خبرگزاری کار ایران

بیش از 30 راس دام سنگین در اثر تب برفکی در گناباد تلف شدند

بیش از 30 راس دام سنگین در اثر تب برفکی در گناباد تلف شدند
کد خبر : ۸۷۷۷۰۴

معاون اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: بیش از 30 راس دام سنگین در اثر تب برفکی در شهرستان گناباد تلف شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گناباد،  محمد رشتی باف در جلسه کار گروه بهداشت و امنیت غذایی در محل فرمانداری گناباد گفت: در حدود 90 کانون بحرانی تب برفکی در سطح استان خراسان رضوی و 7 کانون بحرانی در شهرستان گناباد وجود دارد.

معاون اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی مقاومت بالای ویروس تب برفکی برای ایجاد سویه جدید در مقابل واکسن ها و جابجایی و حمل غیر مجاز دامها ، و عدم واکسیناسیون به موقع در دامداریهای غیر مجاز را از دلایل عمده شیوع ویروس دانست و ادامه داد: در راستای پیشگیری از این بیماری لازم است علاوه بر واکسیناسیون دامها نسبت به رعایت اصول مدیریتی و شرایط امنیتی بهداشتی از جمله ضد عفونی وسایل حمل و نقل و جایگاه دام با مجوز دامپزشکی اقدام کرده و با ورود دام جدید اصول قرنطینه را رعایت کنند.

وی اذعان کرد: به دلیل هزینه دار بودن واکسن برای دامداران، اجرای واکسیناسیون به صورت رایگان از طریق دامپزشکی انجام می شود که بسیاری از صاحبان دام اقدام به واکسینه به موقع دام نکرده و دامداری‌های روستایی و خانگی کمتر به این موضوع پرداختند و با توجه به این که ویروس در حال جابجایی بوده و جهش‌های آن نیز باعث ایجاد سویه جدید می شود و تا ایجاد واکسن جدید دو یا سه ماه زمان لازم است بنابراین در طول این مدت دام‌های زیادی را درگیر کرده و اگر واکسن به طور کامل زده می‌شد شیوع بیماری کمتر و کاهش داشت.

وی افزود:  گناباد جز آخرین شهرستان های درگیر شده است و راهکار اصلی رعایت شرایط امنیت زیستی است اگر دامداری درگیر نشده ، باید تلاش کند تا آلوده نشود دامداری آلوده شده نیز باید شرایطی فراهم کند تا آلودگی به خارج از دامداری سرایت نکرده و ماشین های حمل شیر و حمل علوفه باید ضدعفونی گردند.

رشتی باف گفت: تا کنون در شهرستان گناباد 30 راس دام سنگین در دامداریهای تحت پوشش تعاونی دامداران تلف شده و پیش بینی ما بر این است این آمار تا 20 راس در دامداری های غیر تحت پوشش نیز برسد.

فرماندار گناباد نیز در ادامه جلسه گفت: شهرستان گناباد با داشتن ظرفیت بیش از 18 هزار راس دام سنگین پس از اولین مشاهدات تب برفکی کارگروه مورد نظر برگزار و تصمیمات لازم را اتخاذ کرد.

حامد قربانی ادامه داد: با توجه به خسارات برجا گذاشته برای دامداران با حساسیت تمام موضوع در دست بررسی است.

قربانی گفت: گناباد با اینکه در این موضوع وضعیت بهتری نسبت به سایر شهرستان ها دارد ولی به دلیل شرایط اقتصادی این موضوع باعث نگرانی شده است.

وی اذعان کرد: در یک روز مشخص ضدعفونی همگانی در کل دامداری‌های سطح شهرستان انجام خواهد شد و یکی از مشکلات عدیده در این حوزه واحدهای دامی غیر مجاز بوده که بیش از 400 مورد می‌باشند در صورتی که تعداد 400 واحد دامداری مجاز ثبت شده‌اند.

قربانی گفت: امیدواریم تا استان حمایت لجستیک خود را در زمینه ضدعفونی کردن واحدهای مجاز و غیرمجاز از دامپزشکی شهرستان داشته باشد تا بتوانیم در یک روز تمام دامداری ها را ضدعفونی کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز