خبرگزاری کار ایران

بزودی انجام می شود ؛

برگزاری کارگروه حفظ باغات سنجان و کرهرود با حضور مسئولان شهری اراک

برگزاری کارگروه حفظ باغات سنجان و کرهرود با حضور مسئولان شهری اراک
کد خبر : ۸۴۹۷۱۶

کارگروه حفظ باغات سنجان و کرهرود با حضور مستمر شهرداری، جهاد کشاورزی، فرمانداری و دیگر دستگاه های مسئول شهرستان اراک برگزار می شود.

به گزارش ایلنا از اراک، شهردار منطقه سه اراک با اعلام این خبر گفت: این کارگروه از ابتدای سال به صورت متوالی در 9 جلسه برگزار شده و ده ها مصوبه داشته تا بتوان از روند تخریبی، خشکسالی و تغییر کاربری این باغات جلوگیری کرد.

اکبر مظفری افزود: در سالیان نه چندان دور باغات متعدد اراک از جمله، باغ فردوس، باغ پروین، باغ وکیل، انتظام، بدخشان و ... با نعمات خود عنوان باغ شهر را شایسته اراک کرده بودند اما امروز متاسفانه اثری از این مجموعه ها نمانده به همین جهت می توان گفت بسیاری از فرصت های خود را از دست داده ایم و جایگزین آن، هوای آلوده حکم فرما شده است.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر تنها باغات کرهرود و سنجان به عنوان ریه های شهر باقی مانده اند از این رو می توان گفت با توجه به حجم آلاینده ها و همینطور شرکت های صنعتی متعددی که بر این آلودگی می دمد، حفظ این باغات اوجب واجبات مدیریت شهری در اراک است.

مظفری با اشاره به از بین رفتن این باغات در سنوات گذشته گفت: موافقت با تغییر کاربری، ساخت و ساز بی اصول، توسعه خطی شهر در این مناطق و از همه مهمتر کم تفاوتی باغداران نسبت به نگهداری باغات عمده ترین دلایل از بین رفتن این فضاهای سبز مثمر بوده است. همچنین کم آبی، لایروبی نکردن قنوات منطقه و کرم ساقه خوار نیز در اتحادی شوم به بلای این باغات تبدیل شده اند.

وی در پایان گفت: اجرای مصوبات این کارگروه، ایجاد حساسیت عمومی در خصوص نگهداری این باغات، تدوین برنامه جامع و انسجام تیم مدیریتی استان در این خصوص تنها راه حل های برون رفت از شرایط نامطلوب موجود است. شهرداری اراک آمادگی دارد در راستای حفظ این باغات با دستگاه های دیگر همکاری کند چراکه معتقدیم حفظ این فرصت یگانه امری فرابخشی است و به انجام وظیفه دستگاه های مختلف نیاز دارد.

آخرین جرعه های هوای پاک اراک محصول باغات سنجان و کرهرود است

عضو شورای شهر نیز در این خصوص گفت: در سال 76 طرحی تحت عنوان " حفظ باغات بیست گانه شهر اراک" تدوین شد تا از تخریب این مجموعه ها جلوگیری شود اما متاسفانه طی تنها 8 سال بیش تر این باغات از بین رفت و جای آنها را شهرک ها، واحدهای مسکونی و تجاری گرفت. باغات باقیمانده نیز تا سال 92 با تغییر کاربری های متنوع از بین می روند از باغ شهر اراک چیزی باقی نمی ماند.

طوفان محمدی افزود: اکنون تنها داشته شهر اراک از باغات مثمر در دو منطقه سنجان و کرهرود واقع شده که در حقیقت آخرین جرعه های هوای پاک را نصیب شهروندان می کند ازین رو بر هر شهروند و مسوولی واجب است تا در این خصوص احساس وظیفه کند. 

وی گفت: شهرداری موظف است در این خصوص بدون کوچکترین کم کاری و با نهایت حساسیت پای گود باشد اما این مسئله با حضور این ارگان به صورت منفرد ممکن نمی باشد. دولت به عنوان مسوول سلامت شهروندان میبایست به طور مستقیم و مجدانه در این خصوص وارد عمل شود. اکنون زمان آن رسیده که شاهد عملگرایی در خصوص حفظ این باغات باشیم زیرا در سال های متععد و متوالی شعارهایی گوناگونی در این خصوص سر داده شده است.

محمدی در ادامه افزود: تهیه طرح جامع گردشگری از یک سو و اقتصادی کردن باغداری از سوی دیگر دو عاملی است که می تواند نجات دهنده این منطقه باشد چراکه اگر حفظ این باغات به انتفاع اقتصادی ختم شود، خود باغداران با مسوولانه ترین نگاه حافظ این باغات خواهند بود.

مدیر ناحیه کرهرود نیز در ادامه گفت: متاسفانه در سال های نه چندان دور مجوز تغییر کاربری و احداث واحدهای مسکونی و تجاری بدون آینده نگری مسوولانه به کرات در این دو منطقه صادر شده و مشکلات امروز را پیش آورده است. 

نیازمند آینده نگری مسئولانه هستیم

احسان صالحی افزود: تدوین برنامه‌ای جامع در خصوص حفظ و همینطور توسعه این باغات امری حیاتی است چراکه چندین برابر تغییر کاربری های ایجاد شده، باغات رها شده وجود دارند که متاسفانه بیشتر آنها از بین رفته اند اما قطعا با عزمی راسخ و باور به این مهم که حفظ این باغات با آینده شهر پیوند خورده می توان از روند سریع این تخریب ها و نابودی ها جلوگیری کرد.

وی در ادامه گفت: دستورالعمل فنس کشی باغات، حفظ و لایروبی قنوات منطقه، کاشت درختان مثمر با اولویت میزان آب موجود، آسیب شناسی وضعیت باغات و همینطور ضابطه مند شدن صدور مجوز ساخت و ساز در این دو منطقه از مجموعه مصوبات کارگروه باغات سنجان و کرهرود است که در جلسات گذشته بر آنها تاکید شده و اکنون نیز پیگیری می شوند. 

 مدیر شهرداری ناحیه سنجان نیز در ادامه گفت: جدول گذاری های لازم جهت هدایت آبهای سطحی و همینطور سیستم انتقال آب باغات یکی از اقداماتی است که توسط شهرداری اراک پیگیری شده و در این راستا تلاش شده تا ضمن حفظ مباحث فنی به باغداران نیز کمک شود تا قسمتی از دغدغه هایشان مرتفع شود.

محسن عزیزی پور افزود: استفاده از ظرفیت های موجود در این دو منطقه به پیش درآمدی نیاز دارد که آن پیش درآمد حفظ وضع موجود با آسیب شناسی کارشناسی و در نهایت احیا برخی قسمت های تاریخی این باغات است.

محسن سجادی / خبرنگار ایلنا در استان مرکزی

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز