شاکررضا مریدی خبر داد؛
چاره اندیشی برای رفع مشکلات مالیاتی تعاونی های مرزنشین هرمزگان/ صدور رای قطعی برای چهار پرونده بزرگ فرار مالیاتی
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان از صدور رای قطعی و شناسایی مودی واقعی چهار پرونده بزرگ فرار مالیاتی در این استان خبر داد و گفت: 11 تعاونی مرزنشین در گیر مشکلات مالیاتی بودند که با مراجعه هر کدام از آنها تلاش شد با استفاده از قانون به آن رسیدگی شود.
به گزارش ایلنا از بندرعباس،چندی پیش «عباس سالاری» رئیس اتاق تعاون استان هرمزگان مشکل 95 درصد تعاونیها را مالیاتی عنوان کرد و در این میان تعاونیهای مرزنشینان را با چالش جدیتری مواجه دانست.
عباس سالاری عنوان کرد: در گذشته بر اساس عدم آگاهی، برخی تعاونیهای مرزنشینی را معاف از مالیات میدانستند و به همین دلیل سالها مبادرت به تامین اقلام مورد نیاز منطقه میکردند و حال با گذشت چندین سال بدهی مالیاتی هنگفتی برای آنها به جا مانده است که باید مالیات اجناس فروخته شدهای که دیگر وجود ندارند را بپردازند.
وی این موضوع را دلیل تعطیلی برخی از تعاونیها دانست زیرا که با وجود بدهی مالیاتی این تعاونیها از دریافت تسهیلات برای سرمایهگذاری محروم هستند. به گفته رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان مجموع بدهیهای تعاونیهای مرزنشین استان 6 میلیارد تومان تخمین زده میشود.
«شاکررضا مریدی» مدیرکل امور مالیاتی استان هرمزگان در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: طبق آخرین آماری که از اتاق بازرگانی اعلام شده است در حال حاضر 57 تعاونی مرز نشین در سطح استان وجود دارد که از این تعداد 36 تعاونی فعال است.
وی ادامه داد: از این تعداد تعاونی فعال، 11 تعاونی بدهی مالیاتی داشتند که با مراجعه آنها به این اداره کل درصدد رفع مشکلات این حوزه بودیم و بنا شد تعاونیها با پرداخت مالیات، از 100 درصد حق بخشودگی جرائم قابل بخشش استفاده کنند. درحال حاضر تنها 4 تعاونی هستند که هنوز برای رفع مشکل مالیاتی خود به ما مراجعه نکردهاند.
مریدی با بیان اینکه شرط استفاده از معافیتهای مالیاتی انجام تکالیف قانونی است، تشریح کرد: تکالیف قانون شامل ثبتنام کد اقتصادی، تسلیم اظهار نامه مالیاتی و ارائه دفاتر و اسناد مدارک است و همچنین باید خاطر نشان کرد که تعاونیهای مرز نشین تنها اگر در چهارچوب اساسنامه فعالیت کنند می توانند از معافیتها استفاده کنند.
وی گفت: سابق بر این برخی از تعاونیهای مرز نشین کارت بازرگانی خود را با مبلغ ناچیزی در اختیار تجار و بازرگان قرار میدادند تا مبادرت به واردات کالا کنند حال این موضوع باعث اعمال مالیاتهای سنگینی شده که از عهده تعاونیها خارج است.
مدیرکل امورمالیاتی استان هرمزگان گفت: ما برای فعال ماندن تعاونیهای مرز نشینان که اکثرا در مناطق روستایی هستند در چهار چوب قانون از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که اگر مالیاتی اخذ میشود قطعا در راستای آبادانی استان خرج خواهد شد، همانطور که در سال گذشته بیش از 550 میلیارد تومان سه درصد عوارض بین شهرداری و دهیاریها توزیع شده است که با بازدید از این مناطق به صحت این موضوع پی خواهید برد.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان در پایان به 6 پرونده بزرگ فرار مالیاتی به ارزش 250 میلیارد تومان در استان اشاره و تشریح کرد: در سال جاری 6 پرونده فرار مالیاتی بزرگ کشف شد که با همت و تلاش دستگاه قضایی استان رای قطعی برای چهار پرونده صادر شده و مودی واقعی شناسایی شده است.