ایلنا از لرستان گزارش میدهد؛
وضعیت اضطراری در پلدختر، معمولان و روستاهای اطراف/ همکاری خوب مردم با نیروهای امداد و نجات/ پیشبینی کمپهای اضطراری
با هشدارهای هواشناسی و مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان از ورود موج اول سامانه بارشی به این استان مردم مناطقی که منازلشان در مسیر رودخانه است خانه هایشان را ترک کرده اند. در حال حاضر وضعیت اضطراری در شهرستان ها و روستاهای مسیر سیلاب برقرار است و مردم امیدوارند اینبار سیل خسارت ها و ویرانی های ابتدای سال را تکرار نکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا طی هشدارهای هواشناسی و مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان از ورود موج اول سامانه بارشی به این استان و شروع بارندگیهای شدید و وقوع سیلاب در جنوب این استان مردم روستاها و شهرستان های پلدختر و معمولان در ضلع غربی منازل خود را ترک کردند.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: تقریباً تمام هم استانیهایی که در مسیر رودخانهها بودند خانههای خود را تخلیه کردهاند به جز تعداد اندکی که امیدواریم هرچه سریعتر این کار را انجام دهند.
غلامرضا آقامیرزایی در این باره گفت: تاکنون برنامههای از پیش تعیین شده به درستی انجام شده و مردم نیز همکاری خوبی دارند که تقاضا داریم تا ظهر امروز این همکاری را داشته باشند.
آقامیرزایی افزود: از مردم در تمامی شهرستانها و بخشهای استان تقاضا داریم که حتماً خودروهای شخصی خود را از مسیر رودخانهها دور کنند. اگر مردم به همین شکل همکاری داشته باشند خسارات به حداقل میرسد.
وی عنوان کرد: تاکنون همکاران امداد و نجات و پلیسراه از همکاری مردم راضی هستند.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان در رابطه با حوزه اطلاع رسانی به مردم در رابطه با سیل احتمالی، بیان کرد: علاوهبر رادیو و تلویزیون برای تمامی افرادی که در استان حضور دارند پیامک ارسال شده و همه مطلع هستند.
وی افزود: هلال احمر در مسیر کل روستاها و شهرهایی که احتمال خطر داده نسبت به ایجاد کمپ اضطراری، تخلیه سالنهای ورزشی و تجهیز آنها با چادر و سایر امکانات اقدام کردهاست.
آقامیرزایی اضافه کرد: تقریباً تمام هم استانیهایی که در مسیر رودخانهها بودند کل وسایل و لوازم زندگی را از خانههایشان خارج کردند تنها تعداد محدودی این اقدام را انجام ندادند که امیدواریم حتماً به هشدارها توجه کرده و منازل خود را تخلیه کنند.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان به منظور جلوگیری خسارات ناشی از سیل احتمالی از آمادهباش تمامی دستگاههای امدادی و خدماترسان در استان خبر داد.
غلامرضا آقامیرزایی با اشاره به اقدامات انجام شده بهمنظور جلوگیری از خسارات ناشی از سیل احتمالی روزهای آتی در استان، گفت: به دنبال پیشبینی ورود سامانه بارشی قوی به جو لرستان فرمانداریها، شهرداریها و دستگاههای خدماتی و امدادی در آمادگی کامل قرار دارند.
وی افزود: همچنین سپاه حضرت ابولفضل (ع) با ظرفیت ۴۲ گردان، ۵۶ گروه جهادی و ۴ موسسه قرارگاه خاتمالانبیا(ص) با تجهیزات و امکانات لازم در حال آمادهباش کامل هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان با بیان اینکه اطلاعرسانی و هشدارهای لازم از طریق رسانهها و سیستمهای هشداردهنده دستگاههای خدمات رسان به مردم و مناطق مسکونی اطراف رودخانهها داده شده است، افزود: همچنین شرکت مخابرات استان به تمامی تلفنهای همراه اول، ایرانسل و... در سطح استان طی سه مرحله پیامکهای هشدار دهنده ارسال کرده است.
وی بیان کرد: در صورت وقوع سیل برای اسکان اضطراری فرمانداریها با همکاری هلال احمر و شهرداریها از ظرفیت سالنهای سرپوشیده استفاده خواهند کرد.
آقامیرزایی ادامه داد: در این راستا دانشگاه علوم پزشکی برای تامین شرایط بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماریهای واگیردار در این کمپها اقدامات و تمهیدات لازم را در نظر گرفته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان گفت: با وجود اینکه از شب گذشته بارش شدید و بدون وقفه باران را در تمام محورهای استان شاهد هستیم اما همه راههای مواصلاتی به جز محور قدیم خرمآباد- پلدختر و گردنه پای آستان کوهدشت باز و تردد برقرار است.
عباس شرفی اظهار کرد: با توجه به شرایط بحرانی از عصر روز دوشنبه پنجم اسفند به دلیل مسائل ایمنی محور خرمآباد- پلدختر را مسدود کردیم و محورهای دهلیج، چولهول و پاعلم را به عنوان جایگزین در نظر گرفتیم، گردنه پای آستان در محور کوهدشت- گراب نیز بدلیل عملیات ریزشبرداری درپی عملیات انفجار توسط پیمانکار راه و شهرسازی مسدود شده است و تردد در محور جایگزین آن از مسیر کت کن- خسروآباد- کوهنانی صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: با برنامهریزی در ستاد مدیریت بحران راهداری لرستان و تقسیم کاری که صورت گرفت از ساعات اولیه روز دوشنبه پنجم اسفند تمام نیروها و ماشین آلات به خصوص در محورهای حساس به حالت آماده باش درآمدند و تا این لحظه هیچگونه خللی در تردد رخ نداده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان از مردم استان خواست در این شرایط از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از آماده باش هلال احمر استان در پی پیشبینی ورود سامانه بارشی پر قدرت به این استان خبر داد.
صارم رضایی اظهار کرد: برنامهریزیها در سه بخش انجام شده که بارشها به ویژه در شهرستان های استان قابل هشدار است.
وی بیان کرد: تمامی پرسنل، جوانان، امدادگران و داوطلبان به همراه تیمهای واکنش سریع در استان در حالت آمادهباش قرار دارند و تجهیزات برای مقابله با سیلاب نیز فراهم شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان گفت: جمعیت هلال احمر استان آمادگی کامل دارد با بهرهگیری از الگوی مدیریتی سیل فروردین ماه امسال کانونهای بحران تقسیم شدند که در همین راستا نمایندگان سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در استان حضور یافتند.
وی با بیان این که امروز ۶۱ تیم عملیاتی به امدادرسانی پرداختند، گفت: بیش از یک هزار نیروی داوطلب آمادگی دارند تا در صورت نیاز به یاری آسیبدیدگان بشتابند.
رضایی تصریح کرد: انبارهای امدادی نیز به اقلام مورد نیاز تجهیز شده است و در صورت نیز از سایر استان ها نیز وارد خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان از ورود موج اول سامانه بارشی به استان و شروع بارندگیهای شدید در شهرستان خرمآباد و بخشهای علیای حوضه آبریز رودخانه کشکان خبر داد.
رضا میرزایی بیان کرد: موج اول سامانه بارشی وارد استان شده و بارندگیهای نسبتاً شدید از ساعت ۹ شب دوشنبه در شهرستان خرمآباد و بخشهای علیای حوضه آبریز رودخانه کشکان آغاز شده که در صورت تداوم بارشها تا پایان روز سهشنبه روانابهای ناشی از آن بهصورت سیلاب به پلدختر میرسد.
وی افزود: سیلاب ناشی از موج اول بارشها تا حدود ۲۰ ساعت آینده به شهر پلدختر خواهد رسید.
مدیرعامل آب منطقهای لرستان بیان کرد: دوشنبه بهاتفاق امیری معاونت عمرانی استاندار لرستان از پروژههای ساماندهی رودخانه و لایروبیهای حوزه شهرستانهای خرمآباد، چگنی و پلدختر بازدید به عمل آمد و دستورات مقتضی جهت بهکارگیری تمهیدات لازم برای مقابله با سیلاب احتمالی روزهای سهشنبه و چهارشنبه داده شد.
وی گفت: همه دستگاههای اجرایی به دستور خادمی استاندار لرستان در نقاط آسیبپذیر حوزه شهرستانهای خرمآباد، چگنی، پلدختر، دورود و سایر نقاط استان در آمادهباش کامل به سر میبرند و در بین دستگاههای اجرایی جهت مقابله با سیلاب احتمالی پیش رو تقسیمکار شده است.
میرزایی تصریح کرد: به همه همشهریان پلدختری و معمولان چگنی و روستاهای ساحل رودخانه کشکان و خرمآباد و شهر دورود و روستاهای مسیر رودخانه تیره اعلام میکنیم که تا پایان سیلابهای احتمالی منازل خود را ترک و به مناطق امن پناه ببرند.
علی کیانی رئیس هلال احمر شهرستان پلدختر نیز در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: هم اکنون بارش شدید باران را در شهرستان پلدختر شاهدیم و آمادگی کامل را برای سیل احتمالی در این شهرستان داریم.
کیانی افزود: برای مردم منطقه غرب شهرستان پلدختر که منازلشان را ترک کرده اند 6 کمپ اضطراری در نظر گرفته ایم که شامل 6 مدرسه در مناطق کوی پاسداران منطقه تنگ علی و دردیا در غرب شهرستان که در مسیر سیلاب نیست اما مردم به دلیل ترس از بیماری کرونا خیلی از این کمپ ها استقبال نکرده و به خانه دوست و اقوامشان در شرق شهرستان و به روستاهای امن پناه برده اند.