خبرگزاری کار ایران

ایلنا بررسی می‌کند؛

چشم‌انداز فضای سیاسی-اقتصادی فارس پس از آغاز به‌کار نمایندگان جدید استان در مجلس/تغییر یا تثبیت ؛ صندلی مدیران استان در انتظار تصمیم نمایندگان

چشم‌انداز فضای سیاسی-اقتصادی فارس پس از آغاز به‌کار نمایندگان جدید استان در مجلس/تغییر یا تثبیت ؛ صندلی مدیران استان در انتظار تصمیم نمایندگان
کد خبر : ۹۰۷۷۶۴

یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از هفتم خردادماه کار خود را با حضور ۲۸۸ نماینده از سراسر کشور آغاز می کند. سهم استان فارس از این تعداد ۱۸ نماینده است. ۱۸ وکیل اصولگرا که احتمالا با حضور خود در مجلس ، فضای سیاسی،اقتصادی واجتماعی استان را با تغییراتی مواجه خواهندکرد.؛ شاید هم نه و در بر همان پاشنه بچرخد که تا امروز می‌چرخید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نگاه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... نمایندگان جدید فارس فرسنگ‌ها با نمایندگان مجلس دهم فاصله دارد و همین مسئله علاوه بر تغییر و تحولات مدیریتی در سطوح مختلف از ساختمان استانداری گرفته تا دیگر مدیریت های استان تاثیر قابل توجهی بر انتخابات دیگر از جمله  شورا‌های آینده خواهد داشت.

با این حال گرچه نمایندگان فارس در مجلس در ادوار مختلف در جهت پیشبرد و توسعه استان همواره از اتحاد و همدلی صحبت می‌کنند اما شواهد و سوابق نشان داده که این اتفاق در عمل رخ نداده و معمولاٌ در تعیین پست‌ها و سمت‌ها، نمایندگان به صورت انفرادی یا بعضاً چند نفره به دنبال معرفی‌های گزینه‌های خود و نشاندن آنها بر مسند قدرت  هستند. 

بی شک مدیریت جدید استان با حضور 4 نماینده جدید شیراز در مجلس،فضای سیاسی شیراز را که مهم‌ترین و تاثیر گذار‌ترین فضای سیاسی استان است دچار تغییر خواهند کرد.در این میان همه نگاه‌ها به تعییرات در طبقه ششم استانداری فارس است همان چیزی که سال هاست مردم فارس به رفت و آمدهای آن عادت کرده اند. 

مدیریت ارشد استان باید در حد وزیر یا معاون وزیر باشد

جعفر قادری نماینده منتخب شیراز و زرقان در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با «ایلنا» با بیان اینکه به‌منظور ارزیابی مدیران ارشد و مسئولان استانی همواره باید حضور آنها در مناصب ملی را در نظر داشت، گفت: از همین رو باید پتانسیل این افراد برای حضور در سمت‌ها و جایگاه‌هایی در حد وزارت یا معاونت وزیر مورد سنجش قرار گیرد.

قادری با اشاره به اینکه به نظرم مدیران‌ارشد کنونی استان در سطح قابل‌قبولی نیستند،افزود: اختلاف و تفاوت در دیدگاه‌های سیاسی در تمام دولت‌ها سبب شده که پست‌های مدیریتی استان بجای آنکه در اختیار افراد بومی فارس قرار گیرد، به افراد عمدتاً غیربومی یا افرادی که سال‌های پایانی خدمت‌شان را در مجموعه وزارت کشور می‌گذرانند، واگذار شده است.

فارس؛ سکوی پرش مدیران

این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه بخشی از مدیران استان نیز افراد تازه‌کار و کم‌تجربه هستند بیان کرد: گویی استان فارس سکوی پرش و پرتاب این افراد بوده است و آنها تعهد زیادی نسبت به فارس نداشته‌اند.

نباید فارس به صحنه تاخت‌وتازهای شخصی تبدیل شود

نماینده دوره نهم مجلس در ادامه با اشاره به اینکه پدرخوانده‌های جریان‌های سیاسی مستقر در پایتخت نیز به جای آنکه به افراد توانمند کمک کنند تا در رأس مسئولیت استان قرار گیرند، همواره مدیریت استان را به صحنه تاخت و تازهای شخصی تبدیل کرده‌اند، افزود: این موضوع باعث شد بعضی مدیران با اعمال نفوذ این افراد منصوب شوند که در نهایت منجر به نامطلوب بودن شرایط مدیریت در استان شده است.

چشم‌انداز فضای سیاسی-اقتصادی فارس پس از آغاز به‌کار نمایندگان جدید استان در مجلس/تغییر یا تثبیت ؛ صندلی مدیران استان در انتظار تصمیم نمایندگان

فعلاً بنای تغییر مدیران ارشد استان را نداریم

منتخب مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم افزود: تلاش منتخبان مردم در مجلس یازدهم بر این است که در یک سال باقی مانده از عمر دولت دوازدهم  و با استفاده از ظرفیت‌های مدیران توانمند فعلی استان همکاری و فعالیت کنند.

با این حال قادری خاطر نشان کرد: اما اگر زمانی احساس کنیم که مدیران ارشد استان، دچار ضعف‌هایی هستند و توانایی برآورده کردن توقعات نمایندگان مجلس را ندارند؛ طبیعی است تلاش می‌کنیم مدیران جدیدی را که بتوانند در موضوعات مربوط به توسعه استان هماهنگ باشند، معرفی کنیم.

یک روز باقی ماندن مدیر ضعیف، ظلم به استان است

قادری با اشاره به اینکه نمایندگان دور یازدهم مجلس بنا ندارند که با مدیران برخوردهای چکشی و تند کنند ادامه داد: با این حال معتقدیم یک روز نگه داشتن مدیر ناتوان و کم کار با هر گرایش سیاسی و فکری، ظلم به استان و مردم فارس است.

فرار سرمایه‌گذاران مهم‌ترین ضعف مدیریت ارشد استان

از سوی دیگر علی اکبری نماینده کنونی شیراز در مجلس نیز در گفت‌وگو با «ایلنا» با اشاره به اینکه افرادی که با هدف سرمایه‌گذاری وارد استان می‌شوند، به دلایل متفاوت از فارس فرار می‌کنند، افزود:اغلب این افراد سرمایه‌هایشان را در استان‌هایی دیگر مانند تهران هزینه می‌کنند که این موضوع یک نقد جدی بر عملکرد مسئولان استان به شمار می‌رود.

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه سرمایه‌گذاران و کارآفرینان از عملکرد مسئولان کنونی فارس ناراضی‌اند، ادامه داد: برخی از سرمایه‌گذاران جهت تسهیل در امور به ما مراجعه می‌کنند و ما آنها را به مسئولان استان ارجاع می‌دهیم، اما پس از برگزاری جلسات متوجه می‌شویم که گره‌هایی زیادی در این بخش وجود دارد.

نماینده شیراز در مجلس دهم در ادامه به اتفاقات رخ‌داده در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود: اتفاقات و بحران‌های بسیاری مانند سیل، زلزله، هجوم ملخ، حوادث آبان ماه و اکنون نیز کرونا را پشت سر‌گذاشته و یا در آن بسر می بریم ، که شواهدها بیانگر این موضوع است که مدیریت این بخش‌ها باید با تدبیر بیشتری انجام می‌شد.

 موج دوم کرونا محصول مدیریت ضعیف استان بود

 وی با انتقاد از نحوه مدیریت استان در موضوع کرونا ادامه داد: ما بارها در اوایل شیوع کرونا هشدار دادیم که شورای تأمین استان باید به صورت جدی و مسئولانه عمل کند، اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و در روزهای گذشته به دلیل ضعف مدیریتی، شاهد گسترش بیماری کرونا ویروس در فارس هستیم.

به گزارش ایلنا در طول دولت تدبیر و امید تاکنون به صورت میانگین هر دو سال شاهد انتصاب یک استاندار بوده‌ایم به طوری که  افراد سیاسی نتوانستند چندان عملکرد و اقداماتی مناسبی برای  استان انجام دهند این در حالی است که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که گزینه‌های تکنوکرات به مراتب بهتر  می توانند در استان فارس عمل کنند و شرایط را برای توسعه استان و فعالیت تمام جناح های سیاسی هموار سازند.

با این وصف همه نگاه‌ها با تغییرات سیاسی و روی کار آمدن نمایندگان دور یازدهم به طبقه ششم استانداری فارس است همان چیزی که سال هاست مردم فارس به رفت و آمدهای آن عادت کرده اند و چندان امیدی به اتفاقی عجیب و غریب در آن ساختمان ندارند و پس یا حتی پیش از پایان عمر دولت حاضر ، جابجایی در آن  را  دور از ذهن نمی دانند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز