خبرگزاری کار ایران

ایلنا از خراسان رضوی گزارش می دهد؛

سودجویی و سوداگری از کرونا / افزایش عجیب قیمت سیر و پیاز در تربت حیدریه

سودجویی و سوداگری از کرونا / افزایش عجیب قیمت سیر و پیاز در تربت حیدریه
کد خبر : ۸۸۰۸۰۷

با ورود ویروس کرونا به کشور، اقلام خوراکی و صیفی‌جات در اکثر شهرها افزایش چند برابری داشته به گونه ای که هر کیلو سیر به مبلغ 45 هزارتومان در بازار فروخته می‌شود. به نظر می رسد سوداگران حتی از بیماری کرونا هم برای سودجویی استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تربت حیدریه، از چند روز پیش با شیوع ویروس کرونا در کشورمان مکرر، گزارش‌هایی از کمیابی یا چند برابر شدن قیمت بعضی از اقلام بهداشتی نظیر ژل ضدعفونی و ماسک منتشر شده اما حالا ظاهرا قیمت بعضی اقلام خوراکی اعم از صیفی جات هم چند برابر شده است.

با شیوع ویروس کرونا برای برخی از مردم  این تصور به وجود آمده که اقلامی مثل لیموترش، سیر و زنجبیل باعث افزایش ایمنی بدن می شود که حالا استقبال مردم از این موارد باعث افزایش بی‌سابقه قیمت این صیفی‌جات در روزهای اخیر شده است.

براساس گزارش های‌ مردمی درباره بالا رفتن قیمت سیر، پیاز، لیمو ترش و زنجبیل در روزهای اخیر خبرنگار ایلنا در بازار حضور یافت و از چند میوه فروشی پیگیر قیمت این اقلام شد.

 بنابر مشاهدات خبرنگار ایلنا، قیمت پیاز از کیلویی حدود ۲۰۰۰ تومان حالا به ۷۵۰۰ تومان رسیده است و قیمت لیموترش با افزایش چهار برابری نسبت به هفته گذشته به کیلویی حدود 40 هزار تومان رسید، سیر هم کیلویی تا 45 هزار تومان در بازار فروخته می شود.

هر دانه لیمو ترش ۴ هزار تومان!؟

یکی از شهروندان تربت حیدریه حاضر در یکی از فروشگاه های میوه و تره بار از قیمت گلایه دارد می‌گوید: شما خودتان ببینید من همین حالا تعدادی لیموترش خریداری کرده‌ام که وقتی با قیمت بالای آن مواجه شدم کمتر برداشتم و بسیار تعجب می‌کنم . قیمت هر یک عدد از این لیموها ۴۰۰۰ تومان است که واقعاً عقلانی نیست!

صاحب‌ میوه فروشی جلو می‌آید و می‌گوید: ما لیمو ترش را در هفته گذشته تا کیلویی 10 هزار تومان فروش داشته ایم اما ناگهان این قیمت افزایش پیدا کرده و به حدود ۳۵ هزار تومان رسیده است.

عباسپور درباره افزایش قیمت سیر هم این طور بیان می کند: الان سیر را کیلویی 30 هزار تومان می فروشم که خرید خود من 22 هزار تومان است، وقتی مشتری از قیمت بالا ناراضی است به برخی مغازه‌های دیگر می‌رود و وقتی قیمت فروش را تا 45 هزار تومان برای یک کیلو سیر می بیند بر می گردد و با همین قیمت از ما خرید می کند.

او می‌افزاید: البته ما که بیشتر از نرخ مصوب نمی توانیم سودی از فروش دریافت کنیم.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر افزایش قیمت زنجبیل گفت: زنجبیل را هفته گذشته ۵۵ هزار تومان می فروختیم اما این هفته ۶۵ هزار تومان شده است.

او این را هم گفت که پیازی که در منطقه خودمان تولید می شود تا ۴ برابر افزایش قیمت داشته و حالا به قیمت هشت هزار تومان رسیده است.

مهدی عباسپور مدیر صمت تربت حیدریه بیان کرد: چهارشنبه گذشته همکاران ما در واحد نظارت و بازرسی به میدان میوه و تره بار مراجعه کردند و برای تعدادی از افرادی که این ارزاق را بیشتر از نرخ سود مصوب به فروش می رساندند، پرونده تخلفات تشکیل دادند و به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.

وی تاکید کرد: به رغم این تمهیدات نظارتی امکان دارد قیمت عرضه این محصولات از مبدأ افزایش پیدا کند که در این صورت با احتساب سود قانونی قیمت نهایی افزایش پیدا می کند که در این صورت تا حدودی از دست ما خارج است.

مهدی عباسپور گفت : چهار مورد پرونده در روز چهارشنبه برای گران فروشی سیر و لیموترش در میدان میوه و تره بار تربت حیدریه تشکیل شده است که ارزش ریالی آن ها ۲۸ میلیون و ۲۰۰ ریال بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه با اشاره به اینکه وظیفه کنترل قیمت بازار با صنعت و معدن است، افزود: مشکلی برای تولید این محصولات کشاورزی در منطقه وجود ندارد و محصولاتی مانند سیر و پیاز در منطقه خودمان تولید می شود.

مدیر جهاد کشاورزی در خصوص تعیین قیمت این محصولات از کشاورز به خریداران ‌تصریح کرد: جهاد کشاورزی در ۱۶ محصول کشاورزی اساسی مانند گندم ، جو و غیره قیمت تضمینی دارد که در صورت پایین بودن قیمت خرید بازار ، وزارت جهاد کشاورزی ورود می کند و خرید تضمینی انجام می دهد اما در اقلامی مانند پیاز، سیر و لیمو ما ساز و کاری برای تعیین قیمت فروش در مبدأ را نداریم و این موضوع به تقاضای بازار و توافق میان خریدار و کشاورز بستگی دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز