استاندار آذربایجان شرقی:
آذربایجان شرقی به عنوان استان معین توسعه روابط اوراسیا تعیین شود
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تقاضا داریم که این استان به عنوان استان معین توسعه روابط اوراسیا تعیین شود، گفت: آذربایجان شرقی، ۲۷۰ کیلومتر با جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان مرز مشترک داشته و رابطه نزدیکی با کشور ترکیه دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رضا پورمحمدی در جلسه شورای اداری استان که با حضور رئیس دفتر رئیسجمهور برگزار شد، اظهار کرد: ایران پنجمین کشور دارای منابع نفتی بوده و از نظر منابع گازی هم رتبه اول را دارد و علاوه بر مزیتهای گردشگری، قرار گیری این کشور در کریدور ترانزیتی مزیت دیگری برای این کشور به شمار میآید.
وی با اشاره به افتتاح و بهرهبرداری از برخی پروژهها طی دو سفر رئیس جمهوری به آذربایجان شرقی، اضافه کرد: آقای رییس جمهور دو بار در عرض سال جاری به استان ما سفر کرده و هر بار معادل اعتبار پروژههای افتتاح شده، پروژه جدید کلنگ زنی شده است.
وی با بیان اینکه پروژه راه آهن میانه-بستان آباد، مدت زیادی طلسم شده بود، اظهار کرد: بالاخره این پروژه به بستانآباد رسید و تقاضا داریم تا کمکهای لازم برای تکمیل این پروژه و اتصال آن به خطوط بینالمللی انجام شود.
پورمحمدی با اشاره به مشکل اشتغال در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: یکی از مشکلات استان ما سختی معیشت و بیکاری است. متاسفانه آذربایجان شرقی جزو مهاجر فرستترین استانها بوده و هر چند نرخ بیکاری در این استان از نرخ کشوری پایینتر است، اما این به معنی خوبی وضعیت نیست.
وی از تدوین اهداف بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت به منظور رونق اشتغال خبر داد و گفت: ایجاد شهرک تخصصی مس و صنایع پایین دستی آن منجر به ایجاد اشتغال برای ۵۰ هزار نفر خواهد شد.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی ۳۰ میلیون جفت کفش تولید میکند، ادامه داد: به همت بخش خصوصی شهرک تخصصی کیف و کفش در ۳۵ هکتار ایجاد میشود، تقاضا میکنیم تسهیلات بانکی از محل اشتغال پایدار در این خصوص تعلق گیرد.
پورمحمدی، وجود ۵۲ ناحیه و شهرک صنعتی و منطقه آزاد را از دیگر مزیتهای استان عنوان کرد و افزود: ۱۸ کشور خارجی در استان ما سرمایه گذاری کردهاند.
وی در ادامه در پاسخ به گلایه برخی تولیدکنندگان و صنعتگران از بانکهای استان، اظهار کرد: بانکهای ما با وجود برخی گلایههای بخش خصوصی، خوب عمل کردهاند و کاستیها به قوانین باز میگردد.
استاندار آذربایجان شرقی، در بخش دیگری از سخنانش، بیان کرد: امسال شرایط اقتصادی سخت بود و علاوه بر آن ما مشکلاتی ناشی از قهر طبیعت و بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله، آتش سوزی در بازار تبریز و جنگلهای ارسباران و اعتراضات خیابانی را داشتیم، اما آذربایجان شرقی با کمترین مشکلات جانبی از این مسایل عبور کرد.