خبرگزاری کار ایران

شرفی مطرح کرد:

توجه بخش دولتی و خصوصی فارس به گردشگری سلامت/نبود بیمارستان برند جهانی در فارس

توجه بخش دولتی و خصوصی فارس به گردشگری سلامت/نبود بیمارستان برند جهانی در فارس
کد خبر : ۸۷۶۶۰۶

عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه بخش دولتی و خصوصی باید به موضوع گردشگری سلامت اهتمام ویژه داشته باشند گفت: گردشگری سلامت مزیتی است که در استان فارس مورد غفلت قرار گرفته درحالی که توجه به این بخش در روند حرکت مثبت اقتصاد استان بسیار موثر است.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، سهراب شرفی در جلسه کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته این اتاق که با حضور متولیان بخش دولتی و خصوصی برگزار شد، بیان کرد: امروزه صنعت گردشگری پزشکی در جهان با برخورداری از بازار پر فروش و نرخ رشد سالانه بالا، یکی از پردرآمدترین و شکوفاترین صنایع خدماتی موجود در دنیا محسوب می شود.

وی افزود: بر اساس پژوهش های انجام شده، به ازای ورود هر 2 گردشگر پزشکی، یک فرصت شغلی در کشور میزبان ایجاد و هر گردشگر پزشکی حدود 3 برابر یک گردشگر معمولی برای کشور میزبان ارزآوری دارد که این آمار قابل تامل است.

شرفی با اشاره به وضعیت مناسب استان فارس در حوزه گردشگری سلامت اظهارداشت: از دیرباز استان فارس به دلیل برخورداری از نیروی متخصص در حوزه پزشکی و درمان و بیمارستان های مجهز مناسب به عنوان قطب پزشکی جنوب کشور مطرح بوده که به همین دلیل هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از کشورهای اروپایی، حاشیه خلیج فارس و آسیایی است.

وی اضافه کرد: فقدان یا ضعف ساختاری بخش های VIP در بیمارستانها و سایر مراکز پزشکی شهر شیراز از نظر فضا، امکانات، کریدور ارائه خدمات سریع (Fast tract) ، وجود کارکنان درمانی و خدماتی آموزش دیده)حداقل مسلط به زبان انگلیسی و یا عربی( و ارائه خدمات لوکس جهت گردشگران پزشکی

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: همچنین فقدان مجتمع های هتل بیمارستان به منظور تجمیع و تسریع در ارائه خدمات گردشگری و پزشکی به بیمارخارجی و همراهان وی و ممانعت از سرگردانی آنان در سطح شهر از دیگر مشکلات استان فارس در حوزه گردشگری سلامت است.

شرفی عنوان داشت: ما در استان فارس هنوز بیمارستان برند و مطرح جهانی نداریم و همچنین ظرفیت تحت های بیمارستانی ما کم است و این درحالی است که با وجود دانش، تخصص و داشته های فراوان استان در حوزه گردشگری سلامت اما در اخلاق و رفتار و خدمات دهی عملکرد خوبی نداریم.

وی با برشماری راهکارهای عملیاتی جهت ارتقا صنعت گردشگری سلامت در استان فارس و شهر شیراز تصریح کرد: برای ارتقای صنعت گردشگری سلامت استان باید بر روی محورهای برنامه ریزی راهبردی کلان، توانمندسازی و اموزش نیروی انسانی، تقویت زیرساختها، بازاریابی، برندینگ و تبلیغات و ارائه تسهیلات حمایتی  و تشویقی به صورت ویژه و با هم افزایی کار شود.

شرفی افزود: بر این باوریم نیاز استان فارس در حوزه گردشگری سلامت ایجاد شهرک های تخصصی سلامت در پهنه های مختلف استان است که با راه اندازی این شهرک های کوچک می توانیم به آینده صنعت گردشگری سلامت استان امیدوار بود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در حوزه گردشگری سلامت در فارس باید مطالبه گر باشد بیان کرد: آماده همکاری همه جانبه با سرمایه گذاران در حوزه گردشگری سلامت در استان هستیم و مسایل و مشکلات آنها را تا حصول نتیجه مثبت دنبال خواهیم کرد.

شرفی اظهارداشت: با توجه به توانمندی های پزشکی و گردشگری موجود در شهر شیراز متاسفانه تا رسیدن به استانداردهای بین المللی در گردشگری سلامت فاصله زیادی داریم که برای رسیدن به جایگاه مناسب در این عرصه نیازمند برنامه ریزی منسجم و بلند مدت که قابلیت اجرایی داشته باشد، هستیم.

وی با بیان اینکه خروجی این کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی باید فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری و ایجاد تعامل بین بخش خصوصی و دولتی باشد اضافه کرد: انتظاراست کمیته های زیر مجموعه این کمیسیون اقدامات کارشناسی و تخصصی تری در حوزه های مربوط به گردشگری استان انجام دهند تا بتوانیم برنامه های راهبردی مناسبی تدوین کنیم.

شرفی ادامه داد: با توجه به مشکلات بخش صنعت، تولید، صادرات و واردات؛ صنعت گردشگری یکی از مزیت های کشور و استان در حوزه اقتصادی است که می تواند درآمدزایی و اشتغال زایی مناسبی داشته باشد.

وی با اشاره به داشته های استان فارس در حوزه گردشگری عنوان داشت: جای تاسف است که تمام میراث و دارایی ما در استان فارس در حوزه گردشگری مربوط به نیاکان و گذشتگان ماست و ما نتوانسته ایم این صنعت را به روز نگه داریم و نتوانسته ایم با ایجاد میراثق های جدید نیاز گردشگران استان را همواره تامین کنیم.

شرفی افزود: این درحالی است که آنچنان که شایسته است نیز نتوانسته ایم از میراث کهن استان بهره ببریم که به نظر می رسد یکی از دلایل عدم توفیق بخش خصوصی در حوزه گردشگری وجود نگاه بسته دولت و مجلس به این حوزه است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز