خبرگزاری کار ایران

احمدی مطرح کرد:

هلال احمر تنها متولی دریافت کمک‌های مردمی/ استقرار تیم هلال احمر خراسان‌رضوی در بخش پلنگ قصرقند

هلال احمر تنها متولی دریافت کمک‌های مردمی/ استقرار تیم هلال احمر خراسان‌رضوی در بخش پلنگ قصرقند
کد خبر : ۸۶۶۴۸۳

مدیر جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی می گوید: 10 میلیارد تومان کمک مردمی در سطح کشور برای سیل زدگان سیستان و بلوچستان جمع آوری شده که این به معنای اعتماد مردم به این ارگان است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، بیش از ۱۰ روز از جاری شدن سیل در استان سیستان و بلوچستان که زیر ساخت‌های این استان را تخریب و ساکنان ۱۴ شهرستان و ۸۵۰ روستا را تحت تاثیر خود قرار داد گذشته است.

در روزهای اولیه وقوع سیل، بیشتر راه‌های ارتباطی این استان با زیر آب رفتن از بین رفته و تنها راه ارتباطی با این استان برای ارسال کمک، امداد هوایی بود.

اما اخیرا بعد از حدود دو هفته از سیل و فروکش کردن آب در راه‌های ارتباطی این استان، کمک‌های مردمی و محموله‌های مردم و ارگان‌ها به این استان ارسال می‌شود.

با وقوع هر بحرانی در کشور، شماره کارت‌های متعددی برای ارسال کمک های مردمی از روش‌های مختلف اطلاع‌ رسانی می‌شود اما از آن‌جا که سال گذشته در دیگر بحران‌ها برخی از افراد سودجو از این‌طریق پول‌های هنگفتی را به نام کمک به بحران‌زدگان به جیب می‌زدند، در روزهای اخیر هشدارهای پلیس فتا به جهت کلاه‌برداری‌های اینترنتی به حداکثر خود رسیده است.

هلال احمر یک ارگان‌ غیر دولتی که متولی جمع‌آوری کمک های مردمی و نیز یاری آسیب‌دیدگان است که تیم این ارگان از همان روزهای ابتدایی وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان حضور یافتند به همین جهت با مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان‌رضوی به گفت‌وگویی نشسته که به آن می‌پردازیم‌.

علیرضا مالک اشرفی؛ معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایلنا گفت: برای کمک به سیل زده‌های استان سیستان و بلوچستان 15 کانکس برای استفاده دانش‌آموزان(برای آموزش و پرورش این کمک‌ها را فرستاده‌ایم) به شهر دشتیاری فرستاده‌ایم.

وی در خصوص آمار پویش مهربانی افزود:چهار کامیون اقلام بهداشتی، آب معدنی، پوشاک کمک کرده‌ایم، یکی از اقلام این 4 کامیون حدود 10 هزار دست پوشاک دانش‌آموزی نو یعنی مانتو و شلوار و لباس گرم بوده است و اگر بخواهیم حساب بکنیم تقریبا 1میلیارد تومان پوشاک فرستاده‌ایم.

وی بیان کرد: در کنار این‌ها وسایل‌بهداشتی و اقلام دارویی هم بوده و همچنین حدود 100 میلیون تومان تن‌ماهی و کنسروجات فرستاده‌ایم.

مالک اشرفی توضیح داد: تولیدی‌ها 10 هزار لباس نو برای پوشاک مدارس کمک کرده‌‌ که و در کنار همه این‌ها حدود 600 میلیون ریال پول نقد کمک کرده‌اند.

مدیر جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایلنا گفت: طبق قانون جدید هرگونه دخل و تصرف در وجوه و دریافت آن، مصادف با اختلال در اموال عمومی و جزو قانون مجازات اسلامی است.

مجتبی احمدی پیرامون زلزله اخیر سیستان و بلوچستان افزود: این قانون توسط قوه قضائیه به دقت رعایت شده و بلافاصله شماره کارتی که اعلام می شود؛ سازمان یا شخص فرقی ندارد و قوه قضاییه به سرعت حساب را مسدود می‌کند.

وی تصریح کرد: تاکنون 10میلیارد تومان کمک مردمی داشته که از طریق سامانه از کل کشور جمع آوری شده که این به معنای اعتماد مردم به این ارگان است.

احمدی ابراز کرد: طبق قانون، تراز مالی سالیانه و بودجه سال آینده باید به تصویب مجمع برسد و مجمع منتخبین مردم هستند که مجموعی از جوانان ،داوطلبان امدادگران و اعضای هلال احمر هستند که برای خودشان مجمع عمومی تشکیل دادند که آن‌ها به ما نظارت کرده و فرآیند این مسیر اصلا تخلف پذیر نیست و مثل شرکتی است که مجمع را ارائه می دهد و مجمع اسناد و دفاتر و طرازها را بررسی می کند و بازرس این مجموعه گزارش تخلفات را به بازرسی قوه قضائیه و بارزسی ریاست جمهوری می دهد و در اینجا هیچ تخلفی صورت نمی گیرد و ما با افتخار اعلام می کنیم که این مبالغ به صورت تمام و کمال به دست مردم آسیب دیده و سیل زده می رسد.

احمدی اذعان کرد: اکنون تیم هلال احمر استان در بخش پلنگ در شهرستان قصر قند مستقر هستند که 15 تیم‌ عملیاتی با 72 نفر و 10 خودروی عملیاتی در کل منطقه آسیب دیده خدمات ارائه می دهند که همراه آنها یک هزار و ۹۷۵ شعله والور به ارزش یک میلیارد و ۱۷۲ هزار و ۵۰۰ هزار ریال از مجموع انبارهای استان و یک‌هزار و ۵۶۰ بسته غذایی به ارزش 93 میلیون تومان شامل کنسروجات وخرمای خشک، کشمش بیسکوییت وآب معدنی و حبوبات به شهرستان قصر قند بردند که در انبار مرکزی نگهداری می شود که تا کنون یه هزار اقلام یک ماهه توزیع شده و همچنین توزیع چادر برای کسانی که خانه هایشان ازبین رفته صورت گرفته و نیروهای ما براساس نیاز شهرستان چند روز دیگر هم در آنجا حضور دارند.

وی توضیح داد: در زمان وقوع حوادث کمک‌های مردم را توزیع نکرده و تمام این کمک‌ها از انبارهای لوژستیکی تامین می شود که از ماده 12 و15 قانون بحران، دولت به ما پول می دهد که ما اینها را به صورت استند بای قرار می دهیم و همیشه دو درصد از جامعه را آسیب پذیر قرار می دهیم و22قلم کالا را در انبار ها نگه داشته که بلا فاصله به مردم برسد و در این پروسه آن بحث حمایتی ومعیشتی که از خیرین به ما کمک می شود بر میگردد به حساب مردم آسیب دیده که این یک فاصله حدود سه ماه دارد ولی ما کمک‌های فوریتی و اضطراری را سریعا برای جامعه آسیب پذیر می‌رسانیم.

مدیر جمعیت هلال احمر استان ادامه داد: حالا با تشخیص بنیاد مسکن و وزارت کشور به عنوان متولی این موضوع و جمعیت هلال احمر کمیته هایی تشکیل می شود که مثلا برای هر کدام مشخص می شود که بعضی اقلام مثل یخچال و فرش را خریداری کنند و ما مزایده می گذاریم و شرکت های مختلف داخلی شرکت می کنند و برنده می شوند و بعد اینها را به مردم تحویل می دهیم.

احمدی تاکید کرد: اعلام تمام کارت‌ها برای کمک‌های مردمی و حتی از طریق آستان قدس تخلف است و طبق قانون نمی‌توانند کمک دریافت کنند همانطور که در ماده 4 قانون جدید که در مهر ماه آقای رییس جمهور ابلاغ و مجلس تصویب کرده که هلال احمر متولی جذب ، هدایت و توزیع اعانات داخلی و خارجی مردمی و غیر دولتی است و فقط کمیته امداد، بهزیستی و نیروهای بسیج و وزارت خارجی برای خارجی ها می تواند کمک کند که رهبر اینها هلال احمر است. مدیر جمعیت هلال احمر بیان کرد: ولی هلال احمر این کار را به خیرین و صندوق های وابسته واگذار کرده که آن‌ها به صورت قانونی می‌توانند به مددجوهای بهزیستی خود کمک کنند.

وی افزود: کمک‌های بهزیستی و دیگر ارگان‌ها هنوز ارزش گذاری ریالی نشده و این کمک‌های نقدی مردم در 5روز است که هنوز ادامه دارد.

احمدی تبیین کرد: هلال احمر یه ارگان غیر دولتی است که دولت در مهر ماه تصویب کرده که این کار را به هلال احمر واگذار کرده و هر گونه دست درازی به این موضوع تصرف اموال عمومی حساب می شود و طبق قانون بررسی می شود.

در ادامه جاسم حسین‌پور، مدیر کل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: باتوجه ب سیل اخیر در جنوب استان سیستان و بلوچستان به دستور ریاست محترم سازمان نوسازی مدارس کشور در اولین اقدام تعداد 15 کلاس سیار و 200 عدد بخاری به استان سیستان و بلوچستان ارسال شد.

وی ادامه داد: این تعداد کلاس سیار توسط مجمع خیرین مدرسه ساز، اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل نوسازی مدارس تهیه شده است.در برنامه های آینده هم مقرر شد به کمک خیرین محترم مدرسه ساز تعدادی مدارس 3 کلاسه توسط استان خراسان رضوی پیگیری و احداث گردد.

غلامعلی رافتی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان گفت: باتوجه به تخریب تعداد زیادی از فضاهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان در سیل اخیر و نیاز دانش آموزان به فضای آموزشی، با مشارکت تعدادی از اعضای مجمع خیرین مدرسه سازاستان و همچنین شورای بانوان خیر مدرسه ساز،در مرحله اول تعداد ۵ دستگاه کانکس کلاسی و ۳ دستگاه سرویس بهداشتی پیش ساخته خریداری و امروز به مناطق سیل زده ارسال شد.

رافتی افزود: این کانکس‌ها برای نصب در منطقه سیل زده دشتیاری سیستان وبلوچستان تحویل آموزش و پرورش دشتیاری خواهد شد.

محمد رنجبر مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان هم درخصوص ادامه کمک رسانی گفت: انشالله در صورت مشارکت خیرین، در مرحله دوم نیز اقداماتی انجام خواهیم داد و در بحث تعمیرات فضاهای آموزشی نیز مشارکت می‌کنیم.

گفتنی است خیرین مدرسه ساز خراسان رضوی تعداد ده دستگاه کانکس کلاسی و سرویس بهداشتی سیار با هزینه‌ای حدود ۲ میلیارد ریال به دانش آموزان منطقه سیل زده دشتیاری سیستان و بلوچستان اهدا کردند که در اختیار آنها قرار گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز