خبرگزاری کار ایران

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد:

مسمومیت الکلی در آذربایجان شرقی به 230 نفر رسید/ 20 نفر فوت کردند

مسمومیت الکلی در آذربایجان شرقی به 230 نفر رسید/ 20 نفر فوت کردند
کد خبر : ۸۸۹۶۴۰

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه مراجعات بر اثر مسمومیت با متانول از اول اسفند ماه شروع شده است، گفت: از ابتدای اسفند ماه تا سوم فروردین ماه، ۲۳۰ نفر بر اثر استفاده خوراکی متانول مسموم شده و ۲۰ نفر از این تعداد نیز فوت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، روزبه رجایی در گفت‌وگو باخبرنگاران اظهار کرد: از مجموع مراجعه کنندگان، ۴۶ نفر در بخش‌های ویژه آی. سی. یو و ۱۲۱ نفر در بخش‌های عادی بستری شده و ۴۳ نفر نیز به دلیل نداشتن مشکل و خفیف بودن علایم، ترخیص شده‌اند.

وی با بیان اینکه بیشترین تعداد مراجعان از شهرستان‌های تبریز و اهر هستند، افزود: در بین مراجعان با مسمومیت الکلی، مراجعه کننده خانم هم داریم و اغلب مراجعان جوان و زیر ۴۵ سال هستند.

رجایی، متذکر شد: مراجعه با مسمومیت الکلی به بیمارستان‌های استان روند کاهشی نداشته و همچنان ادامه دارد. 

وی افزود: این افراد در صورت نیاز به مرکز مسمومیت استان یا مرکز آموزشی درمانی سینا تبریز منتقل می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کشنده‌ترین عارضه مصرف متانول را اسیدوز یا افزایش اسیدیته خون عنوان کرد و گفت: در صورت بروز این عارضه بیماران باید همودیالیز شوند و در صورت مراجعه به موقع می‌توان با یک سری اقداماتی مانند همودیالیز از مرگ جلوگیری کرد.

وی متذکر شد: عارضه بینایی نیز از دیگر عوارض مصرف متانول بوده و بهبود ۱۰۰ درصد کم بینایی یا نابینایی امکان پذیر نیست.

وی، بیان کرد: اغلب موارد منجر به بستری در بخش ‌های ویژه و بخش‌های عادی، دیالیز می‌شوند و مواردی از نابینایی و کم بینایی هم در بین این افراد وجود دارد.

رجایی، نقش باورهای غلط مبنی بر تاثیر مصرف مشروبات الکلی را از علل موثر در مصرف الکل صنعتی عنوان کرد و گفت: مسمومیت با متانول در طول سال اتفاق می‌افتد و به نظر می‌رسد شیوع کرونا و شایعات هم در افزایش آمار، بی‌تاثیر نبوده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، متذکر شد: هر چند در روزهای پایانی سال ۹۶ و روزهای آغازین سال ۹۷ نیز با افزایش مراجعان با مسمومیت الکلی مواجه بودیم.

وی، بیان کرد: محل رشد و نمو به ویروس کرونا مجاری تنفسی است، نه دستگاه گوارش و خوردن الکل اعم از غیرخوراکی، صنعتی و مشروبات الکی هیچ تاثیری در از بین بردن و پیشگیری از آن ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز