد: در این روزها سلامت روان کودکان باید در اولویت قرار گیرد؛ برای آنها وقت بگذارید، به تکالیف آنها رسیدگی کنید، لیستی از بازی هایی که می‌توانید با آنان انجام دهید تهیه و سعی کنید باهم غذا بخورید و پیش از خواب به گفت وگو با او بپردازید.

این روان شناس به خانواده ها توصیه کرد: پیشنهاد ما به خانواده‌ها این است که برای کاهش تنش ها و سلامت روان در این دوران قرنطینه از هرگونه شایعه دوری کنند، به کنترل هیجانات افراد خانواده کمک کنند، رژیم غذایی سالم داشته باشند، در مصرف کافئین تعادل را رعایت کنند و در صورت فراهم بودن شرایط در منزل به ورزش بپردازند.

نوری زاده با اشاره به فرصت‌هایی که قرنطینه برای ما پدید آورده، اظهار کرد: در حال حاضر فعالیت‌های اجتماعی ما کاهش یافته و زمان آزاد زیادی برای ما باقی می ماند و فرصت بسیار خوبی برای یادگیری مهارت‌های جدید است که علاوه بر یادگیری یک مهارت جدید به ما کمک می کند اضطراب خود را به استرس مفید تبدیل کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تغییر نگرش جامعه نسبت به مراجعه به روان شناس، گفت: درگذشته توده مردم از کارایی مشاوره اطلاع چندانی نداشتند ولی در حال حاضر با توجه به افزایش آگاهی  افراد در لزوم مراجعه به روانشناس و آگاهی از نیازهای فردی منجر به تغییر دیدگاه افراد در زمینه مراجعه به روانشناس شده است اما در حال حاضر نیز عدم درک تمایز میان روانپزشک و روانشناس و نگرانی از بر چسب خوردن نیز دوعامل تاثیرگذار در عدم مراجعه به روانشناس است.

این روان شناس در پایان به مشکلات کاری خود پرداخت و عنوان کرد: نبود ظرفیت شغلی و استخدام در نهادهای دولتی، عدم حمایت رسانه، جانیفتادن فرهنگ مشاوره، بیکاری، عدم دریافت حقوق مکفی، بالابودن تعرفه های ویزیت مشاوران و حذف خدمات روانشناسی از بیمه های درمانی و عدم بهره گیری افراد با توان مالی ضعیف از خدمات روانشناسی از جمله مشکلاتی است که روانشناسان با آن دست و پنجه نرم می کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز