ایلنا از هرمزگان گزارش می دهد؛
خانه به دوشی مردم روستای سگن پایان ندارد/ مخالفت بی دلیل مسئولان استان برای اسکان دائمی مردم+ فیلم
با وجود پیگیری های گسترده برای اسکان دائمی مردم سیل زده روستای سگن از توابع بخش گافر و پارامون شهرستان بشاگرد، همچنان مردم این روستا سر درگم و چادر نشین، منتظر تصمیم گیری مسئولان استانی هستند، این در حالی است که وضعیت جوی استان به نحوی است که خطر سیل همچنان آنان را تهدید می کند.
به گزارش خبرنگارایلنا از بندرعباس، تقریبا دوماه پیش که خبر سیل بشاگرد، تیتر اصلی هرمزگان بود،تمام نگاهها به اقدامات مسئولان برای خدمت رسانی به این مردم آسیب چشم دوخت .رساندن کالا و اقلام خوراکی با هر کم و کاستی که داشت با فروکش کردن سیلاب به پایان رسید و مسئولان استانی هم به خیال آنکه مشکلات بشاگرد با سیلاب فروکش کرده،این منطقه را به امان خود رها کردند غافل از آنکه این شروع ماجرا برای مردم رنجور این خطه است.
ماه گذشته بود که خبری مبنی بر عزم مردم روستای سگن را منتشر کردیم که با بی توجهی مسئولان مواجه شد و از قرار معلوم خانه به دوشی اهالی سگن از اهمیتی برخوردار نیست.
این روزها آسمان استان ابریست و باید دید رحمت می باراند یا باز بلای جان بشاگرد میشود.
مخالفت پی در پی مسئولان برای جابهجایی
یاسر چملی پور، از اهالی روستای سگن دراین باره به ایلنا گفت: اهالی روستای ما با دیدن تعلل مسئولان خود تصمیم به جا به جایی گرفتند و با نصب چادر در محل جدید از زندگی در روستای اجدادی دل کندند و منتظر اقدام مسئولان برای فراهم کردن امکانات زندگی از قبیل آب و برق ماندند.
این ساکن روستا با اشاره به شرایط روستای سگن، تصریح کرد: روستای سگن مابین دو رودخانه پرخروش و در موقعیتی خطرناک قرار دارد که سکونت در آن را غیر ممکن ساخته است؛ کمترین میزان بارندگی خطرات جدی برای ما در پی دارد به گونه ای که بارندگی اخیر شهرستان بشاگرد، خانه های باقی مانده از سیل قبلی را نیز خراب کرده و تیرهای برق را از جا کنده است.
چملی پور افزود: در زمان بارندگی مسیرهای تردد اصلی روستا نه تنها با شهرستان قطع میشود که علاوه بر آن با خرابی سیستم برق رسانی اهالی مجبورند یک ماه بدون برق زندگی کنند که این موضوع میتواند دلیل قانع کنندهای برای جا به جایی ما باشد.
وی با تاکید بر جواب مسئولان به درخواست های اهالی روستا، عنوان کرد: مسئولان از ما خواستند دو مکان را به آنها معرفی کنیم که هر دو این نقاط از جانب مسئولان استانی رد شد و پیشنهاد بازگشت به روستا را می دهند.
چملی پور در پایان خاطرنشان کرد: تنها درخواست مردم بهره مندی از نعمت برق است و ما هیچ انتظار دیگری از مسئولان نداریم اما آنان نسبت به کمترین حقوق ما نیز بی توجهی می کنند و ما چاره ای جز بازگشت به روستا و در مسیر سیلاب قرار گرفتن نداریم.
احمد محمودی، فرماندار بشاگرد در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به بسته شدن مجدد راه های ارتباطی شهرستان بشاگرد، اظهار کرد: با بارندگی اخیری که در استان، به ویژه شهرستان بشاگرد داشتیم ما شاهد بسته شدن راه های ارتباطی بخش گافر و پارامون با مرکز شهرستان هستیم.
فرماندار بشاگرد در ادامه تصریح کرد: با فروکش کردن سیلاب دسترسی به این روستاها امکان پذیر خواهد بود که با پایان یافتن پل رودخانه جگین، این مشکل حل خواهد شد و جای نگرانی وجود ندارد که وظیفه ساخت پل بر عهده اداره راهداری استان است.
محمودی ضمن اظهار بی اطلاعی از جا به جایی مردم روستای سگن، بیان کرد: بنیاد مسکن موافق جا به جایی این روستا نیست و لازم است جایی مشخص شود تا بتوان تصمیمی برای جا به جایی آنان گرفت.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از جانب فرمانداری شهرستان، گفت: ما مکاتباتی را با بنیاد مسکن برای صورت گرفتن این جا به جایی کرده ایم و منتظر پاسخ آنان برای این تغییر مکان هستیم که تا کنون پاسخی دریافت نکرده ایم.
گزارش: شبنم حیدری