ایلنا از هرمزگان گزارش می دهد؛
کمبود تخت بیمارستانی درد لاعلاج بیماران هرمزگانی/ کمبود بیش از هزار و 900 تخت بیمارستانی در استان
هرمزگان استانی با تعریف تجاری- اقتصادی، نامی که بسیاری از افراد تصور میکنند بهترین امکانات و شرایط باید برای این استان فراهم باشد و مردمانش هیچ نگرانی از بابت تامین امکانات خدماتی و رفاهی نداشته باشند اما از کمبود تخت بیمارستانی رنج می برد.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، کمبود امکانات درمانی در هرمزگان باعث شده بیماران یا به استانهای دیگر سفر کنند و یا روزها و ماه های طولانی در صف نوبت و یا تخت تخصصی بیمارستانی معطل بمانند.
افزایش جمعیت، شیوع بیشتر بیماری ها و نیاز مردم به خدمات بیشتر بهداشتی درمانی سبب شده کمبودهایی در زمینه تختهای بیمارستانی در هرمزگان وجود داشته باشد که خود به عنوان یک چالش بزرگ بر سر راه حوزه بهداشت و درمان استان قرار دارد.
با وجود تنها دو بیمارستان آموزشی- درمانی دولتی در استان هرمزگان که در واقع بار یک استان را به دوش میکشد، شرایط دشوار درمان و صرف هزینههای زیاد نیز از مسائلی است که به سبب این کمبود بر مردم تحمیل شده است.
از سوی دیگر ناتمام ماندن ساخت چندین بیمارستان در استان باعث شده فشار مضاعفی بر حوزه بهداشت و درمان استان وارد و هر روز بر میزان بیماران و نیازهای آنها افزوده شود.
کمبود بیش از هزار و 900 تخت بیمارستانی در هرمزگان
دکتر حسین فرشیدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: سرانه تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت کشوری 1.72 است که این رقم در استان 1.26 است. در صورت تامین تخت بیمارستانی در هرمزگان شاید بتوانیم فاصله را با میزان استاندارد کشوری به حداقل برسانیم.
وی در ادامه بیان کرد: با وجود هزار و 618 تخت دانشگاهی و 733 تخت غیر دانشگاهی در استان در حال حاضر به هزار و 926 تخت احتیاج داریم که با توجه به افزایش جمعیت این رقم افزایش پیدا می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: در صورت تامین تخت بیمارستانی 10 درصد آنها نیز باید به بخش تخصصی اختصاص یابد زیرا در این زمینه نیز با کمبودهای بسیار زیادی رو به رو هستیم.
عدم تامین بودجه لازم در اتمام بیمارستانهای نیمه تمام در زمان مقرر یکی دیگر از مشکلات پیش روی دستگاههای مربوطه در ساخت این مجموعه ها است.
هر چند قولها و وعدههای زیادی برای پیگیری ساخت بیمارستانهای نیمه تمام در استان داده شده اما همچنان تامین بودجه در پیچ و خم های بروکراسی اداری مانده و حرکت لاک پشتی ساخت بیمارستان ها ادامه دارد.
هزار و 700 تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان در حال ایجاد است
فریدون همتی استاندار هرمزگان در سفر وزیر بهداشت و درمان کشور به استان هرمزگان در این خصوص گفت: در دولتتدبیر و امید و به ویژه در دوره دولت دوازدهم، طرحهای بزرگی در راستای ارتقای امکانات و تجهیزات حوزه بهداشت و درمان در هرمزگان، آغاز شده و در حال اجراست.
با تکمیل تمامی این طرحها در مجموع هزار و 700 تخت بیمارستانی جدید با احداث بیمارستانها و مراکز درمانی جدید و توسعه بیمارستان های موجود، در هرمزگان ایجاد میشود.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: در جلساتی که با دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت و درمان داشتیم، تخصیص اعتبارات لازم برای تکمیل طرح های باقی مانده در این حوزه مورد پیگیری قرار گرفت و تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا این پروژه ها به سرعت به مرحله بهره برداری برسند.
کمبود تخت های تخصصی ICU ، سوختگی، دیالیز، تالاسمی و....باعث شده مردم هزینه گزاف سفر را به جان بخرند و در استان های دیگر روند درمانی خود را طی کنند در صورتی این امکانات باید برای همگان در استان فراهم باشد نه اینکه تنها برای یک نوبت تخت، بیمار روزها در صف انتظار باشد.
با در نظر گرفتن وعده های مقامات و مسئولان استان و کشور که تجربه ثابت کرده به کندی اجرایی می شوند آیا مشکلات درمانی استان هرمزگان رفع و رضایت مردم استان جلب می شود و آیا سفرهای مردم هرمزگان به استان های دیگر برای انجام کارهای درمانی کمتر و نیاز آنها برای گرفتن تنها یک نوبت تخت تخصصی برطرف خواهد شد؟ اینها سئوالاتی است که پاسخ آن جز برعهده مسئولان استانی اعم از نمایندگان مجلس، استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان نیست.
گزارش از: آرتا زاهدی