ایلنا گزارش میدهد؛
کرونا ضربه نهایی به بخش گردشگری بود/ دفاتر خدماتی از جیب هزینه میکنند / هیچ یک از هتلها تعدیل نیرو نداشتند/ رئیسجامعه هتلداران: برآوردی از خسارتهای کرونا نداریم
نبض صنعت گردشگری حالا کندتر از قبل میزند و با اتفاقات یکسال اخیر نفسهای این حرفه به شماره افتاده و فعالان این عرصه با ناامیدی چشم به آیندهای مبهم دوخته اند؛ روزهایی که شاید باز هم شاهد رونق گردشگری در کشور باشیم و این صنعت از کما خارج شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کرونا آخرین تیری بود که در سال گذشته بر پیکر نیمه جان صنعت گردشگری کشور و به خصوص استان فارس وارد شد. سفر بسیاری از گردشگران با شیوع این بیماری در سراسر کشور کنسل و با بسته شدن مرزهای ایران با سایر کشورها؛ پروازهای ورودی و خروجی لغو شدند.
بسیاری از دفاتر و آژانسهای گردشگری قبل از شیوع بیماری کرونا و تعدادی هم بعد از شیوع آن خواستار تعطیلی دفاتر گردشگری خود در شیراز شدند.
فارس به عنوان یکی از قطب های گردشگری سال گذشته را در شرایط بحرانی با سیل نوروزی آغاز کرد و با کرونا به پایان رساند. کنسل شدن رزرو هتل ها و لغو پشت سر هم تورهای گردشگری در استان خسارات جبران ناپذیری بر این صنعت وارد کرد.
متولیان گردشگری هم که حساب ویژه ای بر روی نوروز امسال باز کرده بودند تا شاید خسارتهای ناشی از بحران های یکسال گذشته را تاحدودی جبران کنند، یکماه قبل از این ایام با کرونا غافلگیر شدند تا سال بحران با بحران دیگری به اتمام برسد.
تعطیلی هتل ها تصمیم درستی بود
رئیس جامعه هتلداران استان فارس با بیان اینکه تعطیلی هتلها یک تصمیم درست بود، میگوید: رفت و آمد مسافرین به استان فارس و شهر شیراز بی شک سلامت مردم را به مخاطره می اندازد.
سید حسن سیادتان در گفتوگو با «ایلنا» با بیان اینکه تمام هتلهای استان فارس تا اطلاع ثانوی تعطیل است، می افزاید: فعالیت هتل های استان بعد از حل شدن موضوع کرونا مجددا آغاز می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچکدام از هتلهای استان نیروهایشان را تعدیل نکرده اند، می افزاید: طرح پرداخت بیمه بیکاری توسط دولت باعث شد تا نیروها و کارگران هتلها برای دریافت بیمه بیکاری اقدام به ثبت نام کنند.
سیادتان ادامه می دهد: اگر چه شیوع کرونا مشکلات عدیده ای را برای هتلداران و فعالان این بخش ایجاد کرد اما پرداخت سه ماه بیمه بیکاری به کارمندان هتل می تواند بخشی از ضررها را جبران کند.
دولت حمایت خود را از بخش گردشگری و هتلداران دریغ نکند
رئیس جامعه هتلداران استان فارس با بیان اینکه در شرایط فعلی دولت باید حمایتهای خود را از بخش گردشگری و هتلداران دریغ نکند، می گوید: گردشگری به عنوان یکی از صنایع شکننده با کوچکترین اتفاق دچار آسیب می شود.
وی بیان می کند: اتفاقاتی مانند رخ دادن سیل در فروردین ماه، گرانی بنزین و .... و در نهایت کرونا باعث شد که هتلداران و تمام بخش گردشگری سال بسیار پر چالشی را پشت سر بگذارند.
رئیس جامعه هتلداران استان در ادامه با بیان اینکه امیدواریم که بعد از تمام شدن موضوع کرونا شاهد رونق در تمامی بخشها علی الخصوص حوزه گردشگری باشیم، ادامه می دهد: هنوز هیچ برآوردی از میزان خسارتی که شیوع کرونا به جامعه هتلداران استان وارد کرده است در اختیار نداریم.
سیادتان با بیان اینکه رقم خسارت اتفاقات یکسال اخیر به هتلداران استان بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: بازگشت پولهای رزرو اتاقها در حادثه سیل و دیگر اتفاقات سال 98 باعث شد که هتلداران در سال گذشته ضررهای زیادی ببینند.
وی با اشاره به اینکه هتلداران در سال گذشته تمام پولی که در اختیار داشتند را بدون هیچ درآمدی در بخشهایی مانند پرداخت حقوق، هزینههای جانبی و ..... پرداخت کردند، میگوید: هتلداری از جمله مشاغلی است که تعطیلات و گذشت زمان چندان نقشی در ایجاد درآمد در آن ندارد؛ از همین رو دفاتر گردشگری و مسافرتی و هتلداران در صورتی درآمد کسب می کنند که مهمان و مسافر داشته باشند.
چراغ تمام هتل های استان خاموش است
رئیس جامه هتلداران استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه تا زمانی موضوع ویروس کرونا به صورت جهانی حل نشود نمیتوان شاهد بهبودی در تمام بخشها باشیم، ادامه می دهد: تاریخ نشان داده است که هر از چند گاهی این اتفاقات در کل جهان رخ می دهد.
سیادتان با بیان اینکه مقرر شده که ارگان ها هزینه هایی مانند آب برق، گاز و .... را در ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت فعلا از صاحبان هتلهای استان دریافت نکنند، میافزاید: بعد از عادی شدن شرایط فعالیت هتلداران هزینه ها را به صورت اقساطی به سازمان ها پرداخت می کنند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی چراغ تمام هتلهای استان خاموش است، میگوید: تا زمانی که هتلها فعالیت نکنند پولی برای خرج امورات خود در اختیار نخواهند داشت.
شیوع کرونا ضربه نهایی را به بخش گردشگری وارد کرد
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی فارس هم با بیان اینکه چند ماهی است که وضعیت دفاتر گردشگری استان در شرایط بحرانی قرار گرفته است، میگوید: دفاتر گردشگری در سال گذشته با مشکلات عدیده ای مواجه شدند و شیوع کرونا ضربه نهایی را به بخش گردشگری وارد کرد.
محمود فخری در گفتوگو با «ایلنا» با اشاره به اینکه دفاتر گردشگری در جهت جبران خسارت های سال گذشته همواره در تلاش بودند تا با فرا رسیدن نوروز بتوانند بخشی از کسریهای خود را جبرانکنند، میافزاید: شرایط دفاتر گردشگری از اوایل اسفندماه سال گذشته در وضعیت بحرانی قرار گرفت و تمام مسافران سفرهای خود به فارس و شیراز را کنسل کردند و با ابلاغ بخشنامه کشوری فعالیت دفاتر گردشگری هم کاملا متوقف شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان فارس با بیان اینکه پولی که مسافران به دفاتر گردشگری میپردازند در بخشهای مختلف هزینه میشود، بیان میکند: دفاتر گردشگری هزینهای را که از مسافران دریافت می کنند را در بخش هایی در شرکت های هواپیمایی، هتل ها و دیگر خدمات مانند ترانسفر راهنما و ..... می پردازند.
دفاتر گردشگری هزینه کنسلی سفرها را از جیب می پردازند
فخری میگوید: به دلیل اینکه ایرلاینها و هتلها هزینه های کنسلی مسافرین را در اسرع وقت به دفاتر خدمات گردشگری نمی پردازند بنابراین دفاتر گردشگری هزینه های مسافرین را از جیب می پردازند.
وی با بیان اینکه زیر بار نرفتن هتلهای خارجی در بخش بازگرداندن پول مشکلاتی را میان مسافرین و آژانسهای گردشگری ایجاد کرده است، ادامه می دهد: جهت رزرو هتل در دیگر کشورها آژانسهای مسافرتی مبلغی را از مسافرین دریافت کردند و به حساب هتل ها واریز کردند که متاسفانه شیوع کرونا سبب شده که هتل ها زیر بار بازگرداندن پول نروند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان فارس تصریح می کند: با وجود مشکلات پیش آمده آژانسهای گردشگری همواره تمام تلاش خود را کردند تا مسافران را از وضع موجود راضی نگهدارند.
90 درصد پرسنل دفاتر گردشگری بانوان و زنان سرپرست خانوار هستند
وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام دفاتر گردشگری تعطیل و پرسنل ها هم در منزل به سر می برند، میگوید: حدود 90 درصد پرسنل دفاتر گردشگری بانوان و زنان نانآور خانوار هستند که همواره با حقوقی که از آژانسها دریافت میکردند اموراتشان را میگذراندند که متاسفانه شرایط پیش آمده سبب شد تا امورات و خرید مایحتاج زندگی این افراد با مشکل مواجه شود.
فخری در ادامه با اشاره به اینکه بازگشت فعالیت دفاتر گردشگری به حالت عادی و به کارگیری نیروها در آینده مشخص میشود، میافزاید: بیشک در دوره پسا کرونا شاهد تعدیل نیرو در دفاتر خدمات گردشگری و آژانسهای مسافرتی در سطح استان خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی وضعیت پرسنل از مشکلات عمده دفاتر گردشگری در سطح استان و شهر شیراز محسوب میشود ، ادامه میدهد: حدود 30 الی 50 نفر در دفاتر گردشگری فعالیت می کنند بنابراین آینده این افراد همچنان از موضوعاتی است که در ابهام قرار دارد و دولت باید توجه ویژهای به دفاتر خدمات گردشگری داشته باشد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان فارس با اشاره به اینکه حفظ نیروها و مدیر دفاتر گردشگری از اولویتهای مهم به شمار می رود، می افزاید: در حال حاضر مدیران دفاتر گردشگری هم در شرایط نابسامانی قرار دارند.
به گزارش ایلنا، با شرایط بحران های سنگین یک سال اخیر باید دید صنعت گردشگری در سال جدید میتواند قامت خمیده خود را ایستاده نگه دارد و آیا مسئولان میتوانند چراغ هتلها و دفاتر گردشگری را روشن نگه دارند تا دوباره شاهد موج و حضور گردشگران سراسر دنیا به فارس و شیراز باشیم یا نه؟
گزارش: دانیال طهماسبی نژاد