حجت الاسلام فضلی در گفتوگو با ایلنا:
طیف میانهرو شانس بیشتری در انتخابات دارد/ قشر جوان هرمزگان به تمایلات قومی و خانسالاری تن نمیدهند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: طیف میانه رو و همگام با دولت شانس بیشتری در انتخابات دارند، به خصوص که آرای پراکنده و تردیدآمیز را میتوانند به سوی خود جذب کنند. البته شعارهای پوپولیستی طیف سنتی و پایداری هم بیتاثیر نبوده است.
به گزارش ایلنا از هرمزگان، با وجود ثبت نام بیش از صد کاندید انتخابات مجلس به نظر میرسد این بار اصلاحطلبان استان هرمزگان میلی برای حضور گسترده و رقابت انتخاباتی نداشته باشند. این وضعیت زمانی که با رد صلاحیت دو چهره اصلاحطلب غرب استان و سکوت تشکلهای حزبی اصلاح طلبان بارزتر شد.
حال باید دید سرنوشت دو کاندید اصلاحطلب باقیمانده چه میشود و شورای اصلاحطلبان استان از آنها حمایت خواهد کرد یا خیر؟ مهمتر باید بررسی شود که چرا در این انتخابات اصلاحطلبان استان منفعل ظاهر شدند.
حجت الاسلام عباس فضلی فعال سیاسی اصلاحطلب استان هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: اصلاحطلبان استان هرمزگان در حوزه سیاستورزی و سیاستگذاری از نظر رد صلاحیتها و زاویه تاییدها تابع مرکزنشینان است.
وی ادامه داد: از طرفی حوادث تلخ آبان ماه که در سطح گستردهای رخ داد، بر بیرغبتی نامزد شدن برای مجلسی که در رأس امور نیست، اضافه کرد اما اتفاق دیگری که در این استان رخ داده، این است که سرخوردگی اصلاحطلبان در برخی انتصابها و موضوعات مختلف درباره عدم توجه دولت ناامید روحانی، بدون لحاظ نظر نمایندگان و طیف اصلاحطلب و گروههای فعال ستاد، دارای ابعاد بیشتری است.
حجتالاسلام فضلی بیان کرد: تجربههای پیشین انتخاباتی نشان داده است که نیروهای مستقل با توجه به فضای سیاسی و اجتماعی حاکم بر هرمزگان از شانس کمتری برخوردارند و تا حدودی رای برای اصولگرایان قابل دستیابی است.
این فعال سیاسی عنوان کرد: یادمان باشد که بخشی از جمعیت این استان به خصوص بندرعباس مهاجر بوده و به جز افرادی که برای تسهیل کار و افزایش درآمد خود به طیف وابسته به بازار یعنی همان اصولگرایان، امیدوارند، دیگر افراد دغدغه انتخاباتی ندارند.
وی اظهار کرد: شعار برای اصولگرایی با اهداف اقتصادی و سیاسی گره خورده است، آنها محتاج طرح شعار جدید نیستند و با همان رویکرد گذشته وارد عرصه انتخابات خواهند شد. البته هوای مرکزنشینان را نیز باید داشته باشند.
حجت الاسلام فضلی افزود: طیف میانه رو و همگام با دولت شانس بیشتری در انتخابات دارند، به خصوص که آرای پراکنده و تردیدآمیز را میتوانند به سوی خود جذب کنند. البته شعارهای پوپولیستی طیف سنتی و پایداری هم بیتاثیر نبوده است.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که مردم در برخی از مناطق استان و بندرعباس مردم با نظر بزرگان قومی و مذهبی اقدام به رای دادن میکنند این رویه چقدر در موفقیت کاندیداهای با نفوذ استان تاثیر گذار است این رویه رای جمع کردن در این ایام روشنگری آیا خریدار دارد یا منسوخ شده است، گفت: این رویه هنوز منسوخ نشده و کارایی خود را دارد اما بنده تصور میکنم تا حدودی از رمق افتاده و کارکرد پیشین خود را ندارد. به خصوص اینکه قشر جوان، به تمایلات قومی و خانسالاری تن نمیدهند و به استقلال رای خود میاندیشند مگر اینکه منافع اقتصادی خود را در خطر ببیند و توجه و رویکرد مصلحتی به قومگرایی را مد نظر بگیرند.